Duje Ćaleta-Car s dresom Southamptona

 Screenshot: Southampton
LJETNI MERCATO

U ponoć objavljen transfer Vatrenog, Barca opet ostala bez Olma, Slavenov reprezentativac ide u - Rusiju!

Zaključen je ljetni prijelazni rok u Ligama petice, transfere sada mogu raditi samo slobodni igrači
Piše: SNObjavljeno: 01. rujan 2022. 00:20

Ljetni prijelazni rok zaključen je u ponoć u još četiri najjače europske lige - u Engleskoj, Njemačkoj, Italiji i Španjolskoj. U Francuskoj, kao i u Hrvatskoj to se dogodilo još u srijedu. Klubovi, naravno, i nakon 1. rujna mogu dovoditi slobodne igrače.

ČETVRTAK 01.09.2022.

Aubameyang napustio Barcelonu

Pierre-Emerick Aubameyang napustio je Barcelonu i prešao u redove Chelseaja, a Héctor Bellerín otišao je iz Arsenala i stigao na Camp Nou! Barca bi tijekom dana trebala potvrditi još jedan transfer. Više o tome pročitajte OVDJE.

Duje Ćaleta-Car predstavljen kao novi igrač Southamptona!

Hrvatski reprezentativac i sada već bivši stoper Tudorovog Marseillea Duje Ćaleta-Car i službeno je novi igrač Southamptona, Vijest je na klupskom Twitteru objavljena par minuta nakon ponoći. ‘Hey, Duje‘, stoji uz sliku Ćalete-Cara s novim dresom.

"Ovo je bio lud dan! Jako sa uzbuđen. Znam kako Southamtpon igra, imaju dosta mladih igrača i mislim da se dobro mogu uklopiti u ovu momčad, i zajedno s njima napredovati", rekao je Duje u prvoj izjavi.

Transfer je navodno težak 10 milijuna eura, javili su francuski i engleski portali mediji pred kraj prijaleznog roka. Southampton je danas već objavio dolaske krila Samuela Edozija iz Cityja i veznjaka Arsenala Ainsleya Maitland-Nilesa, a onda nešto prije ponoći i transfer 18-godišnjeg beka Juana Lariosa, također iz Cityja.

Barcelona htjela dovesti Danija Olma!

Barcelona je ovog ljeta dovela Roberta Lewandowskog i Raphinhu i tako značajno pojačala svoj roster, no nekoliko je izvora bliskih klubu tvrdilo kako Xavi silno želi ekipi priključiti Danija Olma i Nabila Fekira.

Više pročitajte OVDJE

Mamphis Depay ostaje u Barceloni

Nizozemski napadač objavio je kako od njegovog transfera u Chelsea neće biti ništa te da ovoga ljeta ostaje u katalonskom klubu.

Hajduk želio dovesti mladog napadača Chelseaja?

Pomalo senzacionalno zvuči vijest da je Hajduk pokušao dovesti napadača Chelseaja. To barem tvrdi novinar engleskog Standard Sporta Nizaar Kinsella koji je zadužen za praćenje londonskog sastava, a isti izvor piše kako od toga neće biti ništa.

Više pročitajte OVDJE

Braithwaite iz Barcelone u Espanyol

Danski reprezentativni napadač Martin Braithwaite u četvrtak je raskinuo ugovor sa španjolskim nogometnim velikanom Barcelonom, ali će ostati u glavnom gradu Katalonije jer je potpisao trogodišnji ugovor s Espanyolom.

Braithwaite je u Barcelonu stigao u veljači 2020. godine za 18 milijuna eura, a tijekom posljednje dvije godine upisao je tek 10 pogodaka.

Mladi hrvatski stoper napušta HNL i kreće stopama slavnog oca!

Iznenađujuća vijest stiže nam s Kajzerice. Nikola Soldo (21) u zadnjim bi satima ovog prijelaznog roka trebao potpisati za njemački Köln. Predstavnici kluba iz Bundeslige došli su po mladog stopera u Zagreb, te ako liječnički pregledi budu u redu - a nema razloga da ne budu - Hrvatska će dobiti još jednog igrača u Njemačkoj.

Više pročitajte OVDJE

Dendoncker iz Wolverhamptona u Aston Villu

Belgijski reprezentativni veznjak Leander Dendoncker prešao je iz redova Wolverhampton Wanderersa u Aston Villu.

Dendoncker će tako ostati u engleskoj pokrajini Midlands, no nije specificirano na koji vremenski period se vezao uz Aston Villu.

Vrijednost transfera se procjenjuje na oko 15 milijuna eura.

Acerbi na posudbi u Interu

Talijanski nogometni doprvak Inter iz Milana u posljednjim je minutama ljetnog prijelaznog roka doveo na jednogodišnju psodbu iz lazija iskusnog 34-godišnjeg stopera Francesca Acerbija.

Acerbi je morao napustiti Lazio nakon što se našao na udaru navijača, a u Interu će ga ponovno voditi Simone Inzaghi, koji je bio na klupi Lazija od od travnja 2016. do lipnja 2021. godine. (H)

Manchester City doveo novo pojačanje iz Borussije!

U Manchester City je po drugi put u ovom prijelaznom roku stigao igrač Borussije Dortmund. Nakon Erlinga Haalanda, petogodišnji ugovor s Građanima potpisao je švicarski reprezentativac Manuel Akanji. Kako prenosi talijanski stručnjak za transfere Fabrizio Romano, za usluge braniča nigerijskog porijekla City je platio 17,5 milijuna eura s dodatnih dva milijuna u bonusima.

PSG napustio i četvrti igrač, a stigao je kapetan Valencije!

Njemački veznjak Julian Draxler (28) napustio je redove francuskog nogometnog prvaka Paris SG-a te će do kraja ove sezone biti na posudbi u portugalskom velikanu Benfici.

Draxler ima ugovor s PSG-om do ljeta 2024. godine, ali nije u planovima novog trenera Christophea Galtiera. Malo je igrao i u završnici prošle sezone, posljendji ligaški nastup imao je još 20. ožujka.

Draxler je četvrti igrač koji je napustio Pariz u četvrtak, ranije su otišli, Leyvin Kurzawa (Fulham), Idrissa Gueye (Everton) i Abdou Diallo (RB Leipzig).

Francuski nogometni angažirao je dosadašnjeg kapetana Valencije Carlosa Solera s kojim je potpisao ugovor na pet godina.

Soler igra na poziciji ofenzivnog veznjaka, a dosada je sakupio 10 nastupa za španjolsku reprezentaciju za koju je debitirao u rujnu prošle godine.

Mihail Caimacov iz Slavena Belupa u moskovski Torpedo

Slaven Belupo je pred realizacijom transfera moldavskog reprezentativnog veznjaka Mihaila Caimacova u redove Moskovskog Torpeda. Prema neslužbenim informacijama iz Koprivnice, sve je bitno u pregovorima riješeno, preostalo je tek zgotoviti formalnosti i objaviti posao.

Tako je Zoran Zekić napravio prvi ‘pravi‘ izlazni posao u ljetnom prijelaznom roku, jer u blagajnu Farmaceuta stići će i odšteta, bitna za popunjavanje proračuna.

Ona u ovom trenutku nije poznata, dok je na Transfermarktu tržišna vrijednost 24-godišnjeg Moldavca koji ima i rusko državljanstvo procijenjena na 400.000 eura.

Caimacov je iz Šerifa stigao u Osijek II, koji ga je nakon posudbi u Olimpiju i Koper ustupio Slavenu gdje je pod Zekićevim vodstvom postao jedan od najboljih igrača. Odigrao je za Farmaceute 30 utakmica i postigao dva pogotka. (Goran Čičin-Mašansker)

Milan posudio Desta od Barcelone

Suparnik zagrebačkog Dinama u skupini E nogometne Lige prvaka, talijanski prvak Milan doveo je na jednogodišnju posudbu iz Barcelone 21-godišnjeg desnog braniča Sergina Desta.

Američki reprezentativac Dest je u Milan stigao po hitnom postupku nakon što se u utorak ozlijedio iskusni Alessandro Florenzi koji je pokrivao tu poziciju u izostanku odranije ozlijeđenog Davidea Calabrije.

Dest je u Barcelonu stigao u listopadu 2020. godine iz Sjaxa za 21 milijun eura, ugovor s "Ponosom katalonije" ga veže do 2025. godine, no Milan bi ga mogao otkupiti na kraju sezone za 20 milijuna eura. (H)

Službeno: Dubravka na posudbi u Manchester Unitedu

Engleski nogometni velikan Manchester United doveo je na jednogodišnju posudbu iz Newcastle Uniteda iskusnog 33-godišnjeg slovačkog vratara Martina Dubravku.

Dubravka je ove sezone izgubio status prvog vratara u Newcastleu, tu poziciju je preuzeo Nick Pope, a na Old Traffrdu će biti pouzdana alternativa Davidu de Gei.

Bellerin dogovorio s Barcelonom, stiže na godinu dana

Branič Arsenala Hector Bellerin potpisat će jednogodišnji ugovor s Barcelonom u narednim satima, objavio je novinar Fabrizio Romano na Twitteru. Napominje da će branič nakon raskida ugovora s Topnicima preseliti u katalonski klub kao slobodan igrač. Bellerin je prošlu sezonu proveo na posudbi u Betisu za koji je upisao 5 asistencija u 32 utakmice. (rš)

Willian se vratio na Otok

Bivši brazilski nogometni reprezentativac, 34-godišnji ofenzivac Willian vratio se u Englesku gdje je potpisao jednogodišnji ugovor s Fulhamom.

Willian je ranije tijekom karijere osam godina proveo u Londonu, od 2013. do 2020. u dresu Chelseaja s kojim je osvojio dva naslova prvaka Engleske, a sezoni 2020/21. u Arsenalu, da bi proteklu sezonu proveo u Corinthiansu.

Za brazilsku reprezentaciju je upisao 70 nastupa, a posljednji 2019. godine. (H)

Gueye, Diallo i Kurzawa napustili Paris SG

Francuski nogometni prvak Paris SG u četvrtak je i službeno objavio kako ove sezone u svojim redovima više neće imati braniče Abdoua Dialla i Layvina Kurzawu te veznjaka Idrussu Gueyea.

Diallo, koji je u PSG stigao prije tri godine iz Borussije Dortmund, vraća se u Bundesligu na jednogodišnju posudbu u RB Leipzig, dok će Kurzawa i Gueye karijeru nastaviti u engleskoj Premier ligi, Kurzawa na jednogodišnjoj posudbi u Fulhamu, dok se Gueye vratio u Everton iz kojega je prije tri godine i stigao u PSG, a s klubom iz Liverpoola je potpisao ugovor na dvije godine.

Novi trener Parižana Christophe Galtier u svojim planovima nema niti Mauro Icardija i Juliana Draxlera koji bi trebali pronaći nove klubove do kraja četvrtka, odnosno do isteka ljetnog prijelaznog roka. (H)

Barcelona dobila ponudu od 100 milijuna eura za De Jonga

Nastavlja se saga oko 25-godišnjeg Frenkieja De Jonga. Manchester United se nedavno čak i dogovorio s Barcelonom da će ga otkupiti za 85 milijuna eura, no De Jong je odbio otići u redove Uniteda pa je cijeli posao propao.

Za njegove usluge se zainteresirao i Chelsea, ali i oni su odbijeni, a De Jong je navodno jasno poručio kako želi isključivo ostati u Barceloni. Iako se činilo kako je sve gotovo, nekoliko sati prije kraja prijelaznog roka stigla je nova velika ponuda.

Prema pisanju novinara Gerarda Romera, na adresu katalonskog kluba je sletjela ponuda od oko 100 milijuna eura. Iako Romero ne otkriva o kojem je klubu riječ, dodaje kako će De Jong i to vjerojatno odbiti i ipak ostati u Barceloni, no tko zna što se još može dogoditi, posebno kada znamo da su Katalonci u lošoj financijskoj situaciji.


Marko Pjaca otišao na novu posudbu

Iako se špekuliralo da će bivši napadač Modrih biti posuđen Dinamu s pravom prvokupa, to se ipak nije dogodilo i Marko Pjaca karijeru nastavlja u Empoliju. Ovo će biti šesta posudba za hrvatskog napadača, a trajat će do 30. lipnja iduće godine kada će mu i službeno isteći ugovor s Juventusom i postat će slobodan igrač.


Dogovor je pao, Aubameyang blizu prelaska u Chelsea!

Napadač Barcelone Pierre-Emerick Aubameyang trebao bi karijeru nastaviti u Chelseaju nakon što su dva kluba postigla dogovor o transferu, objavio je Sky Sports. Aubameyang je stigao u London i čeka se objava velikog transfera.

Chelsea će platiti odštetu od 10 milijuna funti, te će u Barcelonu poslati i braniča Marcosa Alonsa. Aubameyang je stigao u Barcelonu u veljači napustivši Arsenal. Za Barcu je postigao 13 golova u 24 utakmice, ali je postao višak nakon što je u katalonski klub stigao poljski golgeter Robert Lewandowski. Osim toga Barcelona se mora riješiti nekih igrača kako bi bila u skladu s financijskim pravilima LaLige.

Prije dolaska u Barcu Aubameyang je četiri godine igrao za Chelseajevog gradskog rivala Arsenal. "Topnike" je u sezoni 2019–20. predvodio do osvajanja FA kupa, a sezonu ranije bio je najbolji strijelac Premier lige. No, prošle sezone zbog nediscipline došao je u sukob s trenerom Mikelom Artetom.

Chelseaju nedostaje pravi golgeter nakon što se je na posudbu u Inter vratio Romelu Lukaku, a Timo Werner je ponovno u Leipzigu.

Dolaskom u Chelsea Aubameyang će ponovno raditi s trenerom Thomasom Tuchelom, s kojim je radio dok je igrao za Borussiju Dortmund. (H)


Dinamo posudio napadača susjedima

Talentirani 19-godišnji napadač Dinama Bartol Barišić posuđen je u slovenske Domžale gdje će ostati do kraja sezone.

"Radi se o dečku s iznimnim osjećajem za gol. U Dinamu je već 12 godina, a to znači da iza sebe ima veliku školu nogometa. Dosta je vremena proveo i u prvoj ekipi Dinama, a igrao je i u 2. HNL. Sretni smo što smo uspjeli dovesti Bartola koji je jedan od najboljih iz generacije 2003.", rekao je sportski direktor Domžala Senijad Ibričić za klupsku stranicu.


Marcelo blizu Premier lige

Najtrofejniji igrač u povijesti madridskog Reala je na pragu dogovora s Leicester Cityjem. Marcelo će, tvrdi novinar Marti Miras, s Englezima potpisati na godinu dana. Ovaj 34-godišnji lijevi bek je u karijeri igrao samo za dva kluba, a to su Fluminense i Real Madrid s kojim je osvojio sve što se osvojiti može.


Velkovski ima novi klub

Nekadašnji branič Rijeke Darko Velkovski potpisao je za jedan od najjačih klubova Saudijske Arabije, Ettifaq. Velkovski je tamo stigao kao slobodan igrač nakon što je početkom sezone raskinuo ugovor s Rijekom, a potpisao je na dvije godine u kojima će zaraditi pet milijuna eura.


Sevilla dovela Dolberga

Napadač Nice Danac Kasper Dolberg do kraja sezone igrat će na posudbi u Sevilli, objavio je u četvrtak španjolski klub.

Po isteku posudbe Sevilla će imati pravo otkupa ugovora za 20 milijuna eura. Dolberg je u Nicu stigao iz Ajaxa 2019. godine i u 85 utakmica zabio je 24 gola.

Sevilla je također priopćila da je argentinskog krilnog napadača Lucasa Ocamposa poslala na posudbu u Ajax, koji će po završetku sezone moći otkupiti Ocamposov ugovor za 16 milijuna eura. Ocampos bi u nizozemskom prvaku trebao zamijeniti Brazilca Antonyja, koji je prešao u Manchester United. Ocampos je u Sevillu stigao 2019., a tijekom karijere igrao je i za River Plate, Monaco, Marseille i AC Milan.


Francuski mediji: Ćaleta-Car je u Londonu

Prema pisanjima francuskih medija hrvatski reprezentativac i stoper Marseillea nalazi se u Londonu. Nagađa se kako bi Vatreni mogao uskoro prijeći u redove jednog od tri engleska premierligaša - Aston Villu, West Ham ili Southampton. Kod Igora Tudora za njega, izgleda, nema mjesta...


Gorica dovela Austrijanca hrvatskih korijena

Posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka 25-godišnji Dominik Prokop potpisao je za Goricu do 2024. godine s opcijom produženja na još godinu dana, objavio je hrvatski nogometni prvoligaš. Više pročitajte OVDJE.


Gvardiol produljio s RB Leipzigom

Joško Gvardiol potpisao je produljenje ugovora s RB Leipzigom do ljeta 2027. godine. Znači li to da je bogati transfer u redove Chelseaja propao? Više pročitajte OVDJE.


Melo iz Juventusa u Liverpool?

Brazilski veznjak Arthur Melo mogao bi preseliti iz Juventusa u Liverpool. Jürgen Klopp želi bivšeg igrača Barcelone zbog krize s ozljedama veznih igrača. Više pročitajte OVDJE.


Odriozola iz Reala u Milano?

Álvaro Odriozola mogao bi se vratiti u Italiju, zemlju u kojoj je već igrao u dresu Fiorentine. Međutim, ovaj put bi njegovo odredište moglo biti drugačije: Milano. Milan bi igrača Real Madrida doveo na posudbu da zamijeni Florenzija, koji se ozlijedio u srazu protiv Sassuola.


PSG ima jako puno posla

Pariški tim još ima puno posla u uredima kako bi zbrinuli igrače koje više ne žele u svlačionici. Paredes ide na posudbu u Juventus, Draxler na posudbu u Benficu, a Kurzawa na posudbu u Fulham. Gueye može u Everton, pregovara se o odlasku Dialla u RB Leipzig, Icardi može pakirati kofere za Galatasaray ili Fenerbahče, a ne zna se što će biti s Rafinhom.


Sergiño Dest jutros odletio za Milano

Prema napisima španjolskih medija, posljednjeg dana prijelaznog roka Barcelonu bi trebao napustiti njen veteran

Budućnost Sergiña Desta je u Milanu, a za talijanski grad poletio je već u devet ujutro privatnim letom, otkrio je novinar Achraf Ben Ayad. Ben Ayad je otkrio da su neke neisplaćene isplate Barcelone američkom igraču također u procesu rješavanja, ali da je u odlazak Milan dogovoren.


Barcelona raskinula s Braithwaiteom

Barcelona je napokon uspjela riješiti se neželjenog danskog napadača Martina Braithwaitea koji će navodno karijeru nastaviti u Espanyolu. Više o svemu pročitajte OVDJE.


Bernardo Silva: Ostajem u Manchester Cityju

Bernardo Silva definitivno ostaje u Manchester Cityju. Nakon utakmice protiv Nottingham Foresta, sam je to potvrdio: "Nisam dobio nikakvu ponudu iz Španjolske, nitko nije došao. Ostajem u Manchesteru. Odluka je pala i jako sam sretan." Barcelona očito nije pronašla način da ga dovede. U međuvremenu se i PSG uključio u utrku za Silvom, ali Portugalac je birao samo između Cityja i Barce.


Chelsea ponudio 50 milijuna eura za veznjaka Ajaxa

Prema Telegraafu, Chelsea je Ajaxu poslao ponudu od 50 milijuna eura za 24-godišnjaka, koji igra zadnjeg veznog igrača, a može poslužiti i kao stoper. Ranije je objavljeno da je Newcastle spreman platiti Ajaxu 40 milijuna eura za Alvareza. Argentinac je u Ajaxu od srpnja 2019. Sadašnji ugovor mu istječe 2025. Ove sezone Alvarez je odigrao tri utakmice za momčad u nacionalnom prvenstvu te upisao dvije asistencije. Transfermarkt vrijednost igrača procjenjuje na 22 milijuna eura.


Barca lovi novo pojačanje

Ako ćemo vjerovati španjolskom AS-u, Barcelona je krenula po belgijskog reprezentativca Thomasa Meuniera, ali u cijeloj priči postoji jedan problem. No, čini se da na Camp Nouu već imaju rješenje... Više pročitajte OVDJE.


Traje borba za Aubameyanga

U tijeku su pregovori Chelseaja i Barcelone oko transfera Pierrea Aubameyanga. Fabrizio Romano javlja da se raspravlja o posljednjoj ponudi engleskog velikana koja glasi: 10 milijuna funti + Marcos Alonso. "Sve strane su uvjerene da će ovaj posao zaključiti do kraja prijelaznog roka, odnosno današnjeg dana.


SRIJEDA 31.08.2022.

