Kamerun stampedo

 TWITTER
BROJ ŽRTAVA ĆE RASTI

Strava i užas uoči utakmice! Najmanje šest ljudi poginulo u stampedu prije susreta Afričkog kupa nacija

Neki su u jako teškom stanju, morat ćemo ih evakuirati - rekla je jedna od medicinskih sestara
Piše: SNObjavljeno: 24. siječanj 2022. 23:33

Stravične vijesti dolaze iz Kameruna gdje je u stampedu uoči utakmice Afričkog kupa nacija poginulo najmanje šest osoba. Naime, kako prenosi BBC i AP, Naseri Paul Biya inače guverner kamerunske regije, tvrdi kako bi broj žrtava mogao biti još i veći.

Do velike katastrofe je došlo u trenutku kada je veliki broj navijača želio ući na stadion Olembe u glavnom gradu Kameruna Yaoundeu kako bi iz prve ruke, odnosno s tribina mogao pratiti susret svoje reprezentacije. U stampedu je ozlijeđeno više od 40 osoba muđu kojima ima i djece.

- Neki su u jako teškom stanju, morat ćemo ih evakuirati u specijalizirane bolnice - rekla je u izjavi za medije medicinska sestra Olinga Prudence. Iako stadion prima oko 60 tisuća ljudi, na njega je pokušalo ući oko njih 50 tisuća i do ove tragedije svakako nije trebalo doći, ali problem je bio u tome što je u prodaju bilo pušteno samo 80 posto kapaciteta.

Kada je sama utakmica u pitanju, domaćin afričkog Kupa nacija Kamerun plasirao se u četvrtfinale kontinentalnog prvenstva nakon što je u dvoboju osmine finala u Yaoundeu teškom mukom sa 2-1 pobijedio Komore. Kamerun će u četvrtfinalu igrati protiv Gambije koja je pobijedila Gvineju sa 1-0. Pogodak odluke zabio je veznjak Bologne Musa Barrow u 71. minuti.

Linker
23. travanj 2024 23:01