Robert Jarni

 GORAN SEBELIC Cropix
UTAKMICA ŽIVOTA

Robert Jarni zaprijetio Vukojeviću i njegovoj mladoj reprezentaciji: ‘Treba nam dva tjedna da ih pobijedimo‘

Novu sezonu u 7 epizoda gledajte svaki dan od 28. svibnja na programu RTL 2 s početkom u 18 sati!
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 20. svibanj 2022. 16:14

Treća sezona reality projekta Utakmica života održat će se u iduća dva i pol tjedna u Medulinu. Format zabave s nogometnom tematikom, uvijek masovno popularnoj u našoj zemlji, osmislio je Ivan Rukavina, koji je, uz druge aktere organizacije, bio jučerašnji prezenter ovosezonskog kampa u Medulinu.

- Odradili smo prvi dio, koji je nekako i najkompliciraniji, a to su prve selekcije. Jako se puno kandidata javilo, njih 400 u dobi između 18 i 25 godina. Tu smo brojku morali svesti na prvih 80 poziva, pa se kroz stručnu selekciju odabralo 30 kandidata koji su u Medulinu.

Za stručnu selekciju, odnosno, vođenje momčadi, zadužen je legendarni član brončane generacije Vatrenih, danas 53-godišnji Robert Jarni. Njemu će u radu pomagati Kazimir Vulić, Marko Lozo, trener vratara Ivan Vargić i kondicijski stručnjak Marin Mandarić.

- Odradili smo veliku selekciju bez prevelikih očekivanja i onda prionuli radu. Već nakon prvih treninga se momci fizički dižu na višu razinu, a u dva tjedna pripremit ćemo ih tako da pobijedimo mladu reprezentaciju Hrvatske... - nasmijao je Jarni auditorij, pomalo i sebe...

image

Ozren Muller, Vitomir Butorac, Marijan Kustić, Marinela Kraljević, Robert Jarni i Ivan Rukavina

GORAN SEBELIC Cropix

Naravno, utakmica 4. lipnja s Vukojevićevom selekcijom bit će vrhunac za one koji doguraju do udarnih 11 i kandidature za ulazak u igru. Tko će od njih biti najspremniji za profesionalni izazov, koji će se formalizirati nagradom kroz jednogodišnji ugovor s Istrom 1961 u vrijednosti od 100 tisuća kuna, bit će zanimljivo vidjeti. No, kako je kazao predsjednik HNS-a Marijan Kustić, ovaj projekt, u kojem je Kuća nogometa službeni partner, nešto je više od samog nogometa...

- Savez podržava projekt “Utakmica života” kao i svaku drugu priču povezanu s nogometnom loptom. Nogomet nije samo sport, nego i kultura življenja. Drago mi je da ovaj projekt mladim nogometašima nudi priliku za uspjeh u vidu profesionalnog ugovora, da iza toga stoji ljubav prema igri, ali i da tim ugovorom mogu osigurati egzistenciju sebi i svojoj obitelji. Svim sudionicima želim puno uspjeha, neka vjeruju u svoje snove, budu uporni u radu i uspjeh neće izostati.

Vidljivo opušteni Kustić poručio je i organizatorima “Utakmice života” kako će u HNS-u imati čvrstog partnera. U ime domaćina Arena Hospitality Group, nogometne goste u hotelu Park Plaza Belvedere pozdravila je članica uprave i direktorica marketinga Manuela Kraljević, poželjevši im ugodan boravak i rad u Arena nogometnom kampu. Na raspolaganju nogometašima je, među ostalim sadržajima, osam licenciranih igrališta, od čega dva s umjetnom podlogom novije generacije.

Reklo bi se - neka igre počnu! Mladi igrači, koji dolaze uglavnom iz treće i četvrte razine ligaškog natjecanja, ali iz prvog razreda strasti prema nogometu i ambiciji da ostvare iskorak, idućih će se nešto više od dva tjedna zdušno boriti za pobjedu. Nogomet je, eto, i ovih tjedana glavna priča medulinske baze, gdje su još od kraja 1970-ih redoviti gosti domaće i strane reprezentacije, klubovi, omladinske kategorije i druge selekcije.

Upitan dolazak izbornika Dalića

Uz aktere Utakmice života, u Park Plazi su i instruktori HNS-ovih središta, koji predvođeni još jednim od brončanih, Petrom Krpanom, vrše selekciju 2008. i mlađe godište kod dječaka i djevojčica. Od četvrtka navečer očekuje se dolazak i tehničkog direktora Stipe Pletikose, člana stručnog stožera A reprezentacije Vedrana Ćorluke, a dvojbeno je hoće li stići najavljeni izbornik Zlatko Dalić. On je zbog i te kako razumljivog razloga, brige za zdravlje roditelja, ovog trena potrebniji u obiteljskom domu. Tim prije što ga uskoro očekuju velike obveze u Ligi nacija... (rm)

Linker
21. travanj 2024 17:20