Joško Gvardiol
 SCREENSHOT
BIT ĆE TEŠKO

Video: Gvardiol je igrao protiv čuda iz Škotske! ‘Dobro ga se sjećam, to mi je bio najgori dan u životu‘

‘U klubu kada se izgubi utakmica onda svi potonu, ovdje je to drugačije‘
Piše: SNObjavljeno: 20. lipanj 2021. 11:52

Uoči ključnog dvoboja protiv Škotske u utorak (21.00) koji za Hrvatsku život javnosti se obratio i Joško Gvardiol. Sada već bivši nogometaš Dinama koji je protekle sezone svojim predstavama oduševljavao hrvatsku nogometnu javnost.

Gvardiol je u prve dvije utakmice protiv Engleske i Češke krenuo od prve minute i to na lijevom boku umjesto ozlijeđenog Borne Barišića.

Kako vidi dosadašnji tijek turnira kada su Vatreni u pitanju i kako vidi svoju ulogu u reprezentaciji?

- Protiv Engleske nisam bio zadovoljan jer je rezultat bio negativan. Ne gledam individualne izvedbe, ali prema sebi volim biti kritičan. Nisam dobro odigrao protiv Engleske, bila mi je to prva utakmica, veliko natjecanje, bilo je i straha, ali nestati će to.

Atmosfera kod Vatrenih?

- U klubu kada se izgubi utakmica onda svi potonu, ovdje je to drugačije, nema okretanja leđa i svi su jedni drugima podrška. Kad si okružen takvim ljudima, ne bi trebalo biti problema.

Kako je vidio penal Lovrena na Schicku?

- Kao lijevi bek nemam puno iskustava u skoku, ali nema ni govora o penalu. Iako puno stručnjaka tvrdi suprotno, u toj situaciji bio je usmjeren prema lopti. Nijedan čovjek na svijetu nema oči na leđima. Bila je nezgodna, prokrvario je. Da nije, pitanje je bi li se uključio VAR i bi li došlo do te odluke.

Igrao je protiv Gilmoura u juniorskoj Ligi prvaka za Dinamo protiv Chelseaja.

- Naravno da se sjećam, to mi je najgori dan u životu. Imali smo 2-0 do 77., 80. minute, a onda smo sve prokockali, došli do penala, a onda su nas masakrirali. Nisam mogao pretpostaviti tko će biti vrhunski igrač. Netko odskoči, netko ne.

Linker
12. travanj 2024 12:03