(FILES) In this file photo taken on September 23, 2019 Best FIFA Men's Player of 2019, Argentina and Barcelona forward Lionel Messi poses with his wife Antonella Roccuzzo Messi and their children at the end of The Best FIFA Football Awards ceremony in Milan. - Six-time Ballon d'Or winner Lionel Messi told Barcelona he wants to leave -- on a free transfer -- in a ”bombshell” fax yesterday that is expected to spark a legal battle over a buy-out clause worth hundreds of millions of dollars. (Photo by Marco Bertorello/POOL/AFP)
 MARCO BERTORELLO
VIRTUALNA SVEČANOST

Traži se nasljednik Modrića i Messija! Dodjela nagrade za najboljeg nogometaša svijeta ipak će se održati

Sve će se znati za mjesec dana: "Važno je da FIFA poštuje ova postignuća"
Piše: HinaObjavljeno: 20. studeni 2020. 17:59

Svečana dodjela nagrada FIFA The Best, prvotno zakazana za rujan, a odgođena zbog pandemije koronavirusa, održat će se u virtualnom obliku 17. prosinca, objavila je u petak FIFA.

Nasljednici Lionela Messija i Megan Rapinoe, koji su okrunjeni prošle godine u milanskoj La Scali, dobit će pokal nalik na Zlatnu loptu, budući da je ove godine otkazana i nagrada koju u prosincu obično dodjeljuje magazin France Football.

"Nakon sigurnog nastavka nogometnih natjecanja, zahvaljujući mješavini napornog rada i solidarnosti u našem sportu, nogomet je mnogima bio rijedak izvor utjehe i radosti. Stoga je važno da FIFA poštuje ova postignuća u tom pogledu u ovoj izvanrednoj godini ", objašnjava FIFA u priopćenju.

Uz nagrade za nogometaše i nogometašicu godine, FIFA će dodijeliti i one za najbolje vratare i trenere muških i ženskih momčadi, kao i nagradu Puskas za najljepši pogodak i priznanje za fair play.

Pobjednike će odabrati glasovi kapetana i trenera nacionalnih timova, skupine od više od 200 sportskih novinara, kao i navijača putem putem interneta od 25. studenog do 9. prosinca.

Glavna priznanja u nogometu ove godine je dosad dodijelila UEFA, koja je 1. listopada okrunila poljskog napadača Roberta Lewandowskog, pobjednika Lige prvaka s Bayernom iz Münchena, kao i Dankinju Pernille Harder, za najbolje.

Linker
25. travanj 2024 08:07