Bild: RB Leipzig i Joško Gvardiol na pragu novog ugovora

Prema pisanju uglednog njemačkog Bilda, Joško Gvardiol i njegov RB Leipzig su jako blizu potpisivanju novog ugovora koji bi trajao do 2027. godine. U njemu neće biti ugrađena otkupna klauzula.

Ova informacija pojavljuje se u sred velikog interesa Chelseaja za mladog hrvatskog braniča. Englezi su navodno poslali ponudu od 90 milijuna eura, no Nijemci ne žele prodavati svojeg stožernog igrača. I dok dio medija tvrdi da će se transfer ipak dogoditi u zadnjim trenucima prijelaznog roka, dio piše kako su i Englezi spremni čekati do zime ili čak idućeg ljeta pa onda opet krenuti po Gvardiola.

Novi ugovor bi mogao potvrditi ovaj zadnji scenarij.


Milan doveo igrača Barcelone

Talijanski prvak Milan je iz Barcelone doveo desnog beka Sergina Desta. Amerikanac dolazi na posudbu do kraja sezone, a Milan će ga moći otkupiti za 20-ak milijuna eura. Zadovolji li struku u Milanu, potpisat će na četiri godine.


Balotelli potpisao za Sion, Januzaj seli u Sevillu

Talijanski nogometaš Mario Balotelli (32) napustio je redove turskog prvoligaša Adana Demirspor i karijeru će nastaviti u švicarskom Sionu, dok je Belgijanac Adnan Januzaj (27) iz Real Socidada preselio u Sevillu.

Svega tri dana nakon što je imao veliku svađu s trenerom Adane, sunarodnjakom Vincenzom Montellom, Balotelli je napustio klub i karijeru će nastaviti u Švicarskoj.

Do njihovog verbalnog sukoba došlo je na travnjaku nakon pobjede 1-0 protiv Umraniyespora. Nakon što mu je Balotelli nešto dobacio, Montella je čak u jednom trenutku fizički pokušao nasrnuti na svog napadača, ali su ga pomoćnici i ostali igrači uspjeli odvući sa strane. Već tada je bilo jasno kako za Balotellija više nema budućnosti u tom klubu.

Balotelli je prošlog ljeta stigao u Tursku kao slobodan nogometaš i u 33 odigrana susreta upisao je 19 golova i šest asistencija. No, nakon samo jedne sezone napustio je klub.

Turska je tako bila samo još jedna stanica u karijeri ćudljivog napadača koji zadnjih godina više puni novinske stupce svojim ispadima nego igrama. Prije Adane igrao je i za Monzu, Bresciju, Marseille, Nicu, dok je u naponu slave igrao za Milan, Liverpool, Manchester City, te Inter.

Novi klub ima i belgijski krilni igrač Adnan Januzaj koji je nakon pet godina provedenih u Real Sociedadu preselio u Sevillu. U 106 utakmica za baskijski klub je postigao 23 gola i upisao 21 asistenciju.

Januzaj je u klub, u čijim redovima igra hrvatski nogometaš Ivan Rakitić, stigao kao slobodan igrač, a potpisao je ugovor na četiri godine.

Tijekom karijere igrao je i za Manchester United, Borussiju Dortmund i Sunderland. (Hina)


Slaven Belupo doveo 20-godišnjeg stopera iz Njemačke

Marco Boras prošao je nogometnu školu Eintrachta iz Frankfurta, dok je u seniorskoj karijeri nastupao za Giessen i drugu momčad Hoffenheima, a ima i tri nastupa te jedan pogodak za hrvatsku U19 reprezentaciju.

Visok je 199 cm, a u u 78 natjecateljskih utakmica u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji postigao je sedam pogodaka.

- Sretan sam što sam stigao u Slaven Belupo. Hrvatsku ligu dobro znam, poznajem sve klubove i vjerujem da ću se brzo prilagoditi. Moja prirodna pozicija je pozicija stopera, a kao svoju vrlinu istaknuo bih skok igru i duel igru. Jedva čekam da se priključim svojim novim suigračima i što prije zaigram u najvišem rangu hrvatskog nogometa - rekao je Boras. (gčm)


Sampdoria posuđuje Biuka i otkup plaća 6 milijuna eura!?

Talijanski web portal specijaliziran za transfere na Apeninima,Tuttomercato, donio je u srijedu navečer vijest s naslovom "Sampdoria napreduje sa Biukom" gdje je rečeno kako bi klub iz Genove posudio napadača Hajduka sa obvezom otkupa koji se kreće u rasponu od pet do šest milijuna eura.

Otkup bi Sampdoria platila milijun eura, a onda bi na kraju sezone imali obvez otkupa Biuka za pet milijuna, pod uvjetom da ostanu u Serie A. Uz to, Tuttomercato još navodi kako je Hajdukov napadač klase 2002, Stipe Biuk, rekao "da" Sampdoriji što bi trebalo značiti da je pristao na osobne uvjete. Dakle, na potezu je Hajduk, a mercato u Italiji završava u večernjim satima prvog dana rujna. (J. Radić)


Nikola Katić potpisao za prvaka Švicarske

Hrvatski stoper Nikola Katić (25) napustio je redove Rangersa i karijeru će nastaviti u redovima švicarskog prvaka Zuricha, objavili su klubovi. Za škotsku momčad je sakupio 59 nastupa i postigao šest golova,no njegov boravak na Ibroxu pokvarila je teška ozljeda križnih ligamaneta u srpnju 2020. zbog koje je više mjeseci izbivao terena. Katić je prošlu sezonu proveo na posudbi u Hajduku.

Više pročitajte OVDJE


Nizozemski klub ponudio bogatstvo za Diona Drenu Belju

Osijek je, naime, početkom tjedna odbio četiri milijuna eura, uz još 15 posto zarade na idućem transferu, s koliko je jedan nizozemski klub pokušao zaključiti transfer. Koliko doznajemo, radi se o Groningenu koji nikada ranije nije toliko nudio za jednog igrača.

Više pročitajte OVDJE.


Paredes na posudbi u Juventusu

Veznjak PSG-a Argentinac Leandro Paredes (28) igrat će do kraja sezone na posudbi u Juventusu, objavili su talijanski mediji.

Na kraju sezone Juventus će imati pravo otkupa njegova ugovora, a transfer bi mogao biti vrijedan oko 20 milijuna eura. Talijanski mediji navode da je Paredesa na prelazak u Juventus nagovorio suigrač iz reprezentacije Ángel Di María, koji je ovog ljeta napustio PSG i skrasio se u također u Juveu.

Paredes je igrao za PSG od 2019., a tijekom karijere nosio je dres Boca Juniorsa, Chieva, Rome, Empolija i ruskog Zenita. Za reprezentaciju Argentine odigrao je 44 utakmice i postigao je četiri gola.


Borni Sosi propao transfer karijere

Borna Sosa je trebao dres Stuttgarta zamijeniti onim milanskog Intera, ali sve je propalo zbog toga što je Bayer Leverkusen odustao od Robina Gosensa iz Intera i tako lančanom reakcijom zaustavio i transfer Vatrenog.

Više pročitajte OVDJE.


Hajduk prepustio igrača Varaždinu

Hajduk i Varaždin postigli su dogovor o posudbi 19-godišnjeg veznog igrača Ivana Ćubelića koji će za varaždinskog prvoligaša nastupati do kraja aktualne sezone.

Više pročitajte OVDJE.


Veznjak Manchester Uniteda James Garner prelazi u Everton

Veznjak Manchester Uniteda James Garner, koji je posljednje dvije sezone bio na posudbama, trebao bi karijeru nastaviti u Evertonu nakon što su dva kluba dogovorila odštetu, objavili su britanski mediji.

Everton bi za talentiranog veznjaka trebao platiti 15 milijuna funti plus bonuse.

Garner je posljednje dvije sezone bio na posudbama u Watfordu i Nottingham Forestu te je svojim partijama pomogao da se plasiraju u Premier ligu. Prošle sezone pružao je odlične partije u Nottingham Forestu i činilo se da bi mogao dobiti priliku u Manchester Unitedu, ali umjesto toga on se bliži prelasku u Everton.

Za njega su se interesirali Southampton i Leicester.


Stefan Simić napušta Hajduk?

Stoper ‘Bijelih‘ zanimljiv je bundesligašu Kölnu i ruskom prvoligašu Torpedu.

Više pročitajte OVDJE


Palaversa napustio Manchester City

Ante Palaversa raskinuo je ugovor sa Manchester Cityem i potpisao tri godine obveze sa francuskim prvoligašem Troyesom objavio je francuski web portal L‘est-eclair. Na Etihad je 22-ogodišnji Palaversa došao iz Hajduka u siječnju 2019. godine za odštetu od 6,3 milijuna eura, ali potom je pola godine ostao na posudbi na Poljudu.

Zatim je nastavio s posudbama, prvo u Oostendeu, zatim Getafeu i Kortrijku. Nakon isteka posudbe u belgijskom prvoligašu ovog ljeta je čekao raspored u Cityu da bi na kraju mercata hrvatski reprezentativac U-21 potpisao za Troyes. Debi za popularni Estac (Espérance Sportive Troyes Aube Champagne) mogao bi imati u nedjelju na domaćoj utakmici protiv Rennesa.


Fofana prešao iz Leicestera u Chelsea za 82 milijuna eura

Mladi francuski branič Wesley Fofana prešao je iz Leicestera u Chelsea, objavila su u srijedu oba engleska kluba.

Visina transfera nije otkrivena, no mediji nagađaju da je Fofana prešao u Chelsea za 70 milijuna funti (82 milijuna eura).

"Jedan od najcjenjenijih mladih igrača u Premier league stiže kako bi dodatno ojačao obranu Thomasa Tuchela”, stoji u priopćenju Chelsea koji dodaje da je Fofana potpisao ugovor na sedam godina.

Dvadesetjednogodišnji nogometaš je došao u Premier League u listopadu 2020. iz St. Etiennea za 36.5 milijuna funti.


Kalajdžić potpisao za Wolverhampton

Engleski premierligaš Wolverhampton doveo je iz Stuttgarta austrijskog napadača Sašu Kalajdžića (25), s kojim je potpisao petogodišnji ugovor s opcijom produženja za još jednu sezonu.

Britanski mediji objavili su da je transfer vrijedan 18 milijuna eura plus bonuse.

"Svi mi govore da je Premier liga najteža liga, da je to nogometni NBA. Veseli me što ću se moći dokazati protiv najboljih. Visok sam dva metra, ali nisam loš niti u igri nogama. Gladan sam za postizanjem golova", rekao je Kalajdžić. On je bio najbolji strijelac Stuttgarta u protekle dvije sezone sa ukupno 23 pogotka.

Wolverhampton je nakon četiri kola predzadnji u Premier ligi sa dva boda.


Augsburg doveo Berishu iz Fenerbahčea

Njemački prvoligaš Augsburg pojačao se napadačem Mergimom Berishom (24). Njemački napadač, čiji su roditelji podrijetlom s Kosova, došao je na jednogodišnju posudbu iz Fenerbahčea s opcijom da na kraju sezone Augsburg može otkupiti njegov ugovor.

"Zadovoljan sam što je realiziran moj prelazak u Augsburg. Moj san je uvijek bio da igram u Bundesligi, a okruženje u Augsburgu je idealno. Poznajem već neke igrače s kojima sam igrao za mladu reprezentaciju Njemačke", priopćio je Berisha.

Izvršni direktor Augsburga Stefan Reuter izjavio je da bi Berisha trebao oživiti napad svojom visinom i snagom.

Berisha je tijekom karijere igrao za Magdeburg i RB Salzburg, a prošle godine prešao je u Fenerbahče. Prošle sezone je u dresu Fenerbahčea odigrao 31 utakmicu i postigao je 7 golova.


Aubameyanga će ozljeda koštati transfera?

Barceloninom napadaču Pierre-Emerick Aubameyangu slomljena je čeljust u nedavnoj pljački drskih lopova, što bi ga moglo koštati transfera u redove Chelseaja. Više pročitajte OVDJE.


Ruiz pet godina u PSG-u

Španjolski nogometni reprezentativac Fabian Ruiz (26) napustio je redove Napolija te potpisao petogodišnji ugovor s francoskim prvakom Paris SG-om. Prema pisanju španjolskih medija, vrijednost transfera iznosi 21.5 milijuna eura.


Balotelli ide u Sion kod Tramezzanija

Napadač Adane Demirspora Mario Balotelli odlučio je napustiti Tursku, javlja novinar Fabrizio Romano na Twitteru. Balotelli je već postigao dogovor oko prelaska u švicarski Sion, a obje strane čekaju samo potpisivanje ugovora. Napadač će danas već biti na liječničkom pregledu. Više pročitajte OVDJE.


Paredes iz PSG-a u Juventus

Leandro Paredes novi je igrač Juventusa, u Torino seli iz Pariza. Riječ je posudbi s pravom otkupa na kraju sezone. Više o poslu pročitajte OVDJE.


Dest ide prema Manchester Unitedu

Manchester United spominje se kao gotovo jedina izlazna opcija za Sergiña Desta. Desni bek Barcelone shvatio da je da Xavi ne vidi u momčadi i posljednjih sati njegovi su predstavnici ubrzali razgovore s Manchester Unitedom, gdje bi ga opet dočekao trener Ten Hag s kojim se odlično slagao u Ajaxu. Tako barem tvrdi Mundo Deportivo.


Bellerin Barceloni daje veliki popust samo da ga dovede

Branič Arsenala Hector Bellerin (27) spreman je prihvatiti znatno manju plaću kako bi karijeru nastavio u Barceloni, navodi Mundo Deportivo. Na 27-godišnjeg Španjolca pretendirao je i Betis, no on bi radije prešao u katalonski klub. Ranije je objavljeno da Bellerin namjerava raskinuti ugovor s Arsenalom, kako bi otišao u drugi klub kao slobodan igrač. U sezoni 2021/22 branič je upisao 5 asistencija u 32 utakmice za Betis, gdje je igrao na posudbi.


Pjaca seli u Empoli?

Bivši dinamovac Marko Pjaca je, čini se, pronašao novi klub. Novinar Nicolo Schira navodi da bi Pjaca trebao iz Juventusa preseliti u Empoli na posudbu s pravom otkupa ugovora. Više o svemu pročitajte OVDJE.


Ocampos iz Seville u Ajax

Lucas Ocampos, argentinski krilni igrač Seville, na korak je od transfera u redove Ajaxa. Talijanski transfer guru Fabrizio Romano tvrdi da je Ajax zamjenu za Brazilca Antonyja, koji je nedavno prešao u Manchester United, pronašao upravo u Ocamposu koji je u protekle tri sezone upisao 135 nastupa za andaluzijski klub i pritom upisao 34 gola i 15 asistencija.


UTORAK 30.08.2022

Gvardiol postaje najskuplji branič u povijesti nogometa?

Specijalist za transfere i obično dobro upućeni Fabrizio Romano objavio je svoju ‘ekskluzivu‘, a ista kaže - Joško Gvardiol uskoro potpisuje za Chelsea! "Službena ponuda koja je poslana danas kreće se oko 90 milijuna eura", objavio je Romano. Više pročitajte OVDJE.


Kraj velike trakavice?

Jedna od najvećih trakavica ovog prijelaznog roka bliži se kraju. Wesley Fofana bi uskoro trebao postati novi član Chelseaja. O dolasku 21-godišnjeg stopera iz Leicestera na Stamford Bridge piše se cijelo ljeto, ‘Lisice‘ su ga suspendirale iz prve momčadi zbog želje za odlaskom, a sada bi se napokon sve trebalo okončati. Talijanski novinar Fabrizio Romano javlja kako Fofana obavlja liječničke preglede u New Yorku, gdje se trenutno nalazi, a vijesti javljaju kako nema nikakvih problema sa zdravljem.


Atletico doveo lijevog beka

Sergio Reguilon se vraća u Madrid. Ovaj 25-godišnji lijevi bek svoju je karijeru započeo u Realu koji ga je 2020. prodao u Tottenham za 30 milijuna eura. No, njegova era u Londonu barem je privremeno završena jer je Atletico objavio kako je postigao dogovor sa Spursima o posudbi Reguilona do kraja sezone...


Manchester City dovodi stopera iz Borussije

I Manchester City ganja pojačanje u posljednjim satima ljetnog prijelaznog roka. The Athletic donosi kako su ‘Građani‘ blizu dogovora oko dolaska Manuela Akanjija iz Borussije Dortmund. Odšteta bi trebala biti oko 17,5 milijuna eura, a u njemačkom klubu nemaju ništa protiv transfera 27-godišnjeg švicarskog reprezentativca kojem ugovor istječe sljedećeg ljeta.


Dest odbio Villarreal, Meunir blizu Barcelone

Branič Barcelone Sergiño Dest odbio je ponudu Villarreala i napustit će klub samo ako neka ‘sjajna ponuda‘ stigne prije zatvaranja prijelaznog roka. Tako piše madridski AS.

Priča se da je Barcelonin dogovor za dolazak desnog beka Borussije Dortmund Thomasa Meuniera jako blizu, iako je i Arsenalov Hector Bellerin i dalje moguća opcija.

Što se tiče Desta, za njega se zanimao Villarreal, koji je bio prisiljen na tržištu pronaći novog desnog beka nakon ozljede Juana Foytha, koji je također bio meta transfera Barcelone.


Fulham dovodi Kurzawu iz PSG-a

Branič PSG-a Leven Kurzawa blizu je prelaska u Fulham. Francuski klub je prihvatio ponudu za prodaju igrača, navodi Le Parisien. Klubovi još moraju riješiti posljednja pitanja o odšteti. Prošle sezone 28-godišnji Kurzawa odigrao je samo 9 minuta u utakmici francuskog Superkupa.


PSG kupuje Solera za 15 milijuna eura

Veznjak Valencije Carlos Soler uskoro će se pridružiti PSG-u. Kako javlja L‘Equipe, francuski klub je dogovorio transfer 25-godišnjeg Španjolca. Transfer će Parižane stajati 15 milijuna eura.

Soler je cijelu karijeru proveo u Sevilli. Portal Transfermarkt vrijednost igrača procjenjuje na 50 milijuna eura. Soler je prošle sezone zabio 12 golova i upisao 5 asistencija u 38 utakmica u svim natjecanjima. Ove sezone postigao je jedan gol u tri utakmice La Lige.


Vidović i službeno u Vitesseu

Službeno je potvrđeno kako mladi hrvatski reprezentativac Gabriel Vidović odlazi iz Bayerna na posudbu u nizozemski Vitesse. To je potvrdio bavarski klub na svojim stranicama, a o 18-godišnjem napadaču biranim je riječima govorio Bayernov sportski direktor Hasan Salihamidžić.

"Gabriel je svojim dobrim predstavama u pripremnom razdoblju potvrdio kako je s pravom u našoj prvoj momčadi. Sada smo vagali što je najbolje za njegov razvoj i odlučili se na posudbu u Vitesse. Gabriel će tamo imati više šanse za regularnim nastupima, a Vitesse je dobro poznat u Europi po razvoju mladih talenata na primjeru Masona Mounta i Martina Ödegaarda. Sigurni smo da će Gabriel napraviti korak naprijed u Vitesseu i pomno ćemo pratiti njegov napredak", rekao je Salihamidžić za klupske stranice.

Priču o posudbi Vidovića u Bayern objavio je Bild prije dva dana, a navodno bi mladi Hrvat trebao nositi dres s brojem 10.


Liverpool traži pojačanje

Liverpool u samoj završnici prijelaznog roka pokušava doći do pojačanja u veznom redu. Potvrdio je to danas i Jürgen Klopp odgovarajući na novinarsko pitanje.

"Da, na neki način smo u toj potrazi, ali kako se bliži kraj prijelaznog roka, tako je sve teže da će do transfera doći. Tako je kako je. Ne odustajemo. Ne mogu vam reći ni imena sve kad bih to i želio jer je to teško s obzirom na to da postoji nekoliko igrača koji bi mogli biti to pojačanje. Ne možemo forsirati s cijelom pričom. Još uvijek postoji dovoljno vremena, ali bit ću sretan kad sve završi, doveli pojačanje ili ne, jer ćemo se moći fokusirati na momčad koju imamo", rekao je njemački trener.


Dogovoren najskuplji transfer ovog ljeta

Gotovo je - Antony je postao član Manchester Uniteda. Klub s Old Trafforda je na svojim stranicama objavio kako je postigao dogovor s Ajaxom o transferu 22-godišnjeg krilnog napadača. O ovom transferu pisalo se već tjednima, sada je napokon sve okončano, a Sky Sports je nešto ranije javio kako je Brazilac prošao liječnički pregled. Transfermarkt službeno barata odštetom od 95 milijuna eura čime je Antony postao najskuplji igrač ovog ljeta.


