Enzo Zadel
 HNK RIJEKA
ČLAN UBOJITE PETORKE

Umro je naš nogometni velikan! Zvali su ga ‘riječki Prosinečki šezdesetih godina‘, igrao je s Ćirom...

Osam je godina Enzo Zadel proveo u Rijeci i tada postao jedna od njenih kultnih ličnosti.
Piše: Orlando RivettiObjavljeno: 09. srpanj 2020. 08:23

Kakva je to bila ‘napadačka petorka’ - Vladimir Lukarić, Vincenzo Zadel, Bruno Veselica, Velimir Naumović i Miroslav Ćiro Blažević! I Ćiro se proslavio... Rijeka početkom šezdesetih prošlog stoljeća, nakon što je 1958. izborila prvoligaški status i na noge digla cijelu Rijeku!

Umro je Vincenzo Enzo Zadel. U 83. godini. Ugasio se. Zvižduk sudbine koji nitko ne želi čuti. Igrao je do četrdesete. Rijeka, Tuzla, Izmir, Švicarska...

image
Enzo Zadel
HNK RIJEKA

Dijete riječkog Starog grada. Kantride. Osvojio je četiri Kvarnerske rivijere, jednom je bio i najbolji strijelac... U bijelom dresu Rijeke od 1956. godine. Osam godina, do 1964. godine. Svojim je golovima ispisao prve stranice međunarodne povijesti kluba s Kantride. Na gostovanju u Oberhausenu zabio je protiv Rot Weissa (4:3) u Rappan kupu.

Enzo Zadel - Bakolo! Osmica i strijelac... Organizator igre i gol igrač... Riječki Prosinečki šezdesetih godina... Lukavi fantazist. S rasnim strijelcem Veselicom surađivao je sjajno, zatvorenih očiju...

Obožavao ga je Barba Luka Kaliterna. Cijeli grad! Svi osim suparničkih vratara. Hajdukovcu Sirkoviću jednom je zabio dva gola u pobjedi 4:0... Jedan lob udarcem, drugi tako da je ga je zaobišao... Pamti ga i Tuzla, u dvije sezone postigao je 41 gol... Nepogrešiv s jedanaest metara.

Enzo Zadel je jedan od velikana HNK Rijeka! U rajskim dolinama čekaju ga Naumović, Veselica, Radaković, Geni Raunich...
Kava kao nekad u ‘Jedinici’ i - lopta radosti. I partija remija! Pogreb je u četvrtak u 14 sati na groblju Drenova.

Linker
12. travanj 2024 03:48