GERARD JULIEN/AFP/PROFIMEDIA Gerard Julien/Afp/Profimedia
Na današnji dan 2013.

Prvi transfer koji je probio magičnu granicu: Ni Ronaldo nije koštao kao on, a sad ga u Realu žele zaboraviti

U Madridu se njega i njegovih devet godina u klubu nitko neće sjećati po dobru...
Piše: SNObjavljeno: 01. rujan 2022. 10:14

Real Madrid baš je na današnji dan 2013. potpisao u to vrijeme rekordni i povijesni transfer Garetha Balea iz Tottenhama. Španjolski div okončao je tako gotovo dva mjeseca pregovora osiguravši dolazak reprezentativca Walesa u šestogodišnjem ugovoru za koji je Real Madrid Spursima platio odštetu od 101 milijun eura. Bio je to prvi transfer koji je probio magičnu granicu od 100 milijuna eura.

"Imao sam šest vrlo sretnih godina u Tottenhamu, ali pravo je vrijeme da se oprostim", rekao je tada Bale za službenu stranicu Tottenhama. "Proteklih godina imali smo posebne trenutke zajedno i volio sam svaku minutu u klubu. Znam da mnogi igrači govore o svojoj želji da se pridruže klubu svojih dječačkih snova, ali mogu iskreno reći da je ovo ostvarenje mog sna."

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP/PROFIMEDIA Pierre-philippe Marcou/Afp/Profimedia

Devet godina proveo je Gareth Bale potom u Real Madridu. Luis Figo, Zinedine Zidane, David Beckham i Cristiano Ronaldo, svi su dobili nadimak ‘Galactico‘ nakon svojih ogromnih transfera u Real Madrid, ali nitko od njih nije koštao toliko koliko Bale.

Ovog je ljeta Bale napustio klub na mala vrata. Odigrao je za Real 258 utakmica u kojima je zabio 106 golova uz 67 asistencija. Ne zvuči na prvu tako loše, ali za devet godina i 101 milijun eura očekivalo se daleko više. Bale nikada nije saživio s Madridom, čak nije želio govoriti ni španjolski, premda je po odlasku u SAD tamo odmah pokazao da ga itekako razumije i zna govoriti. Zadnjih je godina radije igrao golf, nego nogomet u dresu Real Madrida, usprkos ugovoru koji je svih devet godina bio enormno velik.

U Madridu se Garetha Balea i njegovih devet godina u klubu nitko neće sjećati po dobru...

image
HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Hollandse Hoogte/Shutterstock Editorial/Profimedia

Linker
24. travanj 2024 02:28