Hudson-Odoi na posudbi iz Chelseaja u Bayeru

Suparnik zagrebačkog Dinama u skupini E Lige prvaka Chelsea poslao je krilnog napadača Calluma Hudson-Odoija (21) na jednogodišnju posudbu u Bayer iz Leverkusena, objavio je njemački klub.

Hudson-Odoi, koji je dosada upisao tri nastupa za englesku reprezentaciju, nada se kako će u Njemačkoj dobiti dovoljno prlika za igru kako bi izborio mjesto u sastavu za Svjetsko prvenstvo koje će za 80 dana početi u Katru.

U momčadi Bayera Hudson-Odoi će također imati priliku dokazivati se i u Ligi prvaka jer će sastav iz Leverkusena igrati u skupini B s Atleticom iz Madrida, Portom i Club Bruggeom. (H)


Jaremčuk iz Benfice u Club Brugge

Ukrajinski napadač Roman Jaremčuk (26) napustio je Benficu i karijeru će nastaviti u redovima Club Bruggea, objavio je belgijski klub. Jaremčuk je potpisao ugovor do 2026. godine, a lisabonski klub je objavio kako odšteta iznosi 16 milijuna eura, plus tri milijuna eura bonusa ovisno o ostvarenju sportskih ciljeva.

Prema specijaliziranoj stranici Transfermarkt, ovo je najskuplji ulazni transfer u povijesti belgijskog nogometa.

Bit će to njegov povratak u Belgiju nakon što je od 2017. do 2021. igrao za KAA Gent postigavši 79 golova u 152 nastupa. Iz Genta je u srpnju 2021. preselio u Benficu za 18.5 milijuna eura, a u dresu portugalskog velikana je u 47 nastupa postigao devet golova.

Jaremčuk, koji je za ukrajinsku vrstu upisao 39 nastupa i postigao 13 golova, bit će veliko pojačanje za belgijskog prvaka koji će igrati u B skupini Lige prvaka zajedno s Portom, Atletico Madridom i Bayer Leverkusenom.

Nakon šest kola Club Brugge se nalazi na trećem mjestu belgijskog prvenstva sa 13 bodova, dva manje od Genka i Anterpa. (H)


Romero ostaje u Tottenhamu

Argentinski branič Cristian Romero (24), koji je prošle sezone bio na posudbi u Tottenhamu, karijeru će nastaviti u Spursima nakon što je s njima potpisao ugovor do ljeta 2027.

Romero je prošlog ljeta stigao u londonski klub na posudbu iz Atalante i pomogao je klubu da osvoji četvrto mjesto i plasman u Ligu prvaka.

Prošle sezone odigrao je 30 utakmica i bio je ključni član stoperske trojke. Postigao je jedan pogodak u pobjedi protiv Brightona.

Za reprezentaciju Argentine skupio je 11 nastupa.

Ove sezone zbog problema s aduktorom nije nastupio na posljednje dvije utakmice protiv Wolverhamptona i Nottingham Foresta, ali se oporavio i počeo trenirati.


AC Milan doveo braniča Thiawa iz Schalkea

AC Milan je objavio da je potpisao petogodišnji ugovor sa njemačkim stoperom Malickom Thiawom (21), koji dolazi iz Schalkea.

Thiaw je prošao nogometne akademije Fortune Dusseldorf, Bayer Leverkusena i Borussije Mönchengladbach, da bi 2015. došao u Schalke. Za prvu momčad Schalkea debitirao je u ožujku 2020. i u tri sezone odigrao je 61 utakmicu.

Prošle sezone svojim dobrim igrama pomogao je klubu da osvoji prvo mjesto u Drugoj ligi i vrati se u Bundesligu.


PSG dovodi pojačanje iz Valencije

Prema napisima francuskog L‘Equipea, sastav Christophea Galtiera bacio je oko na dovođenje 25-godišnjeg španjolskog veznjaka Valencije Carlosa Solera.

Soler je ušao u posljednju godinu ugovora s Valenciom, a riječ je o kreativnom veznjaku sa sedam nastupa u dresu ‘Furije‘.

PSG je stupio u kontakt s Valenciom, a nagađa se kako bi Parižani za njega mogli platiti odštetu u visini od nekih 15 milijuna eura.


Dva igrača koje je želio Dinamo pronašli nove klubove

Objavili smo jutros da je veznjak Lensa Patrik Berg, kojeg je želio i Dinamo, potpisao za Bodo Glimt, a tijekom prijepodneva stigla je i potvrda o transferu norveškog lijevog beka Frederika Bjorkana u Feyenoord. Dinamova potraga se nastavlja, ali vremena nema puno, do srijede u ponoć.


Veznjak Milana seli u Premiership?

Tiemoué Bakayoko na radaru je Newcastlea i Nottingham Foresta. Veznjak Milana prema Transfermarktu vrijedi 10 milijuna eura, a osim dva engleska kluba, za njegove usluge zainteresirana je i Monza. Francuz je u karijeri još igrao za Rennes, Chelsea i Napoli, a trenutno nije u planovima trenera Piolija u Milanu.


Bivši igrač Chelseaja se u 35. godini iz Brazila vraća na Otok

Willian (34) je na korak do povratka u englesku Premier ligu. Bivši igrač Chelseaja i Arsenala danas bi trebao obaviti liječnički pregled i potpisati ugovor s Fulhamom. Posljednji klub bio mu je Corinthians, a prije samo godinu dana napustio je London i Arsenal i zaputio se u domovinu. U Premier ligi odigrao je 259 utakmica, postigao 38 pogodaka i upisao 44 asistencije.


Chelsea odbio Ajax, traži se zamjena za Antonyja

Pitanje je trenutka kada će Antony službeno postati novi član Manchester Uniteda, a Ajax već traži zamjenu za Brazilca. Prvi izbor nizozemskog velikana bio je Hakim Ziyech, međutim, nije pronađen zajednički jezik s Chelseajem, pa je tako Ajax odustao od povratka svog bivšeg igrača.

Trenutno su se okrenuli drugoj opciji, a to je Lucas Ocampos iz Seville, a u kombinacijama je bio i Leon Bailey iz Aston Ville. (ap)


Christian Pulišić ostaje na Stamford Bridgeu!

Posljednjih se tjedana sve glasnije pričalo kako bi Amerikanac hrvatskih korijena trebao uskoro promijeniti sredinu, a zainteresirani su bili Manchester United, Newcastle, kao i nekoliko klubova iz Španjolske i Italije. Pulišić je htio pronaći klub u kojem će imati veću minutažu, međutim, ostat će u Londonu, a prema pisanju The Athletica, nije previše oduševljen s takvim raspletom situacije. (ap)


United pronašao zamjenu za De Geu

Manchester United dogovorio je sve detalje posudbe 33-godišnjeg vratara Martina Dúbravke iz Newcastlea. Odlaskom Deana Hendersona u Nottingham Forest, „crveni vragovi“ trebali su zamjenu za Davida De Geu, a izbor je pao na slovačkog čuvara mreže. Posao će biti sklopljen u obliku posudbe s pravom otkupa ugovora za šest milijuna eura. (ap)


Liverpool je spreman ponuditi 42 milijuna funti za Caiceda, veznjaka Brightona

Liverpool ozbiljno razmatra dovođenje defenzivnog veznjaka Brightona Moisesa Caiceda (20), piše The Sun. Liverpool je spreman ponuditi 42 milijuna funti za mladog Ekvadorca, za kojeg je interes pokazao je i Manchester United. Veznjak je ove sezone upisao 4 nastupa za klub i nije postigao niti jedan gol. Igračev ugovor s Brightonom vrijedi do ljeta 2025. godine. (rš)


Barcelona i United razmjenjuju dva desna beka?

Barcelona i Manchester United navodno razgovaraju o razmjeni igrača u koju su uključeni Sergiño Dest i Aarona Wan-Bissaka. Tako piše španjolski Sport.

Aaron Wan-Bissaka (24) u Unitedu je već tri godine, ali daleko je od dobre minutaže. TM ga procjenjuje na 25 milijuna eura. Sergiño Dest (21) u Barceloni je godinu i pol dana, Xavi ga ne želi, a TM ga procjenjuje na 18 milijuna eura.


Harry Kane potpisuje novi ugovor?

Antonio Conte je uvjeren da je Harry Kane (29) sretan u Tottenhamu i vjeruje da je klub na pravom putu da ga uvjeri da potpiše produljenje ugovora. Kane, koji ima nešto manje od dvije godine do kraja postojećeg ugovora, započeo je novu sezonu Premier lige sjajno, postigavši ​​četiri gola u isto toliko utakmica, te predvodio Spurse do toga da uzmu 10 bodova od mogućih 12.

Više pročitajte OVDJE


PSG želi Kantea iz Chelseaja

Paris Saint-Germain prati situaciju s N‘Golo Kanteom (31), koji ulazi u zadnju godinu ugovora s Chelseajom. Parižani bi ga htjeli dovesti odmah, ali očekuju da odštetni zahtjev neće biti previsok. PSG je pokušao potpisati sjajnog veznjaka i prije četiri godine. Kante će od siječnja imati pravo pregovarati s kim god hoće, jer će na ljeto biti slobodan igrač.


Bodo/Glimt doveo pojačanje iz Lensa

Veznjak Lensa Patrick Berg, kojeg je želio i Dinamo, potpisao je ugovor s Bodo/Glimtom, stoji na službenim stranicama kluba. Ugovor s 24-godišnjim Norvežaninom vrijedi do 31. prosinca 2027. godine. Berg je igrao u Lensu od siječnja 2022., kada je stigao baš iz Bodo/Glimta. Odigrao je tek 19 utakmica za francuski klub, nije zabio gol.


Klopp dovodi pojačanje iz Championshipa?

Liverpoolov menadžer Jürgen Klopp naciljao je usred krize s ozljedama veznih igrača pojačanje iz engleske druge lige, konkretno Sheffield Uniteda. Više o svemu pročitajte OVDJE.

PONEDJELJAK 29.08.2022.

Cavani u Valenciji do 2024. godine

Bivši napadač PSG-a Urugvajac Edinson Cavani potpisao je ugovor sa španjolskim prvoligašem Valencijom do 2024. godine, objavio je španjolski klub u ponedjeljak navečer.

Cavani je bez ikakvog ugovora otkako je prošlog ljeta otišao iz Manchester Uniteda.

Za urugvajsku reprezentaciju je odigrao 133 utakmice i zabio 58 golova, a ovo će mu biti prvi put da igra za neki španjolski klub nakon nastupa u Italiji, Francuskoj i Engleskoj.

Cavani je postao najbolji strijelac u povijesti PSG-a sa 200 golova u 301 utakmici odigranoj tijekom svog vremena u klubu između 2013. i 2020. godine.

Prije nego što se pridružio Manchester Unitedu, "El Matador" je prethodno igrao u Serie A, u Palermu (2010.-2011.), a zatim u Napulju (2011.-2013.).

Sada sa 35 godina predvodit će napad Valencije sa svojim sunarodnjakom Maxijem Gomezom, Brazilcem Marcosom Andréom i mladim Španjolcem Hugom Durom.


West Ham doveo Paquetu za rekordan iznos

Engleski prvoligaš West Ham United doveo je iz francuskog Olympique Lyonnaisea brazilskog veznjaka Lucasa Paqueta za klupski rekord, objavio je klub Premier lige u ponedjeljak.

Financijske pojedinosti ugovora nisu objavljene, ali britanski mediji navode da je West Ham platio početnu naknadu od 36,5 milijuna funti (42,76 milijuna dolara) s mogućih 14,4 milijuna dodataka za Brazilca koji je potpisao petogodišnji ugovor s opcijom na jednu godinu.

Taj je iznos veći od 45 milijuna funti koliko je West Ham platio za francuskog napadača Sebastiena Hallera 2019. godine.

"Iznimno sam sretan što sam ovdje. Nadam se da je ovo početak ugodnog putovanja. Nadam se da će moje vrijeme ovdje biti uspješno", rekao je Paqueta u izjavi.


Ferencvaros i Sparta interesenti za Gojaka

Iako se razgovara o novom ugovoru, možda je najizglednije da Dinamo ipak napusti bosansko-hercegovački reprezentativac Amer Gojak. Ako će htjeti otići, modri klub mu neće stvarati probleme. Neće ga, naravno, pustiti "za kikiriki", ali neće niti tražiti neku veliku odštetu. Respektiraju u plavom klubu učinak Gojaka u Dinamovom dresu, njegovo poštenje i profesionalnost. Pisali smo da za Gojaka postoji interes iz Mađarske i Češke, jučer su menadžerski izvori otkrili da su zainteresirani Ferencvaros i Sparta iz Praga.


Björkan pred potpisom za Feyenoord

Pisali smo ovih dana da bi u Dinamo mogao stići lijevi bek berlinske Herthe Fredrik Andre Björkan (24), norveški reprezentativac. Pregovori o njegovom dolasku ulazili su u završnu fazu, ali je onda u nedjelju navečer stigla informacija iz Nizozemske da je Björkan pred potpisom za Feyenoord. Info je bio točan, jučer prijepodne smo iz izvora bliskih maksimirskom klubu saznali da je Norvežanin zaista na korak do Feyenoorda, ali da je Dinamo još uvijek u igri, te da nije odustao od dovođenja lijevog beka. Hoće li se to dogoditi, vidjet ćemo ubrzo, bliži se kraj ljetnog mercata.


Ronaldo postaje ‘usputni igrač‘ u jednom od najvećih transfera godine?

Talijanski mediji Ronalda spominju u kontekstu Lige prvaka, kao budućeg napadača – Napolija! No, slavni Portugalac u toj je priči tek epizodni lik...

Više pročitajte OVDJE


Moro službeno u Bologni

Hrvatski veznjak i bivši igrač zagrebačkog Dinama Nikola Moro od sada će nositi dres talijanskog prvoligaša Bologne. Siniša Mihajlović doveo ga je u klub iz moskovskog Dinama. Moro stiže na posudbu, a Bologna ima mogućnost otkupa njegovog ugovora. Talijanski klub ovu će jednogodišnju posudbu prema Transfermarktu platiti 1.5 milijuna eura, a neslužbene informacije govore da će za njega morati dodati još šest ako ga odluče zadržati.


Kurzawa iz PSG-a u Fulham

Lijevi bek PSG-a Layvin Kurzawa karijeru će nastaviti u redovima engleskog Fulhama. Francuski mediji javljaju kako bi Fulham trebao platiti PSG-u nekih 9 milijuna eura, pet fiksnih i dodatna četiri kroz bonuse. Kurzawa je u potrazi za većom minutažom, a Fulham će mu biti treći klub u karijeri nakon Monaca i PSG-a.


Lodi iz Atletica u Nottingham Forest

Renan Lodi do kraja ove sezone igrat će na posudbi u engleskom Nottingham Forestu. Brazilski branič pod ugovorom je s Atleticom do 2026. godine, ali odlučio se za novi izazov i igranje u najjačoj ligi svijeta. Lodi je u Atleticu od 2019. godine i otad je skupio 118 nastupa, te pritom postigao 6 golova uz 10 asistencija.


Guardiola: Silva ostaje, ne možemo ga zamijeniti

Pep Guardiola poručuje da Bernardo Silva ostaje u Manchester Cityju.

"Nezamjenjiv je u našoj momčadi, može igrati na nekoliko pozicija i mi ga želimo imati u kadru".

No, Barcelona ima još malo vremena da to pokuša promijeniti, jer Silva ima obećanje trenera da će ga pustiti dođe li ponuda koja je očito dogovorena. I koja se ‘teška‘ oko 80 milijuna eura.


Ronaldov agent i Chelsea ponovno u kontaktu

Agent napadača Manchester Uniteda Cristiana Ronalda, Jorge Mendes, ponovno je uspostavio kontakt s Chelseajem prije zatvaranja ljetnog prijelaznog roka, piše The Independent. Mendes ispituje je li se stav londonskog kluba promijenio dok on nastavlja pokušavati omogućiti Ronaldu da se pridruži klubu koji će igrati Ligu prvaka. Ronaldo je bio ponuđen klubu iz Londona na početku prijelaznog roka, ali trener Thomas Tuchel nije bio zainteresiran za posao. Inače, jučer je objavljeno da je Ronaldo spreman prijeći u Napoli na posudbu.


Cavani nadomak Valencije

Bivši napadač PSG-a i Manchester Uniteda Edinson Cavani karijeru bi trebao nastaviti u Valenciji. Talijanski novinar Fabrizio Romano tvrdi da je posao blizu zaključenja, pa bi tako urugvajski veteran trebao potpisati za šesti različiti klub u karijeri.


Hudson-Odoi karijeru nastavlja u Bundesligi

Chelseajev krilni igrač Callum Hudson-Odoi karijeru će nastaviti u Bundesligi, konkretno u redovima Bayer Leverkusena. Na relaciji Chelsea - Bayer postignut je dogovor oko jednogodišnje posudbe i sve bi trebalo biti realizirano tijekom dana.


Antony seli u Manchester United za skoro 100 milijuna eura

Čini se kako je na relciji Manchester United - Ajax napokon postignut dogovor oko transfera brazilskog krilnog napadača Antonyja. Ovaj 22-godišnjak odlučan je namjeri da zaigra na Old Traffordu, trenira s ostatkom Ajaxove momčadi, a sve dosad nizozemski je velikan bio tvrd pregovarač. Ipak, navodno su u klubu popustili i Antony bi trebao potpisati petogodišnji ugovor za Manchester United. Engleski mediji tvrde da će ‘Crveni vragovi‘ za transfer morati platiti čak 80 milijuna funti fiksne odštete, plus 4.2 milijuna funti kroz bonuse. Dakle, Manchester United bi za Antonyja trebao iskrcati oko 99 milijuna eura.


NEDJELJA 28.08.2022.

Roma potpisala napadača Belottija

Andrea Belotti se pridružio Romi. Talijanski klub je na društvenim mrežama objavio fotografiju igrača. Ranije se već pojavila informacija da će 28-godišnji Talijan potpisati trogodišnji ugovor s klubom. Belotti je prošle sezone zabio osam golova i upisao jednu asistenciju u 23 nastupa za Torino u svim natjecanjima. U lipnju je napustio torinski klub kao slobodan igrač. Belotti je za Torino upisao 251 nastup i postigao 113 golova.

Wolverhampton ponudio 15 milijuna eura za Kalajdžića, Stuttgart traži 25 milijuna

Wolvesi su ponudili 15 milijuna eura za napadača Stuttgarta Sašu Kalajdžića, javlja Sky Sports. Njemački klub je odbio ovu ponudu i od Britanaca traži 25 milijuna eura. Prema Sky Sportsu, stranke bi se mogle dogovoriti oko iznosa od 20 milijuna. Kalajdžić je prošle sezone u 15 nastupa za Stuttgart u svim natjecanjima zabio šest golova i upisao dvije asistencije. Njegov ugovor s klubom traje do 30. lipnja 2023. godine. Ove sezone je upisao 3 asistencije u 3 utakmice Bundeslige.


Martial produžuje s Unitedom

Anthony Martial u nadolazećim bi danima trebao produžiti ugovor s Manchester Unitedom. Francuski napadač u drugom dijelu prošle sezone posuđen je Sevilli, a po povratku na Old Trafford pokazao je bolje prezentacije i zadovoljio upravu koja će mu za nagradu ponuditi produženje suradnje. Posebno zadovoljan je Erik ten Hag kojega je Martial oduševio na pripremama za novu sezonu. Za United je odigrao 270 utakmica i postigao 79 pogodaka.


Novo pojačanje na pragu Maksimira

Prije neki dan smo donijeli vijest da je lijevi bek bundesligaša Herthe, 24-godišnji Fredrik Andre Björkan, uz 27-godišnjeg Nizozemca Daleya Sinkgravena iz Bayer Leverkusena na radaru Dinama. Priča "na radaru" se kreće prema ozbiljnim pregovorima i postoji velika vjerojatnost da norveški reprezentativac Björkan, koji je za svoju nacionalnu vrstu odigrao šest utakmica, posljednju svih devedeset minuta u pobjedi Norveške protiv Švedske (3:2) u lipnju ove godine u Ligi nacija stigne u plavi dom. Björkan je prva opcija, pregovori traju i moguće jest da će se vrlo brzo završiti. Ide se na posudbu uz mogućnost otkupa ugovora. To bi pak značilo da bi u startu Björkan u plavom domu igrao samo za svoju plaću. Posao ide lagano prema finalizaciji, ali pričekajmo još ovih nekoliko dana prijelaznog roka.

>>>OVDJE PROČITAJTE OPŠRINIJE


Cristiano Ronaldo se vraća u Serie A?

