GORAN MEHKEK Cropix
NIKAD ZABORAVLJEN

VIDEO: Najemotivnija scena lude zagrebačke večeri, cijela dvorana skandirala ime tragično poginule legende

Njegovi ga prijatelji nikada neće zaboraviti i od tada njemu u čast organiziraju nogometni turnir
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 29. svibanj 2023. 22:30

Nakon što je Futsal Dinamo iskoristio meč loptu u prepunom Draženovom domu i s 3:1 protiv Olmissuma stigao do isto tako jednakih 3:1 u seriji na tri dobivene počelo je slavlje kakvo će se još dugo pamtiti u Zagrebu.

Tijekom ceremonije Bad Blue Boysi su s igračima skandirali za poginule Matiju Capara i Oskara Kadrnku dok su se s tribine vijorile njihove zastave.

Oni su tragično preminuli 2018. godine, nakon što su na autocesti A1 iz smjera Jastrebarskog prema Zagrebu doživjeli tešku prometnu nesreću. Vraćali s turnira na kojem su kadeti Futsal Dinama osvojili treće mjesto. Capar je bio bivši legenda malog nogometa, futsal reprezentativac koji je u 41 nastupu za Hrvatsku postigao pet pogodaka. A nakon što je nosio dres Promet Orkana, Nacionala te Alumnusa, u Futsal Dinamu bio je od 2015.

Na turniru je bio trener kadetske momčadi za koju je igrao i tragično preminuli Oskar Kadrnka. Dečko koji je upravo na tom posljednjem turniru na kojemu su bili oduševio svoga trenera. Zabio je odlučujući pogodak kojim je Dinamo osvojio treće mjesto te mu je kao nagrada obećana vožnja kući u automobilu s Caparom. Nažalost, kući nikada nisu stigli. Bilo mu je tek 15.

Njegovi prijatelji od tada njemu u čast svake godine organiziraju nogometni turnir na igralištu u Šubićevoj ulici u Zagrebu, mjestu na kojemu su zajedno s Oskarom ‘haklali.‘ Obojica su ovaj podvig gledali s nebesa, ponosni, s osmijehom od uha do uha.

Dinamo ih nikada neće zaboraviti...

Linker
24. travanj 2024 23:02