Michael Regan Getty Images
ZARAZA U ŠPANJOLSKOJ

SUIGRAČ VATRENOG POZITIVAN NA KORONU, JEDAN DETALJ MOGAO BI SPASITI OSTALE U KLUBU Osjećao je simptome, a testovi su samo potvrdili zarazu

SUIGRAČ VATRENOG POZITIVAN NA KORONU, JEDAN DETALJ MOGAO BI SPASITI HRVATA I OSTALE U KLUBU Osjećao je simptome, a testovi su samo potvrdili zarazu
Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 08. svibanj 2020. 21:00

Španjolski nogometni klubovi već nekoliko dana provode početna testiranja svih njihovih igrača na koronavirus. Naravno, tamošnji nogometni savez i La Liga propisali su obvezno testiranje svih pojedinaca, kako s terena tako i iz radne zajednice prije bilo kakvog početka treninga.

Iako do petka nisu dolazile vijesti o pozitivnim igračima u La Ligi, petak je donio prvo i odmah zvučno pozitivno ime. Brazilski list Globo Esporte piše da se radi o Renanu Lodiju, mladom lijevom braniču madridskog Atletica. Dakle, riječ je o suigraču Šime Vrsaljka.

Iako je od lijevog do desnog boka, na kojem ordinira Vatreni velika udaljenost, Lodi će jasno morati u karantenu, ali ne i čitav Atletico s obzirom da je doneseno pravilo po kojem u karantenu idu samo pozitivno testirani pojedinci.

Lodi je i sam prethodno bio u dobrovoljnoj izolaciji jer je osjećao simptome, a testovi su samo potvrdili da se radi o zarazi. Ostat će u svom madridskom domu, a njegovo će stanje pomno pratiti klupski liječnici. Novi test obavit će za 14 dana kada će se vidjeti je li još uvijek zaražen. Inače, Atletico će svoj prvi trening imati u subotu ujutro.

Linker
20. travanj 2024 06:23