Napadač Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo spreman je otići na posudbu u Napoli, piše La Gazzetta dello Sport. Talijanski napadač Victor Osimhen ima zeleno da može otići u Manchester.

Prema Gazzetti, napuljski klub ozbiljno razmatra opciju dovođenja 37-godišnjeg Portugalca. Manchester United će pak dati ponudu za Osimhena (23) tek nakon što potpiše Ajaxov napadač Anthony. Što se očekuje možda već tijekom današnjeg dana. Nije razjašnjeno dolazi li Ronaldova posudba u obzir ako Osimhen ostane u Napulju.


Gattuso: Cavani će doći u Valenciju

Edinson Cavani sve je bliže tome da karijeru nastavi u Španjolskoj. Valencia je razgovarala s Cavanijem nekoliko tjedana u nadi da će ga dovesti, ali na sceni se sada pojavio i Real Sociedad.

Menadžer Valencije Gennaro Gattuso izravno je poručio.

"Po prirodi sam optimist, radimo, pričamo, mislim da imamo šanse. Vlasnik klub Peter Lim puno radi i mislim da ćemo potpisati Cavanija, jer Lim u ovom trenutku jako vjeruje u te šanse."


Chelsea želi Rafaela Leaoa

Londonski Chelsea se navodno sprema ponuditi 130 milijuna eura za portugalskog napadača Milana Rafaela Leaoa. Rossoneri nisu skloni prodaji, a izgleda da bi i sami igrač radije ostao u Milanu.

Više pročitajte OVDJE.


Nenad Bjelica će opet voditi Marija Šituma

Osijek je sve dgovorio s Marijem Šitumom i čeka se samo službeni potpis.

Više o tome pogledajte OVDJE.


Guardiola u siječnju kreće po pojačanja

Manchester City je ovog ljeta potrošio 120 milijuna eura, a prodao je igrače za 160 milijuna. Iako je 120 milijuna puno, za Manchester City to i nije neki novac. The Sun piše kako Guardiola ipak ne mora strahovati jer će u siječnju, nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, dobiti još 100 milijuna funti da si dovede one koji mu na Mundijalu zapnu za oko.


Ten Hag iskreno progovorio o Ronaldu

Trener Manchester Uniteda Erik ten Hag izrazio je nadu da će napadač Cristiano Ronaldo ostati u klubu nakon pobjede nad Southamptonom (1:0) u susretu 4. kola Premier lige.

"Je li Ronaldu ovaj susret bio posljednji u dresu Manchester Uniteda?"

"Planiramo ostati zajedno s Cristianom. Želimo da Ronaldo ostane u Manchester Unitedu", rekao je Ten Hag za Sky Sports.

U posljednjem susretu na St. Mary‘s stadionu u Southamptonu 37-godišnji Portugalac ušao je kao zamjena u 68. minuti.

Ronaldo je ove sezone sudjelovao u četiri utakmice Uniteda u Premier ligi i još nije zabio gol. Samo je jednom bio starter.


Sergio Reguilon postaje igrač Atletico Madrida

Atletico Madrid dogovorio je potpis ugovora s braničem Tottenhama Sergiom Reguilónom (25), rekli su izvori za Football Insider. Reguilón će doći na posudbu, a u ugovor neće biti uključena opcija kupnje. Lijevi je "zamrznut" u Spursima na početku sezone nakon što je Antonio Conte ranije ovog ljeta potpisao ugovor s Ivanom Perišićem. Perišić i Ryan Sessegnon pojavili su se kao prvi izbor za lijevi bok Spursa.


Renan Lodi je novi igrač Nottingham Foresta

Upućeni Fabrizio Romano javlja da je Nottingham Forest završio transfer Renana Lodija, koji stiže iz Atletico Madrida. Forest će za lijevog beka platiti 5 milijuna eura za posudbu Atleticu Madridu, plus 30 milijuna eura opcije otkupa.


PSG doveo veznjaka Napolija

Fabian Ruiz dolazi u PSG. Nakon što je najprije dogovoreno sve s igračem, PSG je uspio postići dogovor s Napolijem i Ruiz će potpisati na pet godina.



SUBOTA 27.08.2022.

Barca registrirala Koundea

Aktiviranje triju ekonomskih poluga u obliku prodaje Barça Studios i TV prava pomoglo je Barceloni da registriraju četiri od pet novih pojačanja. Jules Kounde je propustio prve dvije utakmice, ali to više neće biti slučaj. La Liga je službeno prihvatila Francuzovu registraciju u ligu kao igrača Barcelone, kao što je vidljivo na njihovoj službenoj web stranici.

Kounde je navodno ostao frustriran nemogućnošću kluba da održi obećanje da će ga registrirati za prve dvije utakmice. To je bilo posebno zabrinjavajuće jer ima klauzulu u svom ugovoru koja bi mu omogućila da ode besplatno do 31. kolovoza ako ostane neregistriran.

Uz to, čini se da se Koundeova registracija mogla dogoditi prije nekoliko tjedana, ali nije, iz razloga još uvijek nepoznatih obožavateljima. Ipak, novinar blizak klubu, Gerard Romero, tvrdio da je "nepoznati igrač" izašao u susret klubu promijenivši svoju plaću, što je pomoglo Barceloni.


Atalanta dovela ‘novog Haalanda‘ i otvorila prostor za Roka Šimića

Atalanta je službeno potpisala ugovor s mladim napadačem Rasmusom Höjlundom iz Sturma Graza za 17 milijuna eura. Danca nazivaju ‘novim Haalandom‘, a Sturm ga planira zamijeniti Rokom Šimićem koji bi stigao na posudbu.

Više pročitajte OVDJE.


West Ham se ozbiljno pojačava

Lyonov veznjak Lucas Paqueta (25) navodno je korak bliže dovršetku svog prelaska u West Ham s već dogovorenim liječničkim pregledom. Puni iznos posla trebao bi se popeti na 60 milijuna eura, što ga čini rekordnim potpisivanjem kluba. Paqueti, ofenzivnom veznom igraču koji ima 33 utakmice za Brazil, želja je bila igrati u Premier ligi.

Brazilac će postati West Hamovo osmo pojačanje ljetnog prijelaznog roka. U Lyon je došao 2020. godine iz Milana, a prethodno je bio u Flamengu.

West Ham je također u kontaktu s Adnanom Januzajem (27), slobodnim igračem nakon odlaska iz Real Sociedada. David Moyes, trener West Hama je prvo radio s belgijskim krilom u Manchester Unitedu, a onda ga uzeo i na posudbu u Sunderland 2016./17. godine.

Klub iz Londona je u petak izvučen u skupinu Lige konferencija s rumunjskom Steauom Bukurešt, Anderlechtom i Silkeborgom iz Danske. Moyesov tim je trenutno na dnu Premier lige nakon tri poraza u prva tri meča.


Chelsea dovodi ruskog reprezentativca

Londonski sastav se uoči susreta sa Dinamom u Ligi prvaka odlučio pojačati ruskim wunderkindom Arsenom Zakharyanom. Navodno je već aktivirana i otkupna klauzula.

Više pročitajte OVDJE.


Klopp dovodi pojačanje veznom redu

Nakon što je u početku vjerovao da bi se mogao probiti kroz sve zahtjeve sezone s onim što ima, Jurgen Klopp prisiljen je odustati od prethodnih uvjerenja i traži novo pojačanje. Iduća meta ljetnog prijelaznog roka mu je veznjak Sheffielda - Sander Berge (24). U porazu Liverpoola od rivala Manchester Uniteda, James Milner, Jordan Henderson i Harvey Elliott borili su se uhvatiti u koštac s igrom Uniteda. Fabinho je ušao na poluvremenu, ali također nije ostavio neki dojam.

A s Thiagom, Alexom Oxlade-Chamberlainom, Curtisom Jonesom i Nabyjem Keitom koji su odsutni zbog ozljeda, ulazak na tržište transfera čini se razumnim, unatoč glasinama da je zvijezda Borussije Dortmund Jude Bellingham dugoročno rješenje. Klopp je bio zainteresiran za igrača prije nego što je stigao u Englesku 2019. i igrao za Genk.


Cavani bira između Real Sociedada i Valencie

Sa zadnjim danom lipnja, Edinsonu Cavaniju završio je angažman u Manchester Unitedu. Trenutno je slobodan igrač i u narednim će danima donijeti odluku o destinaciji na kojoj će nastaviti svoju karijeru. Opcija mu ne nedostaje, a prema informacijama Fabrizija Romana, 35- godišnjaka u svojim redovima najviše žele Real Sociedad i Valencia te su s njim u intenzivnim pregovorima.

Baskijski klub je prodao Aleksandera Isaka u Newcastle i u iskusnom Urugvajcu vidi adekvatnu zamjenu, odnosno potencijalnog vođu napadačke linije. Cavaniju bi mogla biti privlačna i činjenica da će Sociedad igrati Europsku ligu. S druge strane, Gennaro Gattuso također u svojim redovima želi prekaljenog centarfora - koji nema još puno vremena da donese konačnu odluku.


Stožerni igrač Atletica seli u Nottingham?

Nakon što je na pojačanja tijekom ovoljetnog transfernog roka iskrcao već 150 milijuna eura, čini se da novi Nottingham Forrest i dalje ne planira stati s ulaznim transferima. Fabrizio Romano objavio je da novi engleski prvoligaš nudi Atletico Madridu pet milijuna eura (uz opciju otkupa od 30 milijuna) za Renana Lodija. Pregovori između klubova su u tijeku.

Brazilac je u momčad Diega Simeona stigao u ljeto 2019. godine iz Atletico Paranaensea i od tada za španjolski klub nastupio 118 puta, zabio šest golova i upisao 11 asistencija. Prošle sezone bio je jedna od udarnih karika madridskog sastava s 42 nastupa u svim natjecanjima. U prve dvije utakmice novosezonske La Lige nije dobio ni minute – što također sugerira da bi uskoro mogao napustiti Wanda Metropolitano.


Talijani tvrde da Ronaldo možda ide u Napoli, a Osimhen u Man. United u za 100 milijuna eura

Cristiano Ronaldo mogao bi biti razmijenjen za sjajnog napadača Napolija Victora Osimhena. Kako javlja Corriere della Sera, Manchester United spreman je ponuditi 100 milijuna eura za 23-godišnjeg Nigerijca i pokriti 85 posto Ronaldove plaće ako prijeđe u Napulj. Napominje se da je predsjednik Napolitanaca Aurelio de Laurentiis u kontaktu s agentom 37-godišnjeg Portugalca Jorgea Mendesa. Napoli za Osimhena inače traži 130 milijuna eura.

Osimhen ima dva pogotka i jednu asistenciju u dvije utakmice za Napoli u ovoj sezoni. U prošloj sezoni zabio je u 32 utakmice 18 golova uz šest asistencija.

Kraj sapunice, De Jong ostaje u Barceloni

Kako javlja španjolski Sport, Frenkie de Jong ostaje u Barceloni. Njegovi agenti i Barcelona razgovaraju o restrukturiranju njegovog ugovora. Očito je nizozemski veznjak definitivno odbio sve ponude koje je imao na stolu - Manchester United i Chelsea bili su najuporniji - ali i prihvatio presložiti postojeći ugovor koji ima s Barcom i po kojem mu klub već duguje 17 milijuna eura na ime starih plaća.


Manchester Chelseaju otima Aubameyanga?

Proteklih dana puno se pisalo o prijelazu Pierrea Emerricka Aubameyanga iz Barcelone u Chelsea, ali čini se da je cijeli proces ipak zapeo u posljednjim trenucima. Prema Sky Sportsu, razlog zastoja je oklijevanje londonskog kluba da 33-godišnjaku ponudi dvogodišnji ugovor.

>>>OVDJE PROČITAJTE OPŠIRNIJE

Lage ne isključjue transfer Neta

Menadžer Wolvesa Bruno Lage priznao je da se ‘sve može moguće‘ kada je u pitanju budućnosti Pedra Neta u klubu.

Mladog krilnog igrača uvelike se povezivalo s Arsenalom obzirom da trener Mikel Arteta želi ojačati napadački dio momčadi prije isteka transfernog roka 1. rujna.

- Sve se može dogoditi. Zadovoljan sam sa svima, ali posljednja tri tjedna kada pogledate momčad od prošle godine, kada pogledate momčad koja je krenula u predsezonu, mogu se dogoditi mnoge promjene.


Antony ljut na Ajax

Brazilac Antony je javno izrazio želju za napuštanjem Ajax nakon što je klub u petak odbio ponudu Manchester Uniteda od 76 milijuna funti.

Fabrizio Romano je razgovarao s 22-godišnjim Brazilcem, koji je ljut na Ajax koji blokirao njegov prelazak iz snova na Old Trafford.

- Ne tražim da me puste, tražim od Ajaxa da me proda za najveću ponudu u povijesti koju je nek igrač dobio u Eredivisie.


Tello prema MLS-u

Nakon Giorgija Chiellinija, Xherdana Shaqirija, Lorenza Insignea, Garetha Balea i Federica Bernardescija, popisu zvučnih nogometnih imena koja su ovog ljeta neku od Liga petice odlučile zamijeniti MLS-om, pridružio se i Cristian Tello....

>>> OVDJE PROČITAJTE OPŠIRNIJE


Marcelo prema Bundesligi?

Marcelo se nakon 15 godina oprostio od Real Madrida, a prema posljednjim informacijama i nakon što je mjesecima bio bez kluba, Brazilac sada na stolu ima dvije ponude, Monze i Nice. Ipak, Nijemci s druge strane pišu kako bi Brazilac mogao sve iznenaditi izborom novog kluba te karijeru završiti u Bundesligi.

Naime, navodno je veliki interes za Brazilca pokazao je Bayer Leverkusen koji je već kontaktirao njegove agente. Čelnici Leverkusena poslali su službenu ponudu Marcelu i ponudili dosta bolje uvjete nego Nica i Monza i sada se nestrpljivo čeka odluka.


UŽIVO: PETAK 26.08.2022.

Chelsea dogovorio transfer Fofane

Chelsea je napokon uspio. Britanski mediji navode kako je slomio otpor Leicester Cityja i da dovodi braniča ‘Lisica‘ Wesleyja Fofanu za 70 milijuna eura odštete. Ovaj 21-godišnjak je stigao u Leicester iz St. Etiennea za 36 milijuna funti odštete i otad je sazrio u jednog od najboljih braniča Premier lige.


Nova odbijenica za Manchester United

U Manchester Unitedu nikako ne uspijevaju dovesti Ajaxovog krilnog napadača Antonyja. Nizozemski velikan odbio je ponudu tešku čak 90 milijuna eura, a više pročitajte OVDJE.


Kounde igra u nedjelju za Barcelonu

Barcelona je napokon dobila zeleno svijetlo za registraciju Julesa Koundea. Ovaj 23-godišnji francuski reprezentativac, koji može igrati na poziciji stopera i desnog beka, je prije mjesec dana dogovorio prelazak iz Seville u katalonski klub za 50 milijuna eura. Međutim, Barcelona ga nije mogla do sada registrirati zbog nepoštivanja financijskog fair-playa La Lige. Međutim, sada su se stvari promijenile i više izvora iz Španjolske tvrdi kako će Kounde biti registriran do kraja dana te da će konkurirati za utakmicu između Barcelone i Valladolida koja se igra u nedjelju.


Kalik se vratio u Hajduk

Anthony Kalik opet je igrač Hajduka u čije se redove vraća iz Gorice. Više o svemu pročitajte OVDJE.


Tolić na posudbu u Maribor

Posao koji je ranije dogovoren danas je dobio i službenu potvrdu, Marko Tolić, ofenzivni veznjak Dinama, otišao je na posudbu u Maribor do kraja sezone. U redovima Modrih Tolić je bio u drugom planu kod Ante Čačića, pa je ovaj sreću odlučio potražiti u Mariboru pod trenerskom palicom Damira Krznara.

"Ne mogu dočekati prve minute na travnjaku s ciljem da opravdam povjerenje. Želio sam veću minutažu, a Damir Krznar je imao veliku ulogu u mojoj odluci", izjavio je Tolić po dolasku u redove novog kluba.


Miloš napustio Osijek

Branič Mato Miloš napustio je Osijek nakon godine i pol dana. Koji će mu biti novi klub u karijeri pročitajte OVDJE.


Isak u Newcastleu

Gotovo je! Newcastle je potvrdio najskuplji transfer u svojoj povijesti! Na St. James‘ Park dolazi 22-godišnji napadač Alexander Isak.

Opširnije o ovom transferu pročitajte OVDJE.


Tuchel odgovarao o Fofani

Thomas Tuchel i Chelsea praktično cijelog ljeta jure Wesleyja Fofanu, obrambenog igrača Leicestera. No, do transfera nije došlo, a s obzirom na to da je Fofana odlučio bojkotirati ‘Lisice‘ jer želi na Stamford Bridge, u klubu su postigli drastičan potez i prebacili ga u mladu momčad. Pitanje o Fofani danas je na konferenciji za medije dočekalo Tuchela, a on je samo kratko izjavio:

"On nije naš igrač. To je odluka Leicestera."


Roma Mourinhu ispunjava veliku želju

Napadač Andrea Belotti stiže u Rim na liječničke preglede. On je velika želja trenera Rome Josea Mourinha, a s rimskim velikanom bi trebao potpisati na tri godine i to već u nedjelju. Stiže kao slobodan igrač.


Dinamo odbio ponudu za Vatrenog, Modri žele reprezentativca Švicarske

Dinamo je odbio ponudu iz Rusije za Luku Ivanušeca. Modri su u potrazi za lijevim bekom, a posebno im je interesantan Herthin Fredrik Andre Björkan vrijedan 2,5 milijuna eura.

Više pročitajte OVDJE.


Koundé će za vikend debitirati za Barcelonu

Jules Koundé vrlo je blizu debija za Barcelonu. Barça je s transferom Umtitija oslobodila nešto prostora u fiksnim plaćama igrača. Dogovoren je i odlazak Pabla Torrea, što će otvoriti dodatni prostor, a sve to trebalo bi biti dovoljno za registraciju francuskog stopera koji je morao propustiti prva dva kola prvenstva. Xavi ga nestrpljivo čeka.


Paqueta blizu West Hama koji je Lyonu ponudio 60 milijuna eura

West Ham United približava se dogovoru s Lyonom o transferu Lucasa Paquete (24) nakon noćnih razgovora između dva kluba, prenosi 90min. Čekićari su u četvrtak dali drugu ponudu za Paquetu u vrijednosti od 60 milijuna eura, što je Lyon spreman prihvatiti.a Paqueta je već dogovorio osobne uvjete s West Hamom oko petogodišnjeg ugovora.

Brazilac je igrao u Lyonu dvije sezone nakon što je godinu dana igrao u Italiji za AC Milan, brzo se nametnuvši kao jedan od najboljih igrača u Ligue 1.


Asensio odlučio ostati u Real Madridu

Marco Asensio jedan je od igrača koji su ovog ljeta bili predviđeni da napuste Real Madrid. Krilni napadač je svjestan da neće imati minutažu kakvu želi da bi mogao biti na Svjetskom prvenstvu u Kataru. No, unatoč svemu, nije pronašao adekvatnu sredinu i namjera mu je ostati i odraditi preostalu godinu ugovora s Real Madridom.


Livepool krenuo u realizaciju velikog transfera

Englezi tvrde da je Liverpool krenuo u akciju dovođenja veznjaka Barcelone Frenkieja de Jonga. Klub je spreman platiti 71 milijun eura za Nizozemca, navodi The Sun.

Više pročitajte OVDJE.


Chelsea nudi 15 milijuna eura za veznjaka moskovskog Dinama?

Veznjak Dinama iz Moskve Arsen Zakharyan blizu je prelaska u Chelsea, tvrdi novinar Fabrizio Romano. Londonski klub spreman je platiti 15 milijuna eura za 19-godišnjeg Rusa.

Ove sezone Zakharyan je odigrao 5 utakmica za Dinamo, postigao jedan gol uz dvije asistencije. Portal Transfermarkt procjenjuje igrača na 15 milijuna eura. Trenutni ugovor veznjaka s moskovskim klubom traje do 30. lipnja 2024. godine. Jutros je i Pavel Andreev, Zakharyanov agent, potvrdio interes Chelseaja za Dinamovog veznjaka u intervjuu za RB Sport.


Borni Sosi zapeo veliki transfer u Serie A

Hrvatski reprezentativac Borna Sosa trebao je iz Stuttgarta otići u Atalantu, no izgleda da je cijeli transfer zapeo, kao i obično, na financijama. Prema pisanju portala TuttoAtalanta, Talijani su Nijemcima ponudili 12 milijuna eura i bonuse, dok Stuttgart ne želi odstupiti od traženih 25 milijuna eura.


