ANTON VAGANOV Afp
SJAJNA PARTIJA

Belgijanci nokautirali nemoćne Ruse u St. Peterburgu, Lukaku nerješiva enigma za sudomaćine

Nogometaši Belgije pobijedili su Rusiju s 3:0 u St. Peterburgu i zasjeli na vrh skupine B Eura
Piše: SN, Gradimir ĐukarićObjavljeno: 12. lipanj 2021. 20:04

BELGIJA - RUSIJA 3:0 (Lukaku 10', 88', Meunier 34')

BELGIJA (3-4-3): Courtois - Alderweireld, Boyata, Vertonghen (od 76. Vermaelen) - Castagne - (od 27. Meunier), Dendoncker, Tielemans, T. Hazard - Mertens (od 72. E. Hazard), Lukaku, Carrasco (od 77. Praet)

RUSIJA (4-2-3-1): Šunin - Mário Fernandes, Semenov, Džikija, Žirkov (od 43. Karavaev) - Barinov (od 46. Diveev), Ozdoev - Zobnin (od 63. Muhin), Golovin, Kuzyaev (od 30. Čerišev, od 63. Mirančuk) - Dzjuba


Belgija je dominantnom predstavom i visokom 3:0 pobjedom protiv Rusije potvrdila kako velike ambicije koje imaju na Europskom prvenstvu nisu bez pokrića.

Nema de Bruynea? Nema Hazarda? Nema Witsela? Za Belgiju i dalje nema problema. Rusi nisu bili ozbiljna prepreka Crvenim vragovima. Belgija je autoritativno prošla kroz Sankt Petersburg i već nakon nešto više od pola sata igre otklonila svaku neizvjesnost oko konačnog ishoda.

Stanislav Čerčesov uoči utakmice upozoravao je na Romelu Lukakua. Brzo se pokazalo s razlogom. "Mnoge momčadi traže način kako da ga zaustave, ali samo njih nekoliko u tome i uspijeva", kazao je ruski izbornik. U tome nije uspjela ni njegova momčad. Naime, nakon samo deset minuta Lukaku je zabio za vodstvo svoje reprezentacije nakon katastrofalne reakcije Semenova.

image
Rusija vs Belgija
SN

Već u 34. bilo je 2:0 za Belgiju. Thomas Meunier, koji je u igru ušao svega sedam minuta ranije umjesto ozlijeđenog Castagnea, odbijenu loptu pospremio u mrežu. Rusi su bili potpuno nemoćni, u prvom dijelu samo su dva puta su prišli vratima Belgije i pritom ništa ozbiljno nisu uradili. Belgija je imala rezultat i u nastavku "smanjila gas" i uspavala utakmicu. Igrala je koliko bilo potrebno, branila se na tridesetak metara od svojih vrata, a Rusija nije imala toliko kvalitete da se vrati u utakmicu protiv kvalitetom ipak jačeg protivnika.

Pokušao je Čerčesov zamjenama, ali od njih nije dobio dodatni impuls koji bi njegovu momčad vratio u igru. Zbornaja komanda jednostavno je bila nemoćna. Da su Rusi brzo digli ruke od eventualnog preokreta potvrđuje i što na čitavoj utakmici nije dodijeljen niti jedan karton! Situacija za Belgiju je bila dovoljno komotna u toj mjeri da je izbornik Roberto Martinez iskoristio priliku da u 72. minuti u igru ubaci i Edena Hazarda kojemu su to bile prve minute nakon mjesec dana. Utakmicu je u 86. minuti svojim drugim pogotkom zaključio Lukaku. Bio mu je to 61. pogodak u dresu reprezentacije.


90+2' - Završila je utakmica u St. Peterburgu, Belgija je savladala Rusiju s 3:0 i uvjerljivo izbila na vrh skupine B.

88' - GOOOL! Romelu Lukaku zabija drugi gol na utakmici i potvrđuje pobjedu Belgijanaca! Pucao je prizemno s vrha kaznenog prostora i opet našao put do mreže.

85' - Belgijanci rutinski privode posao kraju u St. Peterburgu. Do kraja je ostalo pet minuta plus sudačka nadoknada.

76' - Kako smo najavili sada iz igre izlazi Vertonghen, a zamijenio ga je Thomas Vermaelen.

image
ANATOLY MALTSEV Afp

71' - Zamjena kod Belgije. Umjesto Mertensa ušao je Hazard. A čini se da će iz igre morati izaći i kapetan Vertonghen koji se ozlijedio.

61' - Belgija suvereno vlada terenom i dojam je da im Rusi teško mogu poremetiti planove o osvajanju tri boda na startu ovog Eura. Rusi djeluju bezidejno i u ovim trenucima ne mogu doći do lopte.

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

51' - Belgijski napadač Romelu Lukaku poslao je poruku svom klupskom suigraču Christianu Eriksenu nakon što je u susretu 1. kola B skupine EURO-a protiv Rusije zabio vodeći pogodak na utakmici. Poruku Lukakua Eriksenu pročitajte OVDJE.

image
ANATOLY MALTSEV Afp

Interov napadač je doveo Belgiju u vodstvo u 10. minuti utakmice, a potom dotrčao do kamere izvikujući: ""Chris, Chris Volim te".

46' - Krenula je igra u drugom poluvremenu.

45+4' - Završeno je prvo poluvrijeme u St. Peterburgu. Belgija odlazi na odmor s lijepom prednošću.

45+2' - Lijepa individualna akcija Carrasca. Sve je napravio sam, prošao po lijevoj strani, pucao, ali lopta odlazi preko gola.

42' - Okršaj u St. Peterburgu je ušla u završnicu prvog dijela. Belgija nastavlja s napadima, dok Rusi nade polažu u kontranapade.

image
ANATOLY MALTSEV Afp

34' - GOOOL! Belgija vodi 2:0! Thomas Meunier ušao u igru i zabio nakon pet minuta. Ponovno je Belgija imala i malo sreće, lopta se odbila do beka Belgije, a ovaj je iz blizine lako zakucao u mrežu.

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

27' - Sada je prisiljen mijenjati belgijski izbornik Martinez. Glavu je, čini se, ozlijedio Timothy Castagne.

14' - Dobra prilika Rusije: Mario Fernandes je pobjegao svom čuvaru nakon kornera i pucao glavom, ali ravno u Courtoisa

10' - GOOOL! Sjajni Romelu Lukaku doveo je Belgiju u vodstvo. Opasni napadač Intera 'ukrao' je jednu loptu nakon velike greške ruske obrane i u svom stilu poentirao na Areni u Sankt- Peterburgu

image
ANTON VAGANOV Afp

8 - nema velikih prilika u prvih desetak minuta, Dzjuba je nekoliko puta bio u poluprilici, ali bez problema sve to otklanjaju braniči Belgije

1' - utakmica je počela, Rusi su izveli početni udarac, Belgija je danas po najavama bez dvije velike zvijezde - ozlijeđenih De Bruynea i Witsela, ali i dalje favorit. Utakmicu sudi Španjolac Antonio Mateu Lahoz.


20.00 - Stigli su sastavi za posljednji večerašnju utakmicu na Euru. Iako se neko vrijeme činilo da će utakmica biti odgođena, izgleda da će se ogled u St. Peterburgu igrati prema planu.

image
Sastav Rusije protiv Belgije
SN

image
Sastav Belgije protiv Rusije
SN

Linker
24. travanj 2024 01:25