Valerio Pennicino/Getty Images
SRUŠIO FAVORITA

Velika pobjeda Roberta Prosinečkog u Turskoj, mladi hrvatski reprezentativac briljira u Češkoj

Momčad koju vodi naš trener bori se za ostanak, a sada su dobili jednog od najboljih u gostima
Piše: Nikola Lipovac/Jutarnji list, HinaObjavljeno: 28. lipanj 2020. 22:47

Veliki posao u borbi za ostanak turskoj Süperligi napravio je Kayserispor Roberta Prosinečkog, svladavši kao gost trećeplasirani Sivasspor 2-0 (Šitum ostao na klupi), a domaći su u 16. minuti promašili kazneni udarac, Yandas je zapucao 'panenku' preko grede.

U derbiju 29. kola vodeći Istanbul Basaksehir i Galatasaray su odigrali 1-1. Basaksehir tako nije uspio iskoristiti kiks najbližeg pratitelja Trabzonspora, koji je u subotu odigrao 1-1 protiv 'fenjeraša' Ankaragucua, pa je razlika između njih ponovno dva boda.

Domaćin je poveo u 51. minuti golom Daniela Aleksića, a gosti su izjednačili u 67. minuti preko Emrea Akbabe. Istanbul Basaksehir je od 85. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Edin Višća, no rezultat se više nije mijenjao. Istanbul Basaksehir pet kola prije kraja vodi na ljestvici sa 60 bodova, Trabzonspor ima 58, a treći je Sivasspor sa 53 boda. Slijede Galatasaray sa 52, Bešiktaš sa 50, te Fenerbahče sa 46 bodova.

Kayserispor, kojeg vodi Robert Prosinečki, se nalazi na 16. mjestu koje vodi u niži rang natjecanja sa 28 bodova. No, isti broj bodova ima i Yeni Malatyaspor na 15. poziciji, dok Rizespor stepenicu više ima samo bod više.

U 33. kolu češkog prvenstva, novi-stari prvak Slavia svladala je Jablonec 2-0, a prvi gol djelo je Petra Muse. Mladi hrvatski reprezentativac na diobi je prvog mjesta na listi strijelaca sa 12 pogodaka. U Poljskoj Jakov Puljić je ponovno bio strijelac za Jagielloniju koju vodi Ivajlo Petev, a stopere igraju Runje i Arsenić, no Lechia, susjed na ljestvici, slavila je 2-1 i približila se 'zoni Europa'.

Linker
20. travanj 2024 00:42