Ronaldo pod svaku cijenu želi otići iz Uniteda

Cristiano Ronaldo traži izlaz iz Manchester Uniteda iz kojeg želi pobjeći pod svaku cijenu. Njegov menadžer Jorge Mendes pregovara s brojnim klubovima oko dolaska Portugalca, a dojam je da ga nudi gdje god stigne. Spominjao se već mogući Ronaldov povratak u Sporting, a talijanski mediji sada pišu kako je ponuđen i Milanu i Napoliju. Osim ovih klubova, spominju se i Marseille i Chelsea. Vremena je sve manje...


Roma lovi Saula Nigueza

Saul Niguez se vratio s posudbe u Chelseaju i nadao se novoj prilici u Atletico Madridu, no izgleda da bi uskoro mogao napustiti Španjolsku. Jose Mourinho ga želi dovesti u Romu nakon što je Georginio Wijnaldum slomio nogu.


Thomas Tuchel jako želi Aubameyanga

Trener Chelseaja je klupske čelnike zamolio da još jednom probaju dovesti napadača Barcelone. Londonski je sastav sada svoju ponudu povisio na 20 milijuna eura, no još nije postignut dogovor. Barca nije imala namjeru prodati Aubameyanga, ali joj treba novac i prostor za nove igrače poput Roberta Lewandowskog koji je stigao ovog ljeta.


ČETVRTAK 25.08.2022.

Marca potvrdila: Atletico želi Majera!

Madridska Marca potvrdila je da Atlético Madrid želi dovesti hrvatskog reprezentativca i veznjaka Rennesa. Marca otkriva da je vijest najprije objavio L‘Équipe. Ono što nije precizirano - a što piše Marca - jest da operacija dovođenja Majera ovisi o tome što će odlučiti obitelj Pinault, jedna od najbogatijih obitelji na svijetu.

Više pročitajte OVDJE


Ronaldo napokon pronašao novi klub?

Superzvijezda Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo korak je do velikog povratka u lisabonski Sporting, klub u kojem je započeo veličanstvenu karijeru. Portugalski mediji raspisali su se da je to već gotova stvar i da se Ronaldo vraća kući.

Više pročitajte OVDJE


City doveo beka iz Anderlechta za 11 milijuna funti

Manchester City uspješno je završio potpisivanje Sergia Gomeza (21) iz Anderlechta, izvještava Sky Sports. Mladi lijevi bek 21-godišnjak prošao je liječnički i već će za vikend biti novoj momčadi na raspolaganju.

Građani su Anderlechtu platili naknadu od 11 milijuna funti, dok će španjolski branič potpisao četverogodišnji ugovor. Gomez je imao sjajnu sezonu u Anderlechtu. Zabio je sedam golova uz petnaest asistencija u 49 nastupa za belgijsku momčad. Impresivno za beka.(rš)


Nikola Moro stigao u Italiju

Nikola Moro u četvrtak ujutro pojavio se na liječničkom pregledu u Bologni, povremeni hrvatski reprezentativac tako je obavio i posljednju obvezu prije potpisa za klub iz Serie A.

Više pročitajte OVDJE



Ronaldo je opet ‘nasukan‘

Cristiano Ronaldo neće prijeći u Marseille, tvrdi stručnjak za transfere Fabrizio Romano. Marseille je navodno odustao, jer se toliki posao ne bi uklapao u njihov budžet.

Atletico Madrid, Bayern, Inter, Milan i Chelsea koketirali su s idejom da ovog ljeta dovedu Ronalda, prije nego što su se konačno distancirali od šesterostrukog osvajača Ballon d‘Or.


Arsenal oklijeva oko Tielemansa

Arsenal oklijeva s veznjakom Leicester Cityja Youriom Tielemansom jer znaju da će sljedeće ljeto biti dostupan besplatno, piše The Athletic.

Topnici navodno gledaju na Tielemansa kao na ‘skupu‘ opciju, unatoč činjenici da bi Leicester vjerojatno prihvatio ponudu ispod njegove tržišne vrijednosti, jer mu je preostala još jedna godina ugovora.

Smatra se da Belgijac želi prijeći u sjeverni London i sada je u nezgodnoj situaciji, nakon što ga je Brendan Rodgers izbacio iz Leicesterovih startnih 11.


United još jednom pokušava ‘slomiti‘ De Jonga

Manchester United započeo je tko zna koje po redu pregovore o s Barceloninim veznjakom Frenkiejem de Jongom. Prema Sportu, De Jong je ušao u nove razgovore s Crvenim vragovima, nešto otvoreniji za suradnju nego što je do sada bio.

Smatralo se da je Unitedovo dovođenje Casemira iz Real Madrida za 70 milijuna funti okončalo njihovu potjeru za De Jongom. No, Ten Hag očito želi de Jonga pod svaku cijenu...


Lyon odbio West Hamovu ponudu za svog Brazilca

Lyon je odbio ponudu West Hama za veznjaka Lucasa Paquetu, javlja Sky Sports. Prema tom izvoru, engleski klub je za 24-godišnjeg Brazilca ponudio oko 50 milijuna eura, uključujući i bonuse, no Lyon nije pristao. Očekuje se povratak West Hama s poboljšanom ponudom.

Veznjak je zabio 11 golova i upisao 7 asistencija u 43 utakmice za Lyon u svim natjecanjima prošle sezone. Portal Transfermarkt procjenjuje ga na 35 milijuna eura.


Marko Pjaca je na korak do povratka na Maksimir

Iz izvora bliskih Dinamu saznajemo da je Marko Pjaca već pristao na povratak u Dinamo, a sada sve ovisi o maksimirskom sastavu. Poznati su i uvjeti koje je postavio Juventus.

Više pročitajte OVDJE.


Liverpool želi potpisati veznjaka Brightona Caiceda

Liverpool je zainteresiran za potpis veznjaka Brightona Moisesa Caiceda, piše The Mirror. Prema tom izvoru, engleski klub priprema ponudu od 50 milijuna eura. Galebovi su izvijestili da 20-godišnji Ekvadorac "nije na prodaju", ali Liverpool je odlučan u pokušaj uda ga dovede. Veznjak se pridružio Brightonu 2021, sadašnji ugovor istječe 2025., a portal Transfermarkt procjenjuje igrača na 6 milijuna eura.

Caicedo je prošle sezone odigrao 8 utakmica za Galebove, postigavši ​​1 gol i 1 asistenciju. Očito Klopp vidi veliki potencijal u tom ipak nedokananom mladiću, ako je istina da za njega nudi 50 milijuna eura.


Bayern uskoro ostaje bez dvojice Hrvata?

Njemački Kicker donosi kako Bayern ima ponude za Josipa Stanišića i Gabriela Vidovica.

Više pročitajte OVDJE.


Rijeka dovodi bivšeg igrača Reala?

Hrvatski nogometni prvoligaš Rijeka zainteresirana je za dovođenje napadača Victora Campuzana iz španjolskog drugoligaša Sporting Gijona koji je ranije nastupao za drugu momčad madridskog Reala, izvijestile su lokalne novine El Comercio.

Više pročitajte OVDJE.

Tudorov napadač Milik potpisuje u Juventus

Torinska opcija za Memphisa Depaya je gotova, osim ako e ne dogodi neki ludi preokret. Arkadiusz Milik potpisat će posudbu s Juventusom na jednu sezonu. Ugovor će također imati opciju otkupa. Potvrdio je to francuski novinar RMC-a Florent Germain. Povratak Poljaka u Serie A je, dakle, na pomolu. Milik je napadač Marseillea, ali ga Igor Tudor ne vidi kao važnog igrača.


PSG Barci krade veliko pojačanje

Iako se činilo da bi Bernardo Silva mogao u Barcelonu, PSG se ubacio u utrku i poslao unosnu ponudu Manchester Cityju.

Više pročitajte OVDJE.

Strootman ponovno na posudbi iz Marseillea u Genoi

Nizozemski veznjak Kevin Strootman sljedeću će sezonu provesti na posudbi iz francuskog Marseillea u talijanskom nogometnom prvoligašu Genoi.

"Vraćam se", objavio je Strootman koji je i tijekom proljeća 2021. bio na posudbi iz Marseillea u Genoi.

Iskusni veznjak, koji je upisao i 46 nastupa za nizozemsku reprezentaciju ima mnogo iskustva u igranju u Serie A, osim u Genoi igrao je i za Romu u kojoj je proveo pet sezona, od 2013. do 2018. godine, a prošlu je sezonu bio na posudbi u Cagliariju za koji je zbog ozljede odigrao tek 10 utakmica. (Hina)


Najskuplje pojačanje u povijesti Arsenala odlazi na posudbu

Nicolas Pepe je prije dvije godine prešao iz Lillea u Arsenal za 80 milijuna eura što je najskuplji ulazni transfer u povijesti ‘Topnika‘. Ovaj krilni napadač nije se nametnuo na Emiratesu, lani je igrao malo, a ove sezone još nije upisao ni minutu pa je bilo logično da ga Arsenal pošalje u neki drugi klub. Do prodaje nije uspjelo doći pa se Pepe na kraju vratio u Ligue 1, ovaj put u Nicu u kojoj će biti na posudbi do kraja sezone. Francuski klub nema opciju otkupa njegovog ugovora, donosi Sky Sports.


Guardiola najavio veliki transfer svojeg igrača?

"Računamo na Silvu i ne želimo da ode, on je sjajan igrač u svemu, ali kao što sam uvijek govorio, ne želim igrača koji želi otići. Da je stigla dobra ponuda, da je htio otići i da postoji dogovor, vidjeli bismo. Ako sada ode, to bi bio veliki problem, jer tržište je pred zatvaranjem... A Bernardo stvarno voli Barcelonu", kazao je Pep Guardiola iznenadivši sve tako iskrenim odgovorom.

Više pročitajte OVDJE.


Poznato gdje Diamantakos nastavlja karijeru

Dimitrios Diamantakos je prije dvije godine došao u Hajduk kao napadačko pojačanje. Bivši grčki reprezentativac došao je kao slobodni igrač nakon što mu je istekao ugovor s njemačkim St.Paulijem, a na Poljudu se nije uspio nametnuti. Hajduk ga je u siječnju poslao na posudbu u izraelski Ashdod, a ovog ljeta je raskinut ugovor kojeg je imao do ljeta 2023. godine. Sada je poznato i gdje će on nastaviti svoju karijeru - Diamantakos odlazi u Kerala Blasters Football Club, koji igra indijsku Super League.


Dinamo vraća Marka Pjacu?

Poznati talijanski novinar Nicolo Schira tvrdi kako bi se Marko Pjaca mogao vratiti u Dinamo zbog Lige prvaka.

Više pročitajte OVDJE.


Braithwaite se dogovorio s Mallorcom, ali od Barce traži 5 milijuna eura otpremnine

Dani prolaze, a Martin Braithwaite još uvijek je igrač Barcelone. Xavi ga je odavno prekrižio, ali danski napadač ima dvije godine ugovora i traži pet milijuna eura otpremnine kako bi ih prijevremeno raskinuo. Danac je navodno sve već dogovorio s Mallorcom, ali čeka da Barcelona povuče potez i da mu novac koji je odlučio dobiti.


Manchester United želi dovesti golmana Newcastlea

Manchester United usmjerio je pažnju na golmana Newcastlea Martina Dubravku (33) dok se nastavlja potraga za novim vratarom.

Erik ten Hag želi dovesti još jednog golmana kako bi bio konkurencija Davidu de Gei i Tomu Heatonu. Crveni vragovi povezivani su s nizom imena tijekom prijelaznog roka, najviše se očekivao dolazak golmana Eintrachte Kevina Trappa, ali Daily Star tvrdi da je sada Dubravka u prvom planu.


SRIJEDA 24.08. 2022.

Villarreal stigao po Stipu Biuka

Villarreal je zainteresiran za Stipu Biuka, javljaju Španjolci, bliski Žutoj podmornici. Interes kao interes, može biti, ali i ne mora, ali je činjenica da se Villarreal po stranicama nogometnog mercata Španjolske spominje kao moguća buduća destinacija Biuka.

Za Biuka su interes naznačili još i Sampdoria otprije, te Anderlecht.

Pada nam na pamet baš koincidencija kako je Hajduk igrao protiv Evertona te baš Evertonu potom prodao Nikolu Vlašića.

Možda Biuk ispisuje ovih dana sličnu epizodu.

Mnogo je glasina, treba pričekati, Biuk je zabio gol Villarrealu u Valenciji, a danas će se na ručku naći i delegacije Hajduka i Villarreala i tko zna, možda se na jelovniku kao desert nađe i Biuk sa šlagom, Hajduk sa svojim novim europskim prijateljima voli širiti kontakte, prijateljstva, te suradnju, pa pričekajmo.


Tudorov Marseille doveo Baillyja iz Manchester Uniteda

Francuski nogometni doprvak Marseille, kojega od početka ove sezone vodi hrvatski stručnjak Igor Tudor, doveo je na jednogodišnju posudbu iz Manchester Uniteda stopera Erica Baillyja (28).

Reprezentativac Obale Bjelokosti zaoštrit će konkurenciju u obrani Marseillea na pozicijama za koje konkurira i hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car.

Bailly je u United stigao 2016. godine, no u posljednje je vrijeme izgubio status. Prošle sezone odigrao je tek tri utakmice u Premier ligi, dok ove sezone nije upisao niti jedan nastup.


Herrera je raskinuo s PSG-om, želi se vratiti u Athletic Bilbao

PSG-ov veznjak Ander Herrera napustit će klub, sporazumno je raskinuo ugovor s pariškom momčadi, navodi Le Parisien.

Ranije su se pojavile informacije da bi 32-godišnji nogometaš karijeru mogao nastaviti u Athletic Bilbau. Pridružit će se Baskijcima putem slobodnog transfera. Herrera je već igrao za Athletic od 2011. do 2014. prije nego što je prešao u Manchester United. Veznjak je prošle sezone upisao 28 nastupa za PSG u svim natjecanjima, zabio je 4 gola, uz 2 asistencije.


Umtiti seli u Lecce

Barcelonin stoper Samuel Umtiti uskoro bi karijeru mogao anstaviti u Serie A, konkretno u redovima Leccea našeg Marina Pongračića. Posao je navodno već dogovoren, a više o svemu pročitajte OVDJE.


West Ham ‘krade‘ Newcastleu veliku želju, Brazilca iz Lyona

Lyonov veznjak Lucas Paquetá (24) već je dugo na meti Newcastlea, ali čini se da je najbliži West Hamu. Naime, David Moyes poslao je Francuzima ponudu od 40 milijuna eura, što Newcastle navodno ne može pratiti zbog financijskog fair-playa, koji je u Engleskoj jako strog.

David Moyes potvrdio je ponudu, čak je objasnio i zašto ga West Ham želi. "Mogu vam reći da smo poslali ponudu za njega. Ima dvadeset tri godine, već 30 utakmica za Brazil, može igrati može igrati pozicije deset i osam, često igra kao lažna devetka za Brazil."


Chelsea Leicesteru za Fofanu ponudio 83 milijuna eura, opet je odbijen

Chelsea nastavlja borbu za Leicesterovog stopera Wesleyja Fofanu. Poslao je i treću ponudu, ovaj put tešku 83 milijuna eura, ali i ona je odbijena, kaže Fabrizio Romano. Leicester za mladog igrača traži najmanje 95 milijuna eura. Procjena je da Chelsea neće poslati i četvrtu ponudu.


Cristiano Ronaldo odlazi u Marseille?

U francuskom prvoligašu kojeg vodi hrvatski trener Igor Tudor su napravili studiju koja je pokazala kako bi im se dovođenje Cristiana Ronalda itekako isplatilo. U klubu su odmah krenuli u akciju njegova dovođenja i počeli pregovore s njegovim agentom Jorgeom Mendesom.

Više o tome pročitajte OVDJE.


Real više ne računa na Asensija?

Španjolski El Confidencial tvrdi da Marco Asensio više nije potreban Real Madridu. Florentino Perez je navodno rekao Carlu Ancelottiju kako klub više ne računa na krilnog napadača i poručio mu kako ga se mora riješiti. Asensio je do sada nastupio 236 puta za Real i pri tome zabio 49 golova, te upisao 24 asistencije. Na Transfermarktu vrijedi 40 milijuna eura.


Newcastle dovodi švedskog napadača

Newcastle United je dogovorio dolazak Alexandera Isaka iz Real Sociedada, objavio je na svom Twitter profilu novinar David Ornstein iz The Athletica. Švedski napadač (22) trebao bi na Saint James‘ Park stići u transferu vrijednom oko 60 milijuna funti čime će postati rekordno pojačanje kluba. Bivši igrač Borussije Dortmund koji je započeo karijeru u AIK-u, na europsku se scenu probio dobrim igrama u klubu iz San Sebastijana. Postat će četvrti novi igrač Svraka nakon Nick Popea, Svena Botmana i Matta Targetta.


Kastrati u dresu Rijeke?

Jedno od imena koje se sve više spominje u kontekstu Rijeke je i ono Lirima Kastratija, nekadašnjeg krilnog napadača Lokomotive i Dinama, koji je ove sezone pao u drugi plan u svom trenutnom klubu.

Više pročitajte OVDJE


Veliki preokret: United želi napadača Barcelone, što to znači za Ronalda?

Španjolska Marca piše da Manchester United sprema iznenadnu ponudu za Memphisa Depaya, kojeg se Barcelona želi osloboditi. Bivši napadač Crvenih vragova proveo je samo jednu sezonu u Kataloniji, ali već ga guraju prema izlaznim vratima, iako nije igrao loše. Dapače.

Juventus je prethodnih tjedana vodio opsežne razgovore o ugovoru s nizozemskim napadačem, ali tražio je previše novca i Juve je podigao rampu za taj transfer.

Marca tvrdi da bi United mogao Barci ponuditi oko 10 milijuna eura za iskusnog napadača. Depay je proveo dvije sezone na Old Traffordu pod vodstvom Louisa van Gaala i Josea Mourinha, prije nego što se prije pet godina pridružio Lyonu. U Unitedu je tada odigrao samo 57 utakmica u kojima je zabio 7 golova uz 6 asistencija.

Njegove su dionice od tada vrtoglavo porasle, a sada se očekuje da će Depay biti glavni napadač Nizozemske na Svjetskom prvenstvu u Kataru. U Barceloni ga Xavi više ne vidi, a i Barci treba novac za registraciju novih igrača.

Je li interes za Depaya i signal da Ronaldo napušta United? Čak i ako nije pitanje je može li se veliki Portugalac prilagoditi zahtjevima Ten Haga. Depay može, to nije upitno.


Real odbio ponudu od 90 milijuna eura

Kako Marca prenosi, Real Madrid nedavno je odbio ponudu vrijednu 90 milijuna eura za veznjaka Fedea Valverdea. Dodaje kako je interes došao od kluba iz engleske Premier lige, ali u Madridu smatraju Urugvajca ključnim igračem stoga su odbacili mogućnost njegove prodaje.

Valverde je ovog ljeta napunio 24 godine i u proteklih se nekoliko mjeseci etablirao kao ključni igrač Carla Ancelottija, iako su Luka Modrić i Toni Kroos i dalje neprikosnoveni starteri. Valverde često zna zaigrati i na poziciji desnog krila odnosno izvan svog prirodnog mjesta u središnjem veznom redu, ali dokazao je da se jednako dobro i tamo snalazi.

Ugovorom je uz Real Madrid vezan do 2027. godine, a nakon odlaska Casemira u transferu vrijednom 70 milijuna funti, u Marci sumnjaju da će i Valverde napustiti Kraljevski klub ovog ljeta usprkos izdašnim ponudama.


Xavi vratio Desta, Braithwaite i Umtiti i dalje u nemilosti

Barça je dostavila popis igrača za večerašnju prijateljsku utakmicu protiv Manchester Cityja. Xavi Hernández složio je listu od 27 nogometaša, na kojoj jedino nema Martina Braithwaitea i Samuela Umtitija, dvojicu igrača koje je prekrižio još u svibnju, ali oni su i dalje klubu.

Trener je, pak, vratio Sergiña Desta, koji nije bio u konkurenciji za prvenstvene utakmice. Barcelona još nije pronašla desnog beka i Dest bi Xaviju mogao trebati u nastavku sezone.

Memphis Depay i Aubameyang su također na popisu, iako se računa da oni sigurno napuštaju klub.


Depay traži previše, Juve se okreće napadaču Igora Tudora
Potpisivanje Memphisa Depaya za Juventus se previše zakompliciralo i očito od njega neće biti ništa, što se zadnjih dana već i bilo najavljivalo. Na sastanku koji su utorak održali sportski menadžment i gospodarska komisija kluba, nakon analize svih mogućnosti, donijeli su zaključak da nizozemski napadač traži ekonomske uvjete koji ne odgovaraju budžetu kluba. Juventus se stoga okreće Arkadiusz Miliku, napadaču Olympiquea iz Marseillea kojeg vodi Igor Tudor i kojem Milik više nije u prvom planu.


