METLAS/BETAPHOTO/Sipa Press/Profimedia
BITKE ZA LIGU PRVAKA

Pred više od 20 tisuća ljudi Šerif neporažen u Beogradu, Zvezda dobila i crveni, trijumf Nike Kovača

Dvoboj Kovačevog Monaca zasjenili su huligani koji su rasistički vrijeđali njegove igrače
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 03. kolovoz 2021. 23:11

C. ZVEZDA - ŠERIF 1:1

BEOGRAD Stadion Rajko Mitić. Gledatelja 20.000. Sudac: Ovidiu Hategan (Rumunjska). STRIJELCI: 0:1 - Castaneda (33), 1:1 - Diony (45).

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Pankov, Dragović, Rodić - Sanogo Junior (od 68. Krstičić), Kanga - Ivanić, Falco (od 76. Ben), Katai - Diony (od 56. Krstović). Trener: Dejan Stanković.

ŠERIF (4-3-3): Athanasiadis - Julien (od 75. Constanza), Dulanto, Arboleda Hurtado, Cristiano - Thill, Addo, Kolovos - Traore, Yansane, Castaneda (od 75. Bizjak). Trener: Jurij Vernidub.

CRVENI KARTON: Kanga (58 - drugi žuti).

-------------------------------------------

Krenulo je i treće pretkolo Lige prvaka. Pokazalo se da tu više nema slabih momčadi, a u nama najzanimljivijem ogledu C. zvezda i Šerif odigrali su bez pobjednika, pa će odluka pasti u Tiraspolu sljedećeg utorka.

Preko 20.000 gledatelja našlo se na tribinama stadiona Rajka Mitića, popularne Marakane. Očekivalo se da će domaćin od prve minute jurnuti prema vratima grčkog golmana Athanasiadisa, ali su gosti pokazali da nisu nimalo bezazlena momčad. Naprotiv, velikom trkom radili su dosta problema prvaku Srbije. Prvih pola sata bili su bolji suparnik, imali su nekoliko zanimljivih pokušaja, ali bez prevelike opasnosti po Borjana. Najveću je pak prigodu promašio Diony za Zvezdu, traljavo je pucao s par metara.

I onda šok, u 33. minuti Castaneda je izveo slobodan udarac, Kolumbijac je prebacio zid i prevario Borjana, koji je mogao i bolje intervenirati. Uslijedio je pritisak domaćina, Kanga je bio središnja figura svih napada, jednom je sjajno pucao, ali mu je Athanasiadis sjajno obranio, da bi tri minute kasnije Grk teško pogriješio i poklonio izjednačenje domaćinu. Promašio je loptu nakon ubačaja s lijeve strane, ona se odbila do usamljenog Dyonia, kojem zaista nije bilo teško zabiti s dva metra u praznu mrežu.

U nastavku su domaći ostali s desetoricom jer je Kanga u 57. minuti zaradio drugi žuti, pokušavala je Zvezda stići do prednosti, no velikih prigoda nije bilo, a Šerif je odigrao taktički nediscipliniranije, nekoliko puta su imali prigodu razigrati u kontri, ali Traore i Kolovos nisu ispoštivali suigrače u boljim pozicijama.

U Malmöu je gostovao Glasgow Rangers, oba hrvatska igrača zaigrali su od prve minute, Antonio Čolak u dresu prvaka Švedske, dok je Borna Barišić zauzeo svoje mjesto na lijevom boku obrane Škota. Dvoboj je bio vrlo siromašan što se udaraca i šansi tiče, ali je bio vrlo uzbudljiv. Na početku drugog dijela domaći su u samo tri minute zabili dva pogotka i onda su se povukli čuvajući rezultat. Izdržali su skroz do pete minute nadoknade kada je Davis zabio za konačnih 2:1. Čolak je igrao do 88. minute, Barišić je odradio cijeli dvoboj, a u 38. minuti pokazan mu je žuti karton.

Vrlo dojmljivu partiju odradio je Monaco, Momčad Nike Kovača u prvoj natjecateljskoj utakmici ove sezone slavila je u Pragu, razlika u kvaliteti ipak je na njihovoj strani, a kada tome dodamo i sjajnu trkačku disciplinu, onda je jasno da domaći nisu imali šanse, uostalom, uputili su tek jedan udarac prema Nübelu. Dvoboj su zasjenili neodgovorni pojedinci koji su rasistički vrijeđali gostujuće igrače.

image
FRANCK FIFE Afp

Monaco će u slučaju prolaska u doigravanju igrati protiv boljeg iz ogleda Genk - Šahtar, a sudeći po rezultatu prve utakmice bit će to ukrajinski doprvak koji je slavio 2:1, preokrenuvši rezultat u nastavku utakmice. Gabriel Debeljuh igrao je od 62. minute ogleda njegova CFR Cluja protiv Young Boysa, Rumunji su imali prednost od jednog pogotka do nadoknade, kada je Serro donio izjednačenje i ogled u Bernu će dati odgovor na pitanje tko će dalje.

U velikoj formi su nogometaši PSV-a, nakon što su uvjerljivo svladali Galatasaray u drugoj rundi kvalifikacija, na isti su način odradili i posao protiv Midtjyllanda. Bilo je 3:0 i nizozemska je momčad vrlo blizu prolaska dalje.

Ludogorec je gostovao kod Olympiacosa, na uzvrat se ide s neodlučenih 1:1, a bivši vratar Gorice Kristijan Kahlina cijelu je utakmicu branio za bugarsku momčad.

Rezultati i strijelci utakmica 3. pretkola Lige prvaka:

Malmö - Rangers 2:1 (Rieks 47, Birmančević 49/Davis 90)

Sparta Prag - Monaco 0:2 (Tchouameni 37, Volland 59)

CFR Cluj - Young Boys 1:1 (Manea 4/Sierro 90)

Genk - Šahtar 1:2 (Onuachu 39/Tete 63, Alan Patrick 81)

PSV Eindhoven - Midtjylland 3:0 (Madueke 19, Götze 29, Gakpo 32)

C. zvezda - Šerif 1:1 (Diony 45/Castaneda 33)

Olympiacos - Ludogorec 1:1 (Camara 87/Despodov 50)

Linker
19. travanj 2024 21:06