KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/PROFIMEDIA
KOME ĆE STIĆI OVOGA PUTA?

Poziv koji je ušao u povijest HR nogometa: ‘Luka Modrić je plakao poput djeteta kad sam ga nazvao‘

‘Osvajač Zlatne lopte je velika tajna. Mislim da je to neusporedivo s bilo kojom situacijom u sportu‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 29. studeni 2021. 11:20

Danas će svijet doznati tko je najbolji nogometaš ove 2021. Barem u izboru specijaliziranog nogometnog časopisa "France Football". Po mnogima je Zlatnoj lopti najbliži Lionel Messi koji je s Argentinom ove godine osvojio Copa America, a nemojmo zaboraviti i da je prošle sezone, kalendarski još uvijek dakako 2021., osvojio i Trofej Pichichi koji dobiva najbolji strijelac La Lige.

Pascal Ferre, urednik France Footballa sigurno je jedan od onih malobrojnih osoba na planetu koji već (ili ako ćemo iskrenije i koji dan prije) zna osvajača.

- Ovo je šesta godina kako sam odgovoran u projektu Zlatna lopta i dosad nisam napravio niti jednu pogrešku odnosno uvijek sam još unaprijed pogodio tko će osvojiti ovu prestižnu nagradu. Neću vam lagati, ali doista svakome tko me nazove, velim da odgovor na ovo pitanje ne zna sada čak niti onaj tko je dobio, tko će biti osvajač Zlatne lopte. Po ovom smo pitanju vrlo oprezni. Pobjednik ili osvajač Zlatne lopte je velika tajna. Mislim da je to neusporedivo s bilo kojom situacijom u sportu - veli Pascal Ferre.

image
POWER SPORT IMAGES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Dobro, tu definitivno i pouzdano znamo kako malo pretjeruje, jer po apsolutno se istom načelu dodjeljuju i primjerice nagrada Laureus ili Nagrada za najboljeg sportaša SN. Naime, u jednom trenutku, nekoliko dana prije svečanosti, morate nazvati dobitnika ili dobitnicu i reći da dolazi primiti nagradu. Vrlo jednostavno i logično. A da je tomu uistinu tako, sam Pascal Ferre je u intervjuu neki dan i sam priznao, na posredan način. Opisao je naime kako je 2018. nazvao Luku Modrića.

- "Luka Modrić je plakao poput djeteta kada sam ga nazvao".

A zašto ga je nazvao? Pa jasno... da mu veli da je laureat za tu godinu. Uostalom, zato se Modrić i jest rasplakao, kako to Ferre barem veli.

Linker
20. travanj 2024 04:53