Cristiano Ronaldo
 BERNADETT SZABO Afp
SMOKI IGRAČ PRVOG KRUGA

Prestigao je Klosea, dostigao Daeija, Griezmannu bježi za dvostruko... A tek mu je 36!

Sve i da Portugalci ne prođu Belgiju u osmini finala, učinak Cristiana Ronalda na Euru će se pamtiti
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 25. lipanj 2021. 13:39

Igrač prvog kruga i najveća priča prvog kruga je Cristiano Ronaldo. Iako se njegov Portugal provukao u osminu finala kao trećeplasirana momčad skupine F, Ronaldo je dominantna figura dosadašnjeg dijela Eura. Golgeter, rekorder, igrač na čijim zgodicima još uvijek Portugal sanja obraniti naslov europskog prvaka.

Postigao je pet golova i najbolji je strijelac Eura, ima dva pogotka više od Forsberga, Schicka, Wijnalduma i Lukakua. Pored toga, postao je najbolji strijelac u povijesti Eura s ukupno 14 pogodaka, čak sedam više od prvog aktivnog pratitelja Griezmanna.

S 20 pogodaka kombinirano na Eurima i svjetskim prvenstvima prestigao je Miroslava Klosea, njemačkog napadača koji ih je imao 19 u sva velika natjecanja. Poravnao je rekord Ali Daeija sa 109 pogodaka za nacionalnu reprezentaciju. Rekorder je s pet nastupa na Eurima, a tek mu je 36 i još ima golemi motiv.

U nedjelju igra protiv Belgijaca, čak i da Portugal ne prođe, učinak Ronalda s ovogodišnjeg Eura dugo će se pamtiti. Pet golova, serija rekorda, nikad nije dosadno sa CR7.

Linker
25. travanj 2024 03:16