Meunier na meti Barcelone?

Belgijski reprezentativac i igrač Borussije (D) Thomas Meunier (30) jedan je od Barcinih ciljeva za pojačanje na poziciji desnog beka u ovim posljednjim danima prijelaznog roka, tvrdi Mundo Deportivo. On je alternativa Juanu Foythu. Prije nekoliko dana održan je sastanak vrha kluba s agentima igrača Villarreala, te se čini da Foyth ipak neće u Barcelonu. Barça se stoga okrenula Meunieru kojeg ugovor s Borussijom Dortmund veće do lipnja 2024.


Paredes bira između Rome i Juventusa

Leandro Paredes je jedan od PSG-ovih odbačenih za ovu sezonu i on trenutno važe ponude koje ima od Juventusa i Rome. Juventus je bio bolje pozicioniran u pregovorima, ali u posljednjih nekoliko sati Roma je stekla pozicije da preuzme Argentinu, navodi novinar Gianluca Di Marzio.


Nikola Moro napušta moskovski Dinamo

Nikola Moro navodno je samo korak do posudbe u Bolognu. Što mnogi stručnjaci doživljavaju kao problem za moskovski Dinamo jer će ostati bez važnog igrača.

Više pročitajte OVDJE


De Jong ipak ne ide na Old Trafford?

SkySport prenosi kako je Manchester United sve dalje od potpisivanja Frenkieja De Jonga. Nizozemski veznjak trebao je na Old Trafford doći iz Barcelone, kao druga moćna kariku u novom veznom redu koji je neki dan u transferu vrijednom 70 milijuna funti pojačao Casemiro, ali to se neće dogoditi. Barem ne ako je suditi po zadnjim napisima iz Španjolske i s Otoka.

Koliko god bio toksičan odnos između nizozemskog reprezentativca i Barcelone, do te mjere da je klub u dugovima prema igraču, očito su na Old Traffordu shvatili da ne mogu ‘‘‘glavom kroz zid.‘‘

De Jong je u nekoliko različitih intervjua za španjolske novinske listove isticao da mu je dječački san igrati na Camp Nou, a španjolski mediji prenose da je nedavno kupio i novu kuću u Španjolskoj, što nagovještava daje do znanja kakvi su njegovi interesi.


I West Ham želi mladu zvijezdu Chelseaja

Nakon što su dogovorili dolazak Emersona Palmierija, West Ham bi ponovno kupovao kod Chelsea. Trener Čekićara David Moyes želi dovesti 22-godišnjeg Conora Gallaghera na jednogodišnju posudbu. Tako su se pridružili ligaškim suparnicima koji također Gallaghera vide u svojim redovima - Newcastle i Crystal Palace.

West Ham je izgubio prve tri utakmice u prvenstvu i momčad se trenutno nalazi na dnu tablice, stoga Moyes želi ekspresno reagirati s novim pojačanjima u svlačionici. Gallagher je nastupio u sve tri utakmice Chelseaja do sada, a u nedjelju je po prvi put startao u 3:0 porazu kod Leedsa.

Ipak, kumovale su tome i ozlijede stožernih prvotimaca Matea Kovačića i N‘Golo Kantea koji će ipak biti u prvom planu nakon što se oporave. Gallagher je prošle sezone briljirao na posudbi u Crystal Palaceu gdje je nastupio u skoro svim utakmicama, a uz to je postigao osam pogodaka i tri asistencije što je dovelo do službenog poziva u Englesku reprezentaciju. (ia)


Dele Alli odlazi u Tursku!?

Veznjak Evertona Dele Alli uskoro će se pridružiti Bešiktašu. Kako prenosi Sky Sports, pregovori su u vrlo poodmakloj fazi. Ostalo je još nekoliko detalja oko kojih se treba dogovoriti.

Više pročitajte OVDJE


Manchester United neće prodati kapetana Maguirea

Manchester United jasno je dao do znanja da neće prodati kapetana Harryja Maguirea, piše The Times. Prošli tjedan objavljeno je da je Chelsea zainteresiran za potpis engleskog stopera. Aktualni ugovor 29-godišnjeg Engleza vrijedi do 2025. godine. Portal Transfermarkt procjenjuje igrača na 38 milijuna eura.

Maguire je prošle sezone upisao 37 nastupa u svim natjecanjima i postigao 2 gola. Ove sezone je nastupio u prva dva susreta, da bi protiv Liverpoola ostao na klupi, što je odmah pokrenulo lavinu priča o tome da ga je Ten Hag prekrižio...(rš)


Leicester igrača od 95 milijuna eura prebacio u mladu momčad

Takvu sudbinu doživio je branič Leicestera Wesley Fofana (21), koji će po novom igrati i trenirati s mladom momčadi, navodi The Athletic. To je sankcija zbog toga što se nije pojavio na treningu, jer želi otići u Chelsea.

Više pročitajte OVDJE



Favre odbio dolazak Ramseya u Nicu

Između uprave Nice i novog glavnog trenera momčadi Luciena Favrea došlo je do problema, navodi RMC Sport. Direktor Nice Ian Moody želio je transfer bivšeg veznjaka Juventusa i Arsenala Aarona Ramseya, ali njega Favre nije želio vidjeti u momčadi.

Nica je loše otvorila sezonu, ima dva boda u tri kola. Orlovi su izgubili i prvi meč kvalifikacija Lige konferencija protiv Maccabija iz Tel Aviva (0:1).


Branič Uniteda danas potpisuje za Marseille

Branič Manchester Uniteda Eric Bailly karijeru će nastaviti u Francuskoj. Marseille je dogovorio transfer 28-godišnjeg igrača iz Obale Bjelokosti.

Kako je na Twitteru napisao novinar Fabrizio Romano, Bailly će danas otputovati u Francusku na liječnički pregled prije potpisivanja ugovora. Od ranije je postalo poznato da su se klubovi dogovorili oko posudbe s opcijom otkupa za 10 milijuna eura. Bailly je prošle sezone za United upisao 7 nastupa.


UTORAK 23.08.2022

Sportski direktor Bayerna: Nije tajna da smo pregovarali za Haalanda

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić objasnio je zašto klub iz Münchena nije potpisao ugovor s Erlingom Haalandom.

"Nije tajna da smo pregovarali. Na kraju nije uspjelo iz raznih razloga. Ne želim kriviti igrača. Izabrao je opciju koja mu je po njegovom mišljenju bila optimalna", citira dužnosnik Bilda.

Ljetos je norveški napadač prešao u Manchester City. Engleski klub za njega je platio 60 milijuna eura, koliko je iznosila otkupna klauzula. No, još je jako puno novca otišlo na račun agenata i Halandovog oca. Haaland je prošle sezone upisao 30 nastupa za Borussiju Dortmund u svim natjecanjima i postigao 29 golova.


Ronaldo se oglasio nakon pobjede Manchestera u derbiju

Napadač Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo podijelio je emocije nakon pobjede u utakmici 3. kola Premier lige s Liverpoolom (2:1). Nakon njegove izjave javio se i Casemiro koji ga je zamolio da ostane u klubu.

Više pročitajte OVDJE.


Herrera je raskinuo s PSG-om, želi se vratiti u Athletic

PSG-ov veznjak Ander Herrera napustit će klub, sporazumno je raskinuo ugovor s pariškom momčadi, navodi Le Parisien.

Ranije su se pojavile informacije da bi 32-godišnji nogometaš karijeru mogao nastaviti u Athletic Bilbau. Pridružit će se Baskijcima putem slobodnog transfera. Herrera je već igrao za Athletic od 2011. do 2014. prije nego što je prešao u Manchester United. Veznjak je prošle sezone upisao 28 nastupa za PSG u svim natjecanjima, zabio je 4 gola, uz 2 asistencije.


Bayern lovi Frenkieja de Jonga

Bavarski div želi dovesti Frenkieja de Jonga, a taj bi transfer za sobom mogao povući i neke nove promjene na nogometnom tržištu.

Više o svemu pročitajte OVDJE.


Manchester United će ponuditi Ajaxu 94 za Antonyja, a žele i golmana Eintrachta Kevina Trapp

Manchester United će ponuditi Ajaxu 94 milijuna eura za potpis krilnog napadača Antonyja, piše O Globo. Ajax je nekoliko ponuda već odbio, ovo bi trebala biti završna i po najavama dovoljno velika za transfer. 22-godišnji Brazilac već je dogovorio uvjete prelazak u United. Trener Ajaxa Alfred Schroeder maknuo je Antonyja iz momčadi još prije nekoliko dana, rekavši da igrač ne daje sve od sebe na treninzima.

Više o ovom poslu Uniteda pročitajte OVDJE.

To nije sve kada se priča o engleskom velikanu. Vratar Eintrachta Kevin Trapp razmišlja o potpisivanju ugovora s Manchester Unitedom, piše Bild. Engleski klub njemačkom vrataru nudi ugovor na četiri godine. United je spreman plaćati 32-godišnjeg Nijemca 10-tak milijuna eura godišnje. Vrataru ugovor s Eintrachtom vrijedi do 2024. godine. Trapp je u Eintrachtu od 2012. Podsjetimo da je prošle sezone vratar zajedno s momčadi osvojio Europsku ligu.


Napoli sve dogovorio s PSG-om

Golman PSG-a Keylor Navas prelazi u Napoli. Klubovi su se dogovorili oko posudbe 35-godišnjeg vratara, navodi La Repubblica. Uoči sezone trener pariškog kluba Christophe Galtier najavio je da će Gianluigi Donnarumma biti prvi vratar u novoj sezoni. Navas je u prošloj sezoni primio 24 gola u 26 utakmica za PSG. Njegov ugovor s PSG-om vrijedi do 30. lipnja 2024. godine.


Kalajdžić napušta Stuttgart?

Čini se da Sosa nije jedini koji će napustiti Vfb Stuttgart. Engleski prvoligaš Wolves iz Wolverhamptona poslao je ponudu od 15 milijuna eura za Sašu Kalajdžića (25), ali to nije iznos koji odgovara Stuttgartovoj procjeni za austrijskog napadača, piše Bild. Prema njima su kratki za 10 milijuna obzirom da VfB inzistira na 25 milijuna eura uključujući bonuse za Kalajdžića, koji je ušao u posljednju godinu svog ugovora u Bundesligi. Za Kalajdžića za sada postoje tri opcije. Može napustiti Stuttgart za 25 milijuna eura, potpisati produljenje ugovora nakon 2023. godine, a ona najmanje vjeroatna je da Saša ostane u klubu, ali ne produži trenutni ugovor.


Casemiro: ‘Tko god misli da sam u Manchester Unitedu zbog novaca, taj me ne poznaje‘

Novi veznjak Manchester Uniteda Casemiro odgovorio je kritičarima nakon optužbi da je u engleski klub došao zbog novca. Ranije je objavljeno da će prema četverogodišnjem ugovoru plaća 30-godišnjeg Brazilca biti oko 350 tisuća eura tjedno. Što je dvostruko više od onog što je imao u Madridu.

"Ne poznaju me oni koji misle da sam otišao u Manchester United zbog novca. Mislim da malo ljudi tako misli, ai ne poznaju me. Razlog nije novac, to nije istina", citira Casemira Marca.


Belgijski reprezentativac Boyata iz Herthe u Club Brugge

Belgijski reprezentativac Dedryck Boyata, koji je bio pod ugovorom u Herthi iz Berlina do 2024. godine, napustio je Bundesligu i priključio se Club Bruggeu, objavio je u utorak aktualni belgijski prvak.

Financijske pojedinosti transfera nisu poznate.

Branič koji se razvijao u Manchester Cityju sljedeće će tri godine igrati u dresu Club Bruggea gdje će se pokušati nametnuti belgijskom izborniku za SP u Katru koje počinje za tri mjeseca.

Boyata je za belgijsku reprezentaciju, koja je na SP u Katru u skupini s Hrvatskom, Marokom i Kanadom, do sada odigrao 31 utakmicu i sudjelovao je na SP-u 2018. i na Euru 2020. U Herthi za koju je igrao tri godine izgubio je mjesto u prvoj postavi, a prije Berlina četiri je godine proveo u Celticu iz Glasgowa.


Chelsea spreman povećati svoju ponudu za Gordona

Ranije ovog mjeseca, Chelsea se kod Evertona počeo raspitivati za usluge 21-godišnjeg engleskog napadača Anthonyja Gordona. Prve ponude od oko 40 do 45 milijuna funti su odbijene, međutim, razgovori između dva kluba su u tijeku, a londonski klub sada je spreman povećati svoju ponudu.

Nova ponuda koju su postavili na njihov stol iznosi čak 60 milijuna funti i uključuje dodatne bonuse u ugovoru. Pa iako su u mediji oko kluba pisali kako Gordon nije na prodaju, momčad ima priliku dobiti izdašnu financijsku pomoć ako mladi engleski reprezentativac napusti klub. Momčad Thomasa Tuchela ovog je ljeta potrošila rekordnih 176,5 milijuna funti na svoja tri nova pojačanja: Marc Cucurella (63 milijuna funti), Raheem Sterling (47,5 milijuna funti) i Kalidou Koulibaly (34 milijuna funti). Izgleda da se novi vlasnik Todd Boehly nema namjeru zaustaviti.


Leao i na meti PSG-a, ali otkupna klauzula iznosi 150 milijuna eura

Jutros smo objavili da Englezi pišu kako je Rafaelo Leao (23) ponovno na meti Chelseaja. Međutim, Fabrizio Romano tvrdi da momčad iz Londona ima velikog suparnika kad je portugalski napadač u pitanju.

"Chelsea se više od godinu dana zanima za Rafaela Leaoa, ali i PSG ga jako želi", rekao je Romano.

"AC Milan je proglasio Leaa ključnim dijelom klupskog projekta, u njegov trenutni ugovor uključena je izlazna klauzula od 150 milijuna eura."

Chelseaju je ovo potpisivanje sigurno potrebno više nego PSG-u, budući da se francuski div već može pohvaliti s prednjom trojicom Kylianom Mbappéom, Lionelom Messijem i Neymarom. No, Chelsea teško može dati 150 milijuna eura.


Xavi kreće po bivšeg beka Arsenala

Barcelona ima puno posla u posljednjim danima prijelaznog roka, a jedan od zadataka na kojem rade je poboljšanje pozicije desnog beka. Trener Xavi Hernandez nema povjerenja u Sergiña Desta, koji nije konkurirao u obje ovosezonske utakmice španjolskog prvenstva stoga Barcelona razmatra druge opije.

Nekoliko je imena na stolu, a jedno od njih je Hector Bellerin. Produkt klupske nogometne škole, poznate La Masije proveo je desetljeće u Arsenalu, ali tamo za njega više nema mjesta. Prošlu je sezonu proveo na posudbi u Real Betisu, a po povratku u londonsku momčad jasno mu je da za njega tamo nema mjesta. Kao i Dest, nije bio u sastavu na ni jednoj utakmici ove sezone, a ne može se reći ni da se naigrao u pripremnim utakmicama. Nedavno je u španjolskim medijima isplivala informacija da Katalonci žele Villarrealovog defanzivca Juana Fotyha, ali je njegova klauzula od 42 milijuna eura previsoka, pa su pregovori oko Argentinca brzo pali u vodu te klub se okrenuo dovođenju Bellerina.


Kluivert postaje igrač Fulhama, posao s Romom je dogovoren

Izvještaji iz Italije sugeriraju da bi prelazak Justina Kluiverta u Fulham mogao biti završen već sutra, nakon što je klub Premier lige postigao dogovor s Romom oko posla.

Gianluca Di Marzio iz Sky Sporta tvrdi da se nakon nekoliko tjedana teških pregovora očekuje da će nizozemski internacionalni krilni igrač odletjeti u London na liječnički pregled. Dok je Roma željela trajno prodati Kluiverta, pretpostavlja se da će 23-godišnjak otići u Craven Cottage na posudbu do kraja sezone, a opcija kupnje ovisi o tome kako će se bivši napadač Ajaxa snaći na Otoku.

Kluivert je postao glavna meta glavnog trenera Fulhama Marca Silve nakon što su njegove planove za sezonu poremetile ozljede prvog izbora krilnih igrača Harryja Wilsona i Manora Solomona.


Sosa prema Atalanti

Kako prenosi njemački Sky Sport hrvatski reprezentativca Borna Sosa postigao je usmeni dogovor s Atalantom. Ugledni talijanski novinar Gianluca Di Marzio prethodnih je dana javio da je talijanski prvoligaš čije boje brani još jedan hrvatski nogometaš Mario Pašalić, pokazao interes za usluge 24-godišnjeg lijevog obrambenog igrača VfB Stuttgarta.

>>> OVDJE PROČITAJTE OPIRNIJE


United u lovu na zvijezdu Newcastlea

Kako prenosi Media Foot Manchester United sve intenzivnije razmišljaju o dovođenju Allana Saint-Maximina na Old Trafford. Francuski 25-godišnjak pruža dobre partije u dresu Newcastlea otkako je na ljeto 2019. godine došao iz Nice.

Manchester United u ovom se prijelaznom roku povezivao s nizom različitih krilnih igrača, a na meti su se pojavljivali Antony, Cody Gakpo i Christian Pulišić. Sada se Saint-Maximin prometnuo kao novo ime na toj listi.

Interes za njegove usluge dodatno je porastao nakon odlične partije u susretu trećeg kola engleske Premier lige u kojemu je Newcastle remizirao s aktualnim engleskim prvakom Manchester Cityjem (3:3), a francuski napadač upisao je čak dvije asistencije i tijekom cijelog susreta zadavao je ozbiljne probleme svojem čuvaru Kyleu Walkeru.


Barcelona odustaje od Alonsa i dovodi Galana?

Prema izvješću španjolskog lista AS, Celtin igrač Javi Galan (27) je postao Barcelonina prioritetna alternativa za Marcosa Alonsa, koji možda ipak neće doći popuniti poziciju lijevog beka, jer vjerojatno ostaje u Chelseaju. Katalonski div sprema ponudu vrijednu 9 milijuna eura, iako je njegova odštetna klauzula dvostruko veća. Vidjet ćemo što će Celta reći na takvu ponudu.


Depay traži još veći ugovor, Juventus danas odlučuje

Juventus će danas donijeti konačnu odluku hoće li ili ne potpisati Memphisa Depaya (28). Još uvijek Barçin napadač promijenio je ugovorne uvjete o kojima se govorilo na početku, a Juventus će vidjeti traži li nizozemski napadač previše.

image
PAU BARRENA Afp

Depay je, prema lokalnim medijima, zatražio dvogodišnji ugovor plus opcija još jedne uz sedam milijuna neto za svaku od n

jih, te bonuse. Juventus je već pripremio dvije alternative. Prvi na listi su Marko Arnautović (Bologna) i Arkadiusz Milik (Olympique de Marseille), dvojica igrača bitno jeftinija od Depaya.

U Barçi vjeruju da će Memphis na kraju postići dogovor s Juventusom i da će njegov odlazak pomoći u smanjenju mase plaća prve momčadi, što je operacija koja ipak ne bi bila dovoljna za registraciju Julesa Koundéa u La Ligi.


Chelsea ponovno ide po sjajnog Milanovog ofenzivca Leaa

Chelsea je još početkom srpnja pokrenuo akciju dovođenja sjajnog Rafaela Leaa (23) iz AC Milana, ali odmah je dobio odbijenicu. Portugalski krilni napadač već neko vrijeme je duboko u pregovorima s Milanom o novom ugovoru, pa je Chelsea odustao od njega.

No, čelnici Bluesa ponovno razmatraju Leaov status, jer Milan u pregovorima nije daleko odmaknuo. Milan bi za njega tražio najmanje 100 milijuna eura.

Novi suvlasnici Chelseaja, Todd Boehly i Behdad Eghbali, doista se trude dovesti prava pojačanja, ali nije baš da im ide.


PONEDJELJAK 22.08.2022

Casemiro i službeno Unitedov

Brazilski reprezentativac Casemiro potpisao je 60 milijuna eura vrijedan ugovor s Manchester Unitedom do lipnja 2026. uz mogućnost produljenja na još godinu dana, objavio je engleski prvoligaš u ponedjeljak.

Casemiro (30) igrao je od sezone 2012./13. u Real Madridu, gdje je upisao više od 300 nastupa i osvojio pet naslova Liga prvaka.

"Casemiro je ‘serijski pobjednik‘ i jedan od najboljih veznjaka na svijetu; njegov izniman rekord govori za njega. Bit će dobro pojačanje zahvaljujući svom iskustvu, znanju i karakteru", pozdravio ga je sportski direktor Manchester Uniteda Johna Murtougha predstavljajući ga navijačima prije početka utakmice protiv Liverpoola.

