CHARLY TRIBALLEAU Afp
ČEKA GA BOGATA OTPREMNINA

Stigla je i službena potvrda! Ništa od okršaja s Vatrenima u Kataru, Vahid Halilhodžić dobio otkaz

Kao glavni razlog za raskid ugovora navodi se obećanje koje je Fouzi Lekjaa dao navijačima
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 11. kolovoz 2022. 14:57

Vodstvo nogometnog saveza Maroka odlučilo je prekinuti suradnju s BiH stručnjakom Vahidom Halilhodžićem, prenosi Hisport, a L‘Equipe je to potvrdio. 70-godišnji Bosanac na klupi je reprezentacije od 2019. godine. Pod njegovim vodstvom Marokanci su ostvarili 20 pobjeda i 7 puta remizirali u 30 utakmica.

Vijest je postala službena nakon povratka predsjednika Kraljevskog marokanskog nogometnog saveza Fuzija Lakje iz Tanzanije, gdje je sudjelovao na sastanku Afričke nogometne konfederacije.

- Obzirom na nesuglasice između Nogometnog saveza Maroka i izbornika Vahida Halilhodžića o tome kako najbolje pripremiti reprezentaciju za SP u Kataru 2022. godine, dvije strane su se odlučile međusobno razići - priopćeno je iz Saveza.

Prethodno je Halilhodžić radio za Nantes, Paris Saint-Germain, Trabzonspor, Dinamo, te reprezentacije Alžira, Japana i Obale Slonovače.

image
KENZO TRIBOUILLARD Afp

Halilhodžić je odveo reprezentaciju Maroka na Svjetsko prvenstvu Katar, tamo je trebao igrati u skupini kontra Vatrenih i Zlatka Dalića, ali to se očito neće dogoditi.

Kao glavni razlog za raskid ugovora navodi se obećanje koje je Fouzi Lekjaa dao navijačima, odnosno povratak velike zvijezde Hakima Ziyecha u reprezentaciju. Ziyech je u sukobu s Vahom, a navijači ga obožavaju i žele gledati u Kataru.

Vahu je ugovor s Marokom vezao do kraja 2023., zarađivao je gotovo milijun eura godišnje i po svemu ga čeka bogata otpremnina.

Linker
15. travanj 2024 18:37