Sporna situacija kod prvog VŽ-gola
 HNTV SCREENSHOT
KAD NEMA VARA...

Video: Kakve greške i drama na utakmici Lokomotive! Pogledajte gol iz zaleđa i nepostojeći jedanaesterac

Duje Strukan će u nedjelju suditi derbi Rijeke i Osijeka, a osim njega zakazali su mu i pomoćnici.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 27. listopad 2021. 19:22

Lokomotiva se dosta namučila u Varaždinu kod istoimenog drugoligaša kako bi se probila u četvrtfinale Kupa. Na kaju su gosti slavili 3:2, iako će oni sigurno biti i dosta ljuti na suca Strukana iz Splita. jedan od najeminentnijih hrvatskih sudaca nije, zajedno sa svojim pomoćnicima, imao dobru večer u Varaždinu. Dva pogotka domaće momčadi su sporna. Prvi nakon vjerojatnog zaleđa, a drugi nakon 11-erca koji objektivno nije postojao.

Dakle, prvi gol je za 1:1 zabio Marko Stolnik u 23. minuti i to glavom nakon slobodnog udarca Igora Postonjskog, a potom je za 2:2 s bijele točke u 47. minuti pogodio sam Postonjski. Snimka s utakmice sugerira da je Stolnik uoči pogotka bio u zaleđu koje pomoćnik Hrvoje Radić nije signalizirao.

Pogodak Stolnika za 1:1


Kazneni udarac za domaćina plod je navodnog prekršaja Justina de Haasa na napadaču Varaždina Micheleu Šegi. Prekršaja koliko smo vidjeli nije bilo, nego je Šego trebao dobiti žuti karton zbog simuliranja. Splitski arbitar Duje Strukan, koji će u nedjelju suditi derbi između Rijeke i Osijeka, ali tamo će imati pomoć VAR-a kojeg u Varaždinu nije bilo.

Jedanaesterac za Varaždin i pogodak Šege za 2:2


Dobar Varaždin

Utakmica je inače bila jako dobra, Lokomotiva je dominirala u prvom poluvremenu, a Varaždin je u nastavku izgledao iznenađujuće dobro.

Za goste su zabili Ibrahim Aliyu (6), Josip Pivarić (27-11m) i Kačavenda (72). Kačavenda je još jednom oduševio prikazanom igrom. Bio je rastrčan, pun energije, s odličnim driblinzima i rješenjima. Definitivno je dečko koji dolazi velikom brzinom na veliku scenu.

Domaći se pak mogu tješiti s činjenicom da su ispali zasluženo, ali i da su pokazali da u momčadi imaju igrače koji znaju igrati i koji mogu parirati momčadi kakva je Lokomotiva. Budu li Varaždinci u drugoligaškoj konkurenciji igrali češće na takvoj razini, povratak u elitno društvo sigurno neće biti daleko. Varaždin ima igru, samo mora više proraditi na koncentraciji, te na čvršćoj igri.

Linker
23. travanj 2024 21:31