MIGUEL MEDINA Afp
DERBY DELLA MADONNINA

U okršaj protiv Intera Milan kreće s napadom Mandžo - Zlatan!? Igra i Brozović, dva Hrvata na klupi

Bitka za Milano u utorak ovaj se put računa za Kup. Mario Mandžukić će debitirati od prve minute...
Piše: Petar Zobec/Jutarnji listObjavljeno: 25. siječanj 2021. 18:55

Nakon neugodnog 3-0 domaćeg poraza od Atalante, Zlatan Ibrahimović bio je ljutit na svoje suigrače. Švedski napadač opleo je po suigračima, poručivši im kako moraju očvrsnuti.

- Osjećao sam se usamljeno na terenu, bili smo premekani. Jasno je vidljivo kako je ovoj momčadi potrebno iskustva, rekao je Ibra, nakon poraza kojim je Milan dopustio da mu se najveći konkurenti primaknu na vrhu Serie A. Očito da su riječi doprle do trenera Stefana Piolija, koji je, ako je vjerovati medijima, odlučio napadu Milana pridodati Marija Mandžukića, i to od prve minute u derbiju četvrtfinala kupa protiv Intera (utorak, 20.45).

Prijelomni trenutak

Gazzetta piše kako je nova devetka Milana impresionirala fizičkom pripremljenošću, i stoga Pioli misli kako će mu Mandžukić pomoći u razbijanju defenzivnog bloka Intera.

U Milanu ne žele da im se zaredaju porazi koji bi razbili sjajnu atmosferu, ali i formu u kojoj ove sezone igra talijanski velikan, što ga je, uostalom, dovelo do vodeće pozicije u talijanskom prvenstvu. Iako je zasigurno borba za scudetto puno bitnija od naslova pobjednika kupa, Pioli i njegovi pomoćnici žele nastaviti gradnju pobjedničke kulture.

Milan zna da je jak, 19 utakmica u prvenstvu idu u prilog tome, ali ogled protiv Intera dolazi u prijelomnom trenutku za "rossonere". U njemu će, prema svemu sudeći, Mandžukić dobiti bitnu ulogu. Ante Rebić će, međutim, gotovo sigurno ogled započeti s klupe, no sigurno će, kao i protiv Atalante u zadnjem kolu, dobiti opipljivu minutažu.

Interu također derbi ne dolazi u idealnom trenutku. Momčad Antonija Contea nije naplatila kiks Milana, odigravši tek 0-0 kod Udinesea.

Težak raspored

Ovo je tek početak napornog mjeseca za Inter, koji u idućih mjesec dana očekuju okršaji s Milanom sada u kupu, zatim s Beneventom, Fiorentinom, Lazijem i ponovno Milanom.

- Znamo koliko nam je važno prvenstvo, ne samo za nas trenere i igrače, nego i za cijeli klub. Osvajanje naslova i plasman u Ligu prvaka iduće sezone bio bi veliki uspjeh za Inter, ali kao što smo pokazali u Firenci - talijanski kup je natjecanje koje iznimno cijenimo. Procijenit ćemo stvari i vidjeti kako će igrači reagirati nakon Udinesea, i tko je zaslužio veću minutažu. Sigurno da nećemo utakmicu s Milanom olako shvatiti, i pokušat ćemo ostvariti pobjedu, kao i uvijek kada istrčimo na teren. Nećemo se ograničavati, ali napravit ćemo neke kalkulacije kako bismo pronašli pravu ravnotežu, rekao je Conte uoči utakmice.

Kod Intera će u prvoj postavi utakmicu započeti Marcelo Brozović, dok će Perišić, poput Rebića u Milanu, priliku čekati s klupe.

Linker
20. travanj 2024 11:49