"Prilika da krenem u novi izazov u Manchester Unitedu i u Premier ligi vrlo je uzbudljiva. Čast mi je i spreman sam dati sve kako bih pomogao momčadi da ostvari svoje ciljeve", kazao je Brazilac. (Hina)


Marin Pongračić je novi igrač Leccea!

Lecce je objavio da je povremeni hrvatski reprezentativac Marin Pongračić prošao liječničke preglede i službeno postao nogometaš ovog talijanskog prvoligača.

Hrvatski branič i reprezentativac, rođen 1997. godine, ima ugovor s Wolfsburgom, a prošle sezone igrao je u Borussiji Dortmund, može se pohvaliti s nekoliko nastupa u Ligi prvaka i Europskoj ligi. U Lecceu puno očekuju od njega


Atalanta želi Bornu Sosu

Prema pisanju talijanskog novinara Gianluce di Marzia, Borna Sosa je na meti Atalante. Sttutgart za Hrvata traži 20 milijuna eura, no moguće je da će se ta cifra i smanjiti pregovorima.

Više pročitajte OVDJE.


Tuchel je na mukama, čak i ako dovede tri glavna pojačanja, Chelsea će imati velikih problema

Chelsea ima velikih problema, koje je Leeds u nedjeljom dvoboju i uvjerljivoj pobjedu (3:0) samo potpuno razotkrio. Momčad hitno treba pojačanja. Da je Roman Abramovič još uvijek u klubu, danas bi svi važniji ljudi kluba bili u sobi za sastanke, gorjelo bi na sve strane i tražila bi se rješenja...

Više pročitajte OVDJE


Manchester United ne odustaje, slijedi završna runa lova na zvijezdu Barcelone

Manchester United kreće u još jedan pokušaj do dovede Frenkieja de Jonga. Navodno je Thomas Tuchel odustao od pokušaja dovođenja nizozemskog playmakera u Chelsea, što je Unitedu ubrizgalo novu injekciju nade.

United je sklopio ugovor vrijedan 60 milijuna funti kako bi doveo Casemira u klub, nagovještavajući da su njihovi dugotrajni pokušaji da De Jonga odvedu s Nou Campa završeni. Međutim, Mirror Football je ekskluzivno otkrio da United planira krenuti u još jednu akciju da dovede za stol za 25-godišnjaka kojeg trener Ten Hag toliko želi.

Španjolski div je po tom pitanju zakazao novi sastanak s De Jongovim predstavnicima Alijem Dursunom i Hasanom Centikayom, koji bi se trebao održati ovog tjedna, prema novom izvješću Diario Sporta. I cilj tih razgovora je još jednom pokušati uvjeriti Nizozemca da je rastanak najbolja opcija za sve.


Chelsea i Barca se dogovorili, sjajni napadač vraća se u Premier ligu

Chelsea i Barcelona postigli su dogovor oko transfera Pierre-Emericka Aubameyanga. Budući da su pregovori sada u ‘vrlo naprednoj‘ fazi, očekuje se da se posao finalizira u sljedećih nekoliko sati. Prema informacijama Engleza, Bluesi i Barca postigli su dogovor za 33-godišnjeg Gabonca inicijalno vrijedan 18,5 milijuna funti (oko 22 milijuna eura), a ukupni paket s bonusima može dosegnuti 23 milijuna funti (27 milijuna eura).

Aubameyang se pridružio Barceloni u veljači nakon svađe sa šefom Arsenala Mikelom Artetom, zbog kojega je otpremljen iz sjevernog Londona. U La Ligi je postigao 11 golova u 17 utakmica, što je doista impresivan učinak.

No, dolazak Roberta Lewandowskog i Barcelonine financijske poteškoće ponovno su ga vratili u London. Još ne službeno, ali Englezi tvrde da je posao dogovoren.


Emerson napustio Cheslea i otišao u West Ham za 13 milijuna funti

Branič Chelseaja Emerson blizu je prelaska u West Ham. S Čekićarima će potpisati ugovor do 2027. godine, javlja Fabrizio Romano. Chelsea će za 28-godišnjaka dobiti 13 milijuna funti. Još 2 milijuna moglo bi biti isplaćeno kao bonusi.

Emerson je prošle sezone bio na posudbi u Lyonu. Odigrao je tamo 36 utakmica, u kojima je postigao gol uz 2 asistencije.


Wolverhampton blizu dovođenja Saša Kalajdžića

Napadač Stuttgarta Saša Kalajdžić (25) trebao bi nastaviti karijeru u Wolverhamptonu, tvrdi novinar Sky Germany Florian Plettenberg. Wolvesi aktivno pregovaraju sa Stuttgartom o visini odštete za 25-godišnjeg Austrijanca. Napominje se da je Wolverhampton već dogovorio uvjete ugovora sa samim Kalajdžićem. Podsjetimo, Stuttgartov napadač je ranije bio transferna meta Manchester Uniteda.

Kalajdžić je prošle sezone u 15 nastupa za Stuttgart u svim natjecanjima zabio šest golova i upisao dvije asistencije. Njegov ugovor s klubom traje do 30. lipnja 2023. godine.


Bayern zbog prevelike cijene odustao od Laimera

Glavni trener Leipziga Domenico Tedesco rekao je da Leipzigov veznjak Konrad Laimer (25) neće prijeći u Bayern München.

"Svi znaju da ga je Bayern htio kupiti, ali mi smo uspjeli zadržati Konrada. On će ostati. Za mene osobno to je bilo jasno još prije četiri tjedna," rekao je Tedesco za Sky Sport Germany.

Ranije je postalo poznato da se momčad iz Münchena dogovorila s igračem o uvjetima ugovora, ali Bayern ne namjerava platiti 30 milijuna eura, koliko Leipzig traži za veznjaka.

Momčad Juliana Nagelsmanna tada je zamrznula pregovore o transferu 25-godišnjeg Austrijanca. Laimer je prošle sezone upisao 41 nastup za Leipzig, postigavši ​​5 golova uz 6 asistencija.



Mourinho: Belotti želi doći u Romu

Trener Rome Jose Mourinho potvrdio je da donedavni napadač Torina napadač Andrea Belotti (28) želi u Romu.

"Još ne znam možemo li potpisati s Belottijem. Mogu govoriti o njemu jer je slobodan igrač. Drago mi je čuti da želi u Romu. Cijenim to. Naš sportski direktor sve jako dobro zna", citira Mourinha Football Italia.

Belotti (28) je prošle sezone upisao 22 nastupa u Serie A za Torino, postigao je 8 golova i upisao asistenciju. U ljeto je odbio potpisati novi ugovor i napustio torinski klub.



Fulham želi dovesti Kurzawu iz PSG-a

Branič PSG-a Layvin Kurzawa (29) karijeru bi mogao nastaviti na posudbi u Engleskoj. Iskusni Francuz na meti je Fulhama.

Do sada je bio najbliži Lyonu, no klub je prekinuo pregovore, jer nije bio spreman Francuzu platiti 6 milijuna eura koliko dobiva u PSG-u. Prošle sezone Kurzawa je odigrao 19 utakmica u Ligue 1, u kojima je postigao 1 gol i upisao 2 asistencije.


Propao je transfer Ismaïle Sarra u Aston Villu

Klub iz Birminghama je odustao od Senegalca iz Watforda iako je jučer dogovoren transfer u iznosu od 25 milijuna funti. Sarr se danas očekivao na liječničkim pregledima, ali je problem nastao kada je Watford poslije praktički dogovorenog ugovora krenuo zahtijevati veći iznos i dolazak Camerona Archera ili Kortneyja Hausa na posudbu iz Ville.


Keylor Navas uskoro napušta PSG

Iako je navodno u pitanju bila ozljeda leđa, Keylor Navas nije konkurirao u ogledu trećeg kola francuskog prvenstva protiv Lillea.

Kostarikanski golman nema u planu i ove sezone biti druga opcija na golu Parižana, pa je njegov odlazak iz glavnog grada Francuske sve izvjesniji.

Tijekom ljetnog prijelaznog roka, Napoli se nameće kao glavni favorit za njegov potpis, obzirom da su ostali bez Davida Ospine koji je ljetos otišao u Saudijsku Arabiju.

Talijanska momčad drži konce u igri s obzirom na to da je PSG ozbiljno zagrizao za španjolskog veznjaka Fabiana Ruiza (26). Kako bi ubrzao pregovore, Napoli bi mogao PSG-u pristati na manju cijenu za Ruiza, prihvativši ponudu od 20 milijuna umjesto traženih 25 i u čitavu priču ubaciti Navasa.


Neto prema Arsenalu?

Prema izvještajima s otoka, Arsenal je krilnog napadača Wolvesa, Pedra Neta označio kao prioritet u samom finišu prijelaznog roka. Topnici žele dovesti 22-godišnjaka na Emirates koji je od svog dolaska iz Brage 2019. godine upisao 95 nastupa za Wolvese i postigao 23 gola.

Šanse za dovođenje Neta povećale su se nakon što su Wolvesi ovog ljeta doveli dvojicu napadača; Goncala Guedesa i Matheusa Nunesa. Međutim, prije nego li potpišu ugovor s Portugalcem, trebaju se riješiti rekordnog pojačanja Nicolasa Pepea. Francuski prvoligaš Nica mogao bi pomoći momčadi Mikela Artete u tom problemu, jer pokušavaju Pepea dovesti na jednogodišnju posudbu.

Joao Pedro ide iz Watforda u Newcastle?

Napadač Watforda Joao Pedro trebao bi nastaviti karijeru u Newcastleu, tvrdi novinar Fabrizio Romano. Prema njegovom izvoru, 20-godišnji Brazilac jako zanima Newcastle, koji je za njega spreman platiti 29 milijuna eura.

Pedro je upisao 28 nastupa u Premier ligi prošle sezone, postigao je tri gola i upisao asistenciju. Igra centarfora, TM ga cijeni 14 milijuna eura, a slovi za vrhunskog talenta.


Real Sociedad: Ne dovodimo Ivanušeca iz Dinama

Španjolski nogometni prvoligaš Real Sociedad ne namjerava poslati ponudu zagrebačkom Dinamu za ofenzivnog veznog igrača Luku Ivanušeca, rekao je klupski glasnogovornik, odgovorivši na medijska nagađanja u Hrvatskoj.

“Ovo nam je prva vijest o tome”, rekao je Jon Ander Munduate, glasnogovornik Real Sociedada, u telefonskom razgovoru za Hinu.

image
RONALD GORSIC Cropix

Prijelazni rok traje još deset dana, do 31.kolovoza.

Real Sociedad, prošle sezone šesti u prvenstvu, dobro je popunjen na ofenzivnim veznim pozicijama.

“Real Sociedad se ne treba pojačavati na toj poziciji”, kaže novinarka Marta Gonzalo, koja izvještava o Real Sociedadu u San Sebastijanu za španjolski nogometni portal El Desmarque. Napominje da takav transfer nije izgledan.

“Real Sociedad bi do kraja prijelaznog roka mogao eventualno dovesti napadača, čistu ‘devetku’, i možda vratara”, kaže.

Napadač Carlos Fernandez će zbog ozljede pauzirati dva mjeseca pa bi uprava mogla na tržištu potražiti zamjenu jer trenutno ima samo dvojicu golgetera u svojim redovima, Alexandera Isaka i novopridošlog Mohameda Ali-Choa, te Jona Karrikaburua iz podmlatka.


UŽIVO: NEDJELJA 21.08. 2022

>>>Milan Kovaču krade talenta?

Milan je zainteresiran za dovođenje 19-godišnjeg veznjaka Wolfsburga Astera Vrancksa. Tako navodi Gazzetta dello Sport. Navodno je talijanski prvak jako zagrizao za Kovačeva Belgijca i želi ga dovesti do kraja ljetnog prijelaznog roka.

>>>Pongračić napušta Kovača i odlazi u Serie A?

Hrvatski reprezentativac Marin Pongračić nije pronašao zajednički jezik s upravom Wolfsburga čak ni nakon dolaska Nike Kovača u klub i uskoro bi trebao napustiti redove bundesligaša.

Prema pisanju La Gazzete dello Sport, 24-godišnji stoper će karijeru nastaviti u Lecceu. Sportski direktor talijanskog prvoligaša navodno je pratio situaciju s Pongračićem u Wolfsburgu i na koncu ga odlučio dovesti. Kicker piše da je dolazak hrvatskog nogometaša u subotu prije utakmice sa Sassulom najavio i Lecceov predsjednik Saverio Sticchi Damiani.

Prema Transfermarktu, Pongračićeva tržišna vrijednost je šest milijuna eura. Prošlu sezonu proveo je na posudbi u Borussiji Dortmund za koju je u 23 utakmice skupio 1084 minute i tri žuta kartona.

>>>Tudorov napadač prelazi u Juventus?

Prema izvješću Calciomercata, Juventus bi u svoju napadačku liniju mogao dovesti Arkadiusza Milika.

Talijanski medij navodi da je dolazak Memphisa Depaya iz Barcelone u Juve dogovoren u trenucima kad je uprava kluba računala na novac od prodaje Adriena Rabiota u Manchester United. S obzirom da je prijelaz francuskog veznjaka na Old Trafford zapeo, upitna je postala i realizacija Depayevog transfera. Zbog Nizozemčevih velikih financijskih apetita, dogovor između njega i Juventusa mogao bi biti podvrgnut reviziji.

Sukladno novonastalim okolnostima, uprava torinskog kluba aktivno se uključila u potragu za alternativnim (jeftinijim) napadačkim rješenjem, a u najužem krugu opcija je 28 – godišnji Poljak koji trenutno igra u Tudorovom Marseilleu. Milik navodno od ranije uživa poštovanje Massimilijana Allegrija, a Talijani pišu da je Juventusu dodatno privlačan zbog manje plaće od one koju bi imao Depay. (rk)

>>>Chelsea i Manchester United prate Ivana Toneya

Napadač Brentforda Ivan Toney na meti je Chelseaja i Manchester Uniteda, piše britanski Mirror.

Iako je primarna želja „bluesa“ Pierre Emerick Aubameyang, Englezi tvrde da su čelnici londonskog kluba, u slučaju bilo kakvih komplikacija s dovođenjem gabonskog napadača, spremni krenuti po Toneya. S druge strane, sudbina Cristiana Ronalda na Old Traffordu još uvijek nije u potpunosti sigurna, stoga uprava „crvenih vragova“ na radaru drži 26-godišnjeg Engleza kao potencijalnu napadačku alternativu.

Prema Transfermarktu, Toneyeva tržišna vrijednost iznosi 35 milijuna eura. U prošloj sezoni je za „pčele“ postigao 12 pogodaka i upisao pet asistencija, a i ovu je poprilično dobro otvorio s dva gola i dvije asistencije (koje je ostvario upravo protiv Uniteda u utakmici prošlog kola). (rk)

>>>Nica bi na posudbu krilnog napadača Arsenala

Francuski prvoligaš Nica javila se Arsenalu sa željom da dobije na posudbu Nicolasa Pepea (27), krilnog napadača koji u ovoj sezoni još nije zaigrao niti minutu. Ponuda ne dolazi s opcijom kupnje. Pepe na TM-u vrijedi 25 milijuna eura. Arsenal bi ga radije prodao, ali interesa baš nema. Prošle sezone je Pepe odigrao 23 utakmice i zabio tri pogotka.

>>>Zenit Maccabiju nudi 5 milijuna eura za igrača od 18 godina

Ruski klubovi ne mogu igrati europske utakmice, ali i dalje ih to ne smeta da na tržištu budu dosta aktivni. Prednjači naravno Zenit, koji je prvak i najbogatiji klub u državi.

Zenit u pravilu dovodi pojačanja, ali ovaj je put zainteresiran za mladog veznjaka Maccabija Oscara Gloukha, dečka koji ima tek 18 godina, ali slovi za najveću nadu Izraela, navodi Sport5. Ruski prvak prvotno je klubu iz Tel Aviva ponudio četiri milijuna eura, ali sad je ponudu zaokružio na pet milijuna.

Za prvu momčad Maccabija, mladi nogometaš je uspio odigrati 13 utakmica, postigavši ​​tri gola. Dečko također ima ruske korijene. Na TM-u mu je vrijednost 500.000 eura.

>>> Odluka je pala, Ronaldo ostaje u Manchester Unitedu?

Napadač Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo odlučio je ostati u Manchester Unitedu, objavio je novinar Pedro Almeida na svojim društvenim mrežama.

Više pročitajte OVDJE

>>>Raspadori stigao uz Napoli u posudbi teškoj 5 milijuna eura

Mladi napadač Giacomo Raspadori (22) od subote je igrač Napolija. Dosadašnji član Sassuola stigao je u Napoli na posudbu koja će Napoli koštati pet milijuna eura, s opcijom kupnje za 25 milijuna. U prošloj sezoni Raspadori je u prvenstvu zabio 10 golova uz šest asistencija. Za reprezentaciju Italije već je odigrao 13 utakmica, uz tri gola i bio je dio momčadi koja je osvojila naslov prvaka Europe.

>>>Nikola Moro odigrao zadnju utakmicu za Dinamo?

Nikola Moro (24) navodno je jako blizu odlaska u Bolognu. Talijani tvrde da je posao s veznjakom Dinama iz Moskve blizu finalizacije, pa je mnoge začudilo da je Moro u subotu zaigrao za Moskovljane u pobjedi (1:0) protiv gradskog suparnika Spartaka.

Više pročitajte OVDJE

>>>Ancelotti naciljao dva igrača koje želi kao zamjenu za Casemira

Real Madrid naveliko traži zamjenu za Casemira, a Daily Telegraph piše da ima dvije velike mete. Prva je igrač Newcastlea Bruno Guimarães, drugi je Tottenhamov Pierre-Emile Hojbjerg, kojeg je Ancelotti još prije želio dovesti u Evertona.

Ugovor 24-godišnjeg Guimarãesa s Newcastleom vrijedi do 2026. Ugovor 27-godišnjeg Hojbjerga sa Spursima istječe 2025. godine. Guimarães na TM-u vrijedi 40 milijuna eura, baš kao i Hojbjerg.

>>>Nica želi dovesti Miralema Pjanića

Prema izvješću francuskog magazina Foot Mercato, Miralem Pjanić (32) je predmet interesa francuskog prvoligaša Nice zbog moguće posudbe. Problem je što veznjak Barcelone ima preveliku plaću. S druge strane, Barca razmatra svaku ponudu s kojom može smanjiti iznos plaća u svlačionici kako bi registrirala Koundéa, a onda i još dva beka koje planira dovesti.

Xavi je o Pjaniću tijekom priprema lijepo govorio, ali teško će BiH reprezentativac imati ozbiljnu ulogu u momčadi.

>>>United pripremio novu ponudu za zvijezdu Ajaxa

Manchester United priprema novu ponudu za Ajaxovo krilo Antonyja (22), ona će ‘u sljedećih nekoliko sati‘ stići u Amsterdam, tvrde engleski mediji. Brazilac je stalna meta Johna Murtougha i Erika ten Haga, a posljednjih dana odbio je sudjelovati na treninzima svoje momčadi. Ajax za njega traži 80 milijuna funti (oko 95 milijuna eura), a United je ponudio 70 milijuna eura.

United će novu ponudu bitno podebljati, a ona će uključivati i niz bonusa. Nizozemci su već pisali da je United spreman dati ukupno 100 milijuna eura. (rš)

>>>Ronaldo je umalo završio kod Tudora, ali je Marseille odbio transfer

Agent napadača Manchester Uniteda Cristiana Ronalda Jorge Mendes kontaktirao je s upravom Marseillea u vezi s mogućim transferom. Međutim, francuski klub odbio je mogući dolazak 37-godišnjeg Portugalca, navodi Mundo Deportivo. Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi surađivali Igor Tudor i Ronaldo. Tudor je poznat kao trener kod kojeg nitko nema popusta...

Portugalac se povezivao s Bayern Münchenom, Chelseajem, Atlético Madridom, Real Madridom, Borussijom Dortmund, Sportingom iz Lisabona i sada Olympique Marseilleom. Manje vjerodostojne ponude govorile su o Saudijskoj Arabiji, pa čak i o Flamengu u Brazilu. (rš)

UŽIVO: SUBOTA 20.08.2022.

>>>>Još jedan šamar za United, odbio ga i Amerikanac hrvatski korijena

Manchester United jako je zainteresiran za napadača Chelseaja Christiana Pulisica. Međutim, igrač neće prihvatiti tu ponudu, piše Daily Mail. Pulisic ne želi prijeći na Old Trafford jer se Crveni vragovi nisu plasirali u Ligu prvaka. Radije ostaje u Chelseaju, premda i dalje i oni i Chelsea traže novu sredinu za američkog napadača, jer nije u Tuchelovim planovima za ozbiljnu minutažu.

