CROPIX
A SAD - SOFIJSKI CSKA!

Gradski vrt slavi veliku pobjedu! Osijek na krilima sjajnog Mađara izbacio Poljake, pogledajte gol odluke

Nenad Bjelica i njegovi igrači izborili su treće pretkolo Konferencijske lige
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 29. srpanj 2021. 22:54

OSIJEK - POGON 1:0 (Kleinheisler 44')

Osijek: Stadion Gradski vrt. Gledatelja: 3816.

OSIJEK 4-3-3: Ivušić- Miloš, Škorić, Lončar, Jurčević - Pilj (od 89. Cheberko), Jugović, Kleinheisler (od 79. Nejašmić) - Bočkaj (od 63.Fiolić), Mierez, Bohar (od 79. Hiroš). Trener: Nenad Bjelica.

POGON 4-1-4-1: Stipica - Bartkowski, Triantafylloupols, Zech, Luis Mata - Dabrowski - Kowalczyk (od 79. Drygas), Kurzawa (od 59. Gorgon), Jean Carlos (od 79. Wedrychowski), Kozlowski (od 67. Parzyszek) - Zahović. Trener: Kosta Runjaić.

Sudac: Luis Godinho. Pomoćnici: Teixeira i Campos. Četvrti Sudac: Narciso (svi iz Portugala).

Delegat UEFA: Struthers (Škotska).

Žuti kartoni: Zech 34. preoštar start, Jurčević 38. preoštar start, Škorić 84. prekršaj, Fiolić 86. preoštar start, Drygas 90. povlačenje protivničkog igrača rukom.

Igrač utakmice: Laszlo Kleinheisler.


Golom Laszla Kleinheslera Osijek je slavio protiv Pogona i izborio dvoboj sa CSKA iz Sofije u 3. pretkolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Prekinuli su Bijelo-plavi loš niz i prvi put nakon tri godine preskočili prvu europsku prepreku.

Uz žestoki ritam "Thunderstrucka" nogometaši Osijeka izašli su na teren, nabrijalo je to tribine na kojima je bilo skoro 4.000 navijača što je s obzirom na sve okolnosti i više nego dobro i više nego dovoljno za sjajnu atmosferu. Nakon dugo vremena broj gledatelja u Gradskom vrtu brojao se u tisućama, posljednji puta u ovom broju bilo ih je prije godinu i pol dana. Na istočnoj tribini razvijen je transparent s stihom iz Kohortine pjesme "Slušajte dobro vi na terenu, hoćemo borbu u svakom trenu...", a pjesma nije stala. Pred kraj kada je nogometašima Osijeka trebao dodatni impuls postala je najjača. Iako prema Uefinim protokolima na stadionima ne bi trebalo biti gostujućih navijača do Osijeka je potegao i više nego solidan broj Poljaka, možda čak i njih dvjestotinjak koji su se smjestili na sjevernoj tribini.

Uvodne minute pokazale su kako se Poljaci nisu došli isključivo braniti, štoviše na prepad su pokušali i iznenaditi. Opet su se potvrdili kao tvrda momčad koja voli igrati. Odbio je Osijek taj početni pritisak iako je trebalo Bijelo-plavima neko vrijeme da preuzmu igru. I potvrde kako su ipak bolji. Ramon Mierez na silne je muke stavljao je braniče Pogona, izluđivao ih je kretnjama u toj mjeri da su se međusobno čak i sudarali, no Osijek ipak nije ništa konkretnije ofenzivno napravio sve do 44. minute. Nakon solo prodora Damjan Bohar je zavrnuo loptu u kazneni prostor, a Laszlo Kleinheisler je natrčao i s desetak metara je neobranjivo otpucao u mrežu Dantea Stipice. Bio je to pogodak vrijedan plasmana u 3. pretkolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Mađarski veznjak nastavio sa sjajnom formom koju je imao proljetos, a zadržao je i na Europskom prvenstvu. Minutu kasnije ozbiljnije su zaprijetili i gosti, Luka Zahovič petom je pokušao skrenuti jedan ubačaj, ali Ivušić je bio budan. Poljaci su u nastavku preuzeli posjed, neugodno je na trenutke izgledalo, ali držao ih je Osijek pod kontrolom i ostavio bez većih prijetnji po gol. S druge strane nedostajalo je Kleinhesleru jako malo, svega nekoliko centimetara da udvostruči vodstvo bijelo-plavih u 62. minuti, na rubu kaznenog prostora izborio se za udarac koji je prošao jako blizu. Najbolju priliku Poljaci nisu stvorili nego dobili na poklon nakon slabije intervencije Ivušića lopta se odbila do Silve, ali njegov udarac na vrijeme čisti Miloš. Kako se bližio kraj, trener gostiju Kosta Runjajić sve karte bacio u napad što je Osijeku ostavilo prostora za kontranapade, a opet je Bjelica od igrača s klupe dobio pravi odgovor. U 83. Mierez je bio u u izglednoj situaciji, u 85. se pak Hiroš našao u dobroj prilici, ali se spetljao, a Nejašmićev odličan udarac Stipica je jedva zaustavio.

Idući europski izazov za Osijek bit će stari dužnik, bugarski CSKA. Prva utakmica igra se u Sofiji idući četvrtak.

image
Grafika za SN: SofaScore
SofaScore

Linker
18. travanj 2024 03:32