CHRISTOF STACHE Afp
MALO SE ZAIGRAO

‘Ronaldo je ispao budala! Pitajte Nijemce što misle o tom potezu i svi će reći da ih je to motiviralo‘

‘Možda je upravo to uzrokovalo početak preokreta‘, smatra legendarni nogometaš
Piše: SNObjavljeno: 21. lipanj 2021. 21:17

Ponašanje Cristiana Ronalda na utakmici s Njemačkom naišlo je na kritike legendarnog Nijemca Dietmara Hammana koji je slavnom Portugalcu poručio da je jednim potezom iz 22. minute tog susreta samo dodatno motivirao njegove sunarodnjake.

Portugal je u subotu u jednoj sjajnoj utakmici izgubio s 4-2. Prvi pogodak na tom susretu bio je djelo upravo Cristiana Ronalda koji nekakvih 6-7 minuta nakon što je zatresao mrežu atraktivnim potezom još jednom pokazao svu raskoš svog talenta.

Primio je Portugalac jednu loptu, prebacio Antonija Rüdigera, potom odglumio da će je uhvatiti u ruku da bi zatim bez gledanja uposlio svog suigrača. Bio je to zaista sjajan potez, ali, prema Hammanu, bespotreban i onaj koji je samo dodatno motivirao Nijemce.

"Naravno da je to sjajno i svjesni smo da je u stanju to napraviti, ali na neki način tako omalovažava suparnika. To se dogodilo kod 1-0. Da, on je uz Messija najbolji, ali sad je ispao budala. Stvarno je izgledao glupo. Upitajte njemačke igrače i oni će vam sada reći što su mislili o tom potezu. Oni su to primijetili i svi će vam reći da im je to možda i dalo dodatnu motivaciju. Možda je i sve (preokret, op.a.) krenulo od tog poteza", rekao je Hamann za RTE.

Portugal je trenutno trećeplasirana momčad grupe F, a Ronaldo je uz Schicka prvi strijelac Eura s tri postignuta pogotka kojima je dodao i jednu asistenciju.

image
CHRISTOF STACHE Afp

Linker
19. travanj 2024 17:38