U utakmici 1. kola Premier lige s Evertonom (1:0) na terenu je proveo 25 minuta, a u utakmici 2. kola s Tottenhamom (2:2) - 6 minuta. (rš)

>>>Što se skriva iza jedne od najčudnijiih transfernih priča ovoga ljeta?

Kapetan Manchester Uniteda i engleski reprezentativac Harry Maguire na meti je Chelseaja. Londončani razmatraju po tvrdnjama pojedinih otočkih medija mogućnost iznenađujućeg transfera u koji bi mogao biti uključen i Christian Pulišić, no pitanje je hoće li na Old Traffordu biti zainteresirani za dolazak američkog napadača koji je trenutno na Stamford Bridgeu prilično daleko od naslovnih uloga.

Više pročitajte OVDJE

>>>Chelsea je poslao Barceloni ponudu za Aubameyanga

Chelsea je poslao Barceloni ponudu za dovođenje napadača Pierre-Emericka Aubameyanga, saznaje The Athletic. Chelsea je pooslao ponudu od 15 milijuna funti, ali i lijevog beka Marcosa Alonsa. Barcelona tek treba odgovoriti na ponudu, dok je igrač već sve dogovorio s klubom iz Londona.

Trener Barcelone Xavi želi zadržati Aubameyanga, ali Barcu pritišću financijski problemi. Thomas Tuchel je s druge strane odlučan u namjeri da se ponovno spoji s napadačem kojeg je vodio u Borussiji Dortmund.

>>>Borna Sosa ide u najbogatiju ligu svijeta

U idućih 10-ak dana saznat ćemo sudbinu Borne Sose. Naš lijevi bek sa šest nastupa za hrvatsku reprezentaciju već neko vrijeme povezuje se s premierligašima, a njemački i engleski mediji tvrde da West Ham prednjači u utrci za bivšeg dinamovca koji već četiri godine brani boje Stuttgarta. Bundesligaš je 2018. isplatio šest milijuna eura Dinamu, a sada se spominje iznos od 20 milijuna, koliko bi Londončani otprilike trebali izdvojiti dođe li do dogovora. Čekićari u svojim redovima imaju samo jednog lijevog beka - Aarona Cresswella (32). U West Hamu je od 2014. i "smiješi" mu se status ikone kluba, no jasno je da momčadi Davida Moyesa treba "svježe krvi" na toj poziciji, a engleski analitičari još početkom mjeseca u Sosi su vidjeli savršenu prinovu. (Marko Crnjak)

>>> Skriniar ostaje u Interu, Umtiti napušta Barcelonu i na pragu je posudbe u Lecce

Braniči su glavna tema i u Italiji - "Škriniar ostaje", velikim slovima stoji napisano na naslovnici vodećeg talijanskog lista Gazzetta dello Sport. Branič iz Slovačke (27) lider je milanskog Intera i ponajbolji igrač talijanske Serie A na svojoj poziciji. Proteklih mjesec dana Chelsea i Paris Saint-Germain u nekoliko su ga navrata pokušali pridobiti i Inter je bio spreman prihvatiti adekvatnu cifru. Parižani su nudili 50 milijuna eura, kaže Fabrizio Romano, ali potom i odustali od kupovine kada su Nerazzurri zatražili deblji iznos. Sada su na redu pregovori između Škriniara i Intera, a izgledno je da će produžiti vjernost do 2027. godine. Istovremeno, Barcelonin branič Samuel Umtiti (28) na pragu je posudbe u Lecce, tvrdi pouzdani Gianluca Di Marzio.

>>> Vardy ostaje u Leicesteru

Glavna vijest u Engleskoj zasigurno je Jamie Vardy. Ubojiti centarfor produžio je vjernost svom Leicesteru do 2024. godine, potvrdili su iz kluba. Tako će glavni Lisac na King Poweru ostati barem do svoje 37. godine.

- Kada sam čuo da je klub spreman ponuditi mi nastavak suradnje, nije bilo nikakve dvojbe. Toliko dugo sam ovdje da se osjećam kao dio klupskog namještaja. I dalje se osjećam spremno, noge me odlično služe i dat ću sve od sebe da bih pomogao momčadi - rekao je za klupske medije napadač sa statusom legende.

Za Leicester je potpisao 2012. iz Fleetwooda i upisao 164 pogotka uz 64 asistencije u svim natjecanjima. U sezoni 2015./16., kada su Lisice priredile jedno od najvećih iznenađenja modernog nogometa i podigle trofej Premier lige, Vardy je proglašen najboljim igračem prvenstva. S 24 pogotka bio je predvodnik u ostvarenju Leicesterovih snova, a još je osvojio FA Cup (2021.) i engleski Superkup godinu kasnije. Statusu klupske legende pridonosi njegova lojalnost, jer igrač takve kvalitete svojevremeno je mogao birati gdje želi nastaviti karijeru. (Marko Crnjak)

>>>Hoće li Bernardo Silva napustiti Manchester City, a Pierre Emerick Aubameyang Barcelonu? Najnovije vijesti o njihovoj budućnosti pročitajte OVDJE.

>>>Iako se po medijima pojavila informacija koja kaže da je Manchester United Realu platio Casemira 70 milihjuna eura, španjolska Marca tvrdi da je stvarna vrijednost transfera puno veća. Naime, tvrde da je 70 milijuna eura fiksni dio odštete za brazilskog veznjaka, a da bi Real kroz bonuse mogao inkasirati još 15-ak milijuna eura. Tako bi Casemiro postao peto najskuplje pojačanje u povijesti kluba nakon Lukakua, Sancha, Maguirea i Pogbe.

>>>Nakon dolaska Casemira u Manchester Unitedu su spremni na prodaju jednog veznjaka, a londonske ‘Topnike‘ moglo bi napustiti najskuplje pojačanje u povijesti kluba. Više pročitajte OVDJE.

>>>Stoper Manchester Uniteda Eric Bailly (28) trebao bi nastaviti karijeru u Francuskoj. Prema francuskim izvorima iskusnog igrača iz Obale Bjelokosti dovodi Marseille, koji namjerava unajmiti igrača uz opciju otkupa.

Bailly je prošle sezone upisao 7 nastupa za Manchester United bez pogotka. Portal Transfermarkt procjenjuje ga na 6 milijuna eura. United ga je doveo iz Villarreala 2016. i platio ga je 35 milijuna eura. Za United je ukupno odigrao 113 utakmica.

>>> Kapetan Manchester Uniteda Harry Maguire na meti je londonskog Chelseaja. Više pročitajte OVDJE.

UŽIVO: PETAK 19.08.2022.

>>>Vijest o transferu brazilskog veznjaka Casemira iz Real Madrida u Manchester United dobila je i svoju službenu potvrdu. Više pročitajte OVDJE.

>>> Hajdukov veznjak Jani Atanasov mogao bi promijeniti klub, a interes za njegovim dovođenjem pokazao je škotski Celtic. Više o svemu pročitajte OVDJE.

>>>Engleski veznjak Dele Alli ima novi klub. To je turski Bešiktaš u čije redove stiže nakon svega sedam mjeseci provedenih u Evertonu. U redovima ‘Toffeesa‘ odigrao je svega 13 utakmica. Bešiktaš ima pravo trajnog otkupa Allijevog ugovora.

>>>Borna Sosa u subotu bi mogao odigrati oproštajnu utakmicu za Stuttgart i karijeru nastaviti u redovima West Hama. Više o svemu pročitajte OVDJE.

>>> Veznjak Tottenhama u Napoliju na posudbi do kraja sezone

Talijanski prvoligaš Napoli pojačao se za ovu sezonu dovevši iz Tottenhama, na posudbu, 25-godišnjeg francuskog nogometaša Tanguyja Ndombelea.

Ovaj vezni nogometaš je tijekom 2019. godine iz Lyona došao u Tottenham gdje se nikada u potpunosti nije snašao na pravi način. Tako je, uostalom, drugi dio prošle sezone proveo na posudbi i to baš u Lyonu.

Sada će, pak, minutažu tražiti u talijanskom prvoligašu koji je na sjajan način otvorio novu sezonu, 5-2 pobjedom kod Verone.

U karijeri je Ndombele odigrao sedam utakmica za francusku reprezentaciju, a na kraju sezone Napoli će imati i pravo otkupa njegovog ugovora.



>>> Manchester United za ofenzivca Ajaxa nudi 100 milijuna eura!

Ponovno je United u Amsterdamu, s novom ponudom, ovaj put od 100 milijuna eura za Antonyja, brazilsku zvijezdu Ajaxa. Nizozemski div je još prije mjesec dana odbio početnu ponudu od 70 milijuna eura.

Više pročitajte OVDJE

>>> Inter odbio 50 milijuna eura za šefa obrane

Poznati insajder Gianluca Di Marzio tvrdi da je Inter odbio novu ponudu Paris Saint-Germaina za Milana Skriniara. Velikan Ligue 1 očajnički traži novog braniča u posljednjih nekoliko tjedana prijelaznog roka, što je javno potvrdio trener Christophe Galtier na konferenciji za novinare, a jedna od njihovih ključnih meta je Skriniar

Više pročitajte OVDJE

>>> Real je već pronašao zamjenu za Casemira?

Engleski mediji navode kako je Kraljevski klub već i prije službene objave o odlasku Brazilca pronašao njegovog nasljednika - i to u redovima Tottenhama.

Više pročitajte OVDJE



>>>Atletico Madrid Griezmannu poručio: Nađi klub, kod nas nećeš igrati, nisi dovoljno dobar

Trener Atletico Madrida Diego Simeone poručio je Antoineu Griezmannu (31) da ne računa ozbiljno na njega u novoj sezoni.

"Klub mu je rekao da se na njega ne računa i da nije u prvom planu. Klub ga se riješiti, jer u njemu više ne vidi igrača kakav je nekad bio", tvrdi ESPN.

Barcelona i Atletico su dogovorili posudbu Griezmanna do ljeta 2023. godine. Tada je madridski klub obavezan otkupiti ga za 40 milijuna eura, ali to se neće dogoditi. Zbog toga se traži drugo rješenje. Pokušat će Atletico Griezmanna riješiti već do kraja ovog prijelaznog roka, a vidjet ćemo hoće li to biti moguće.

Griezmann je od povratka u Atletico u 36 odigranih susreta postigao samo osam golova. Griezmann k tome ima i ogromnu plaću.

U ljeti 2019. Griezmann je otišao iz Atletica u Barcelonu za 120 milijuna eura. Tri godine kasnije ne želi ga nitko. (rš)



>>> Iz Borussije demantirali dolazak Cristiana Ronalda

Hans-Joakim Vacke, izvršni direktor dortmundske Borussije, odagnao je mogućnost da će portugalska nogometna super zvijezda Cristiano Ronaldo doći u klub iz Dortmunda.

Njemački Bild i britanski Sky Sport posljednjih su se dana raspisali kako se Cristiano Ronaldo sam nudi dortmundskoj Borussiji, nakon što je već određeno vrijeme nezadovoljan u svom klubu, Manchester Unitedu, kao i da su čelnici njemačkog kluba spremni na veliki transfer. No, jedan od vodećih ljudi Borussije demantirao je takvo što.

„Ideja o dolasku Cristiana Ronalda u naš klub je šarmantna. Osobno obožavam ga kao igrača, no morate znati da baš nikakav kontakt po tom pitanju ne postoji. To znači da možete zaboraviti na taj transfer“, rekao je Vacke.

Premda se posljednjih mjeseci puno pričalo o mogućem odlasku Portugalca s Old Trafforda njegov trener Erik ten Hag tvrdi suprotno.

„Ne znam iz kojeg je razloga Ronaldo u stalnom fokusu medija i to u kontekstu odlaska. On je čvrsto u našim planovima za ovu sezonu i to je sve što mogu reći“, izjavio je trener trenutačno posljednje momčadi na ljestvici engleske Premier lige.



>>> Arsenalov nogometaš Hector Bellerin mogao bi postati novo pojačanje Barcelone

Iako nije prvi izbor trenera Xavija Hernandeza na željenoj poziciji desnog beka Bellerin bi mogao biti taj koga će Barcelona kupiti zbog jeftine cijene.

Prošlu sezonu Arsenal je poslao Bellerina na posudbu u Betis, a menadžer ‘Topnika‘ Mikel Arteta nema ga u ozbiljnim planovima. Trenutno Bellerin zarađuje oko 4 milijuna eura godišnje, a li navodno je osjetno spreman spustiti primanja samo da bi potpisao za Katalonce. Bellerin je inače ponikao u Barceloninoj omladinskoj školi, a od 2012. godine član je londonskog Arsenala.



>>> Ancelotti jasno rekao što misli o Casemiru: ‘Ne znam zašto je prvaka Europe zamijenio ekipom koja pati‘

Casemiro je sve već navodno dogovorio s Manchester Unitedom i samo je pitanje trenutka kada će i službeno staviti potpis na novi bogati ugovor koji mu u iduće četiri godine jamči 22 milijuna eura po sezoni. Realu će pripasti 60 milijuna eura odštete, a cijelu situaciju je prokomentirao trener Kraljeva Carlo Ancelotti.

"Ni ja ne znam zašto je Casemiro odlučio otići iz ekipe koja je prvak Europe u ekipu koja pati. To je njegova osobna odluka. Momčad ga razumije i prihvaćamo svaku njegovu odluku s poštovanjem i ljubavlju. Jutros smo razgovarali, nisam ga ni pokušao odgovoriti od odlaska. Mislim da povratka nema. Poželio sam mu sreću. Hvala mu na svemu", rekao je Ancelotti pa dodao:

"Možda mogu to usporediti s onim kad sam bio trener Milana. Dobar si, dobro ti ide, ali želiš probati nešto novo."

Iako im je 30-godišnji Brazilac bio jedan od ključnih igrača, Ancelotti ističe kako Real neće morati tražiti njegovu zamjenu.

Više o Casemirovu transferu u United pročitajte OVDJE


>>> Nottinhma Forrest doveo pojačanje, transfer se penje do 50 milijuna eura

Nottingham Forest potpisao je petogodišnji ugovor s veznjakom Wolverhampton Wanderersa Morganom Gibbs-Whiteom, objavio je u petak novi engleski prvoligaš.

Nottingham Forest nije objavio pojedinosti ugovora, ali britanski mediji su izvijestili da će platiti početnih 25 milijuna funti (29,69 milijuna dolara) za 22-godišnjaka, koji je predstavljao Englesku od U-16 do U-21 razine.

Ugovor za Gibbs-Whitea, koji će nositi dres s brojem 10, mogao bi narasti na 42,5 milijuna funti kada se uključe dodaci, dodaju izvješća.

Produkt akademije Wolvesa Gibbs-White proveo je prošlu sezonu na posudbi u Sheffield Unitedu i zabio 12 golova uz 10 asistencija u 37 nastupa.

Momčad Stevea Coopera izgubila je 2:0 od Newcastle Uniteda na otvaranju sezone, a onda je u drugom kolu prošli vikend pobijedila West Ham United 1:0. U subotu putuju u Everton. (Hina)


>>> Veliki preokret, Ronaldo spreman ostati, "blagoslovio" je dolazak velike zvijezde iz Reala

Već se gotovo dva mjeseca svakodnevno špekulira o tome gdje bi Cristiano Ronaldo trebao nastaviti karijeru. Zna se da je njegov menadžer Mendes obišao hrpu klubova (Bayern, Atletico, Milan, Inter...), ali nitko nije htio prihvatiti njegovu plaću. Ili ga nitko nije želio u svojoj svlačionici.

image
PROFIMEDIA

A sada stižu vijesti o velikom preokretu...

>>> OPŠIRNIJE PROČITAJTE OVDJE


>>> Chelsea i napadač Barcelone sve dogovorili, problem je sada visina odštete

Predstavnici Chelseaja sastali su se i sve dogovorili s agentima napadača Barcelone Pierre-Emericka Aubameyanga (33), javlja novinar Fabrizio Romano. Iskusni Gabonac pristao je na prelazak u londonski klub, tijekom pregovora nije bilo problema, kao što je i bez problema zanemario želju Manchester Uniteda da ga dovede.

image
PAU BARRENA Afp

No, transfer još nije realiziran jer se Chelsea ne može dogovoriti s Barcelonom oko visine transfera. Katalonci za igrača traže 30 milijuna eura, Chelsea drži da je to previše za igrača od 33 godine. Koji bi k tome u Barci bio rezerva. Nema konkretnije potvrde, ali Chelsea je spreman platiti 20-tak milijuna plus bonuse.

Aubameyang je u siječnju 2022. prešao u Barcelonu kao slobodan igrač, a prije toga raskinuo je ugovor s Arsenalom. Kao dio Katalonaca, zabio je 13 golova uz 1 asistenciju u 24 utakmice. I pobrao puno dobrih kritika.


>>>Juventus sve bliže Depayu, a važnu ulogu u transferu odigrat će Pjanić

Nizozemski napadač Memphis Depay (28) već je dogovorio sve detalje svog dvogodišnjeg ugovora koji bi potpisao s Juventusom. Međutim, Depay s Barcelonom ima ugovor do kraja sezone, pa Katalonci traže da Juventus plati određenu odštetu. Juventus to odbija, jer zna da je Barci jako bitno da se riješi Depaya i njegovog ugovora, a istovremeno Depay ne želi u neki drugi klub koji bi možda i platio 10-tak milijuna eura na ime odštete.

image
Afp

Uz sve to, Depay je poručio Barceloni kako za raskid ugovora traži dva milijuna eura, što Barci ne pada na pamet, iako joj gori pod nogama. No, ipak se nazire rješenje za tu pat poziciju. Miralem Pjanić je došao u Barcelonu u ljeti 2020. baš iz Juventusa. Barcelona i Juventus su tada postigli dogovor o bonusima vezanim uz Pjanićeve nastupe, a katalonski Sport tvrdi da se radi o iznosu od dva milijuna eura.

Juventus je sada nudi poništenje te klauzule, svjestan da je Pjanić postao važan igrač u očima trenera Xavija, a zauzvrat traži da mu Barca besplatno prepusti Depaya. Dogodi li se takav rasplet, a sve ide prema tome, Depay bi u Juventusu imao plaću od šest milijuna eura.

Nizozemac je u 37 nastupa za Barcelonu zabio 13 golova, a Transfermarkt ga cijeni 35 milijuna eura. Barcelonu pak može tješiti činjenica da ga je prošlog ljeta besplatno dovela iz Lyona.


>>>Ovo je trojac kojeg želi ‘uhvatiti‘ Barcelona! Dovođenje Cityjeve superzvijezde bit će daleko najteži posao

Ugledni španjolski novinar Gerard Romero, posebno dobro obaviješten o događajima u Barcelonci, tvrdi da se klub nada da će potpisati tri igrača do kraja prijelaznog roka.

Ta tri igrača su Bernardo Silva, Juan Foyth i Marcos Alonso.

Očekuje se da će Alonso, na primjer, ponuditi prijeko potrebnu konkurenciju i podršku veteranu Jordiju Albi na lijevom beku. Španjolac također ne bi trebao koštati puno, jer mu trenutni ugovor na Stamford Bridgeu istječe na kraju sezone.

Čak se ni Foythovi pregovori s Villarrealom možda neće pokazati kompliciranima, iako ima klauzulu od 42 milijuna eura, budući da klub ima ponuda Sergina Desta u nadolazećim danima. Foyt bi bio prvi desni bek momčadi.

image
Profimedia

Međutim, stvari postaju zeznute kada je u pitanju hvatanje Bernarda Silve. Superzvijezda Manchester Cityja daleko je najskuplja opcija na ovoj listi, za njega City traži oko 100 milijuna eura. Iako je engleski prvak otvoren za prodaju Silve, jasno je da Barca mora biti jako brza, jer City će za Silvu morati dovesti zamjenu.

Barcelona k tome nije sada u poziciji financirati dovođenje Silvu i trebala bi prodati igrače kao što su Memphis Depay, Pierre-Emerick Aubameyang i Frenkie de Jong. Tada bi imala dovoljno novca i za Bernarda Silvu, kojeg navodno želi dovesti i PSG.


>>>Može li ovo biti prekretnica? Nekad velika Dinamova nada bi uskoro mogla preseliti u redove turskog velikana

Turski Fotosport piše kako je Bešiktaš zainteresiran za Ćorića, a navodno su na adresu rimskog satava već poslali i ponudu. Nije poznato koliko Turci nude, ali Roma razmatra njihovu ponudu. Ćorić bi do kraja prijelaznog roka mogao imati novi klub.

>>> OVDJE PROČITAJTE OPŠIRNIJE

Linker
19. travanj 2024 14:18