RONALD GORSIC/CROPIX
VELIKI TRANSFER

Tri milijuna eura odmah, 2,4 milijuna plaća: Mandžo stiže u klub u koji ga je nekad htio dovesti Bilić!

Tamošnji mediji tvrde: Jedan od uvjeta da je njegova djevojka može doći živjeti s njim...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 24. rujan 2020. 18:05

Iz Rusije dolaze vijesti da Mario Mandžukić prelazi u moskovski Lokomotiv. Izvori iz kluba i novinari koji prate jednu od najboljih tamošnjih momčadi najavljuju ga ovih dana u Moskvi, možda već u petak, u pratnji djevojke Ivane Mikulić i agenta Ivana Cvjetkovića. Prvo na liječničkom pregledu i zatim potpisu ugovora. Nakon svih kombinacija, na korak je do destinacije na kojoj se umalo pojavio 2012. godine.

Mandžukić je slobodan igrač jer rastao se s katarskim klubom Al-Duhailom. Tamo se našao po odlasku iz Juventusa gdje ga je otpisao trener Maurizio Sarri. Katar je nogometna mirovina, a premda ni Rusija nije iz ranga lige Petice igra se daleko ozbiljniji nogomet. U ekipi su poznati napadači ruski reprezentativac Fjodor Smolov, koji je bio na posudbi u Celti, ali ga u Vigu nisu otkupili, i Portugalac Eder, autor gola za naslov europskog prvaka 2016. godine.

Prema pojedinim ruskim izborima još treba dogovoriti neke detalje oko ugovora. Primjerice hoće biti dvogodišnji ili jednu plus jednu godinu. Lokomotiv je po tim navodima stavio na stol tri milijuna eura nagrade za dolazak kod njih te plaću 2,4 milijuna eura godišnje. Na jednom od ruskih portala piše i kako je jedan od uvjeta da djevojka može doći i živjeti s njim. U doba korone potrebno je da se sve to pravno regulira, od viza nadalje.

Nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca i igrača koji je napravio jednu od najimpresivnijih karijera ikad u našem nogometu povezivalo se s niz klubova iz Petice te zadnje s turskim Fenerbahčeom. No, više ga se nudilo na te adrese nego što su bili zainteresirani. Vjerojato zato što je godinu dana izvan pravog nogometa, a 34 su na leđima. Ipak, Mandžukić je moćan, kažu da je dobro trenirao, mogao bi puno napraviti u ruskom prvenstvu. Postati pravi otrov za obrane.

Mandžukić je već prije osam godina trebao postati igrač Lokomotiva. On i Vedran Ćorluka bili su izbor Slavena Bilića, koji se nakon reprezentacije zaputio u Moskvu. No, kako je Mandžukić na Euru 2012. zabio tri gola, a Bayern ostao bez napadača Marija Gomeza koji se teško ozlijedio, uzeli su ga Bavarci.

To mu je bitno odredilo karijeru i učinilo je većom nego što bi bio da je potpisao za Lokomotiv. Ćorluka je otišao u Moskvu i tamo je već devetu sezonu te nosi kapetansku vrpcu. Eto, sada se čini da će mu konačno Mandžukić postati suigrač na toj adresi.

Trener je Srbin Marko Nikolić, a u momčadi je niz poznatih imena. Lani su bili drugi u ligi i imaju goleme ambicije. Prvo su kazali da će ovog ljeta dovoditi samo mlađe igrače, no u osam kola osvojili su tek 12 bodova i dobro bi im došlo prekaljeno pojačanje.

Linker
14. travanj 2024 10:44