RONALD GORSIC/CROPIX
POGLEDAJTE GOLOVE

VIDEO: Osijek se mučio pa zabio dva komada za četvrtfinale Kupa! Mierez prekinuo post pa zabrinuo Bjelicu

Nogometaši Osijeka u utorak su s 0:2 u gostima srušili drugoligaša iz Zagreba
Piše: SN, HinaObjavljeno: 26. listopad 2021. 14:53

Rudeš - Osijek 0:2 (Fiolić 55', Mierez 71')

ZAGREB Stadion NC Rudeš. Gledatelja 1.000. Sudac: Jakov Titlić (Hrvace) 7. Pomoćnici: Jakšić i Vidović. Četvrti sudac: Erceg. Delegat: Žugaj.

RUDEŠ (4-2-3-1): Kralj 7 - B. Brajković 6,5, Ćosić 6,5, Pavlek 6,5, Boršić 6,5 - Srbljinović 6,5 (od 77. Borovac -), Bašić 7 - Latković 6 (od 56. Marković 6), Sekulić 6,5 (od 77. Đaković -), Majić 6 (od 72. R. Brajković -) - Škrijelj 6 (od 46. Kamga 6,5). Trener: Ivica Landeka 6,5.

OSIJEK (4-2-3-1): Barešić 7,5 - Barišić 7, Škorić 7,5 (od 78. Daku -), Lončar 7, Čeberko 6,5 - Nejašmić 6,5 (od 66. Pilj 6,5), Žaper 6,5 - Ndockyt 7,5, Topčagić 6 (od 66. Bohar 6), Fiolić 7 (od 75. Hiroš -) - Mierez 7 (od 78. Bočkaj -). Trener: Nenad Bjelica 7.

ŽUTI KARTONI: Lončar (19), Srbljinović (48), Čeberko (62), Žaper (65), Marković (66). IGRAČ UTAKMICE: Merveil Ndockyt.


Nogometaši Osijeka prvi su četvrtfinalisti Hrvatskog nogometnog kupa, oni su u susretu osmine finala kao gosti svladali trenutačno drugoplasirani sastav Druge HNL Rudeš s 2-0 (0-0).

Osijek su među posljednjih osam odveli Ivan Fiolić (55) i Ramon Mierez (71).

Oba pogotka za Osječane stigla su nakon ubacivanja Ndockyta s desnog krila. U 55. minuti je na ubačaj Kongoanca pravovremeno utrčao Fiolić i glavom svladao vrlo dobrog domaćeg vratara Kralja, da bi u 71. minuti meta Ndockytovog ubačaja bio Mierez. Pokušaj glavom argentinskog napadača kralj je uspio odbiti, ali samo na nogu Miereza koji iz drugog pokušaja nije pogriješio.

U utorak će još igrati Belišće - Hajduk i Šibenik - Slaven Belupo, u srijedu su na programu dvoboji BSK - Dinamo, Gorica - Mladost Ždralovi, Rudar Labin - Istra 1961 i Varaždin - Lokomotiva, dok će Oriolik i Rijeka svoj susret igrati 13. studenoga.

Ždrijeb četvrtfinala održat će se u petak.


KRAJ UTAKMICE

84' Sjajna obrana Barešića! Kanga je bio u velikoj prilici, pucao je iz blizine, ali debitant na vratima Osijeka odlično je reagirao.

77' Loše vijesti za Osijek. Nekoliko minuta nakon što je prekinuo golgeterski post, Ramon Mierez u bolovima je napustio travnjak. U igru će Daku i Bočkaj, a uz Miereza izlazi i Škorić.

75' Velika prilika za Bohara, pucao je iskosa, ali lopta odlazi pored lijeve stative.

71' GOOOL! Ponovno je sve ubačajem zakuhao Ndockyt, Mierez puca, Kralj brani prvi pokušaj, ali lopta se odbija do napadača Osijeka koji ovoga puta to posprema u mrežu! Prvi je ovo gol Miereza na službenoj utakmici još od 15. kolovoza.

70' Umalo novi pogodak za Osijek! Bohar je definitivno unio svježine. Sada je opet bio u prilici, činilo se da je svladao Kralja, no Ćosić to čisti ispred gola.

68' Osijek se malo razigrao nakon postignutog pogotka. Sada se po lijevoj strani sjurio Bohar, ušao je u šesnaesterac, no njegovom udarcu nedostajalo je snage, a pored toga je i lopta išla ravno u ruke Kralja.

55' GOOOL! Osijek je probio obranu domaćina! Fiolić je sjajno ispratio ubačaj Ndockyta i glavom zakucao loptu iza leđa vratara Rudeša.

48' Odmah velika prilika za Rudeš! Majić je izbio pred gol gostiju, ali Osječani su to nekako ipak izbili u korner.

46' Nastavlja se utakmica. Jedna izmjena kod domaćih - izlazi Škrijelj, a ulazi Kamga. Bjelica nije ništa mijenjao.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45 + 4' Pucao je Fiolić, prebacio zid, ali i gol.

45 + 2' Škorić pada na nekakvih 17 metara od gola Rudeša. Bit će to slobodan udarac za Osijek.

33' Novi pokušaj Rudeša! Ćosić je pucao nakon ubačaja iz kuta, no lopta odlazi ravno u ruke mladog Barešića.

32' Opasan napad Rudeša! Barišić je u posljednji trenutak izbio oštru loptu namijenjenu Sekuliću.

29' Skok Škorića nakon ubačaja iz kuta, njegov udarac glavom bio je snažan, no odlazi pored gola.

23' Nejašmić je puca glavom s pet-šest metara, ali nije dovoljno precizan!

21' Prilika za Osijek! Mierez izbija pred gol domaćih, no njegov udarac je blokiran. Lopta se ipak odbija od noge napadača Osijeka, ide prema praznom golu, no nije dovoljno brza i obrana Rudeša otklanja opasnost u posljednji trenutak.

18' Prvi udarac iz kuta za Osijek. Domaćini su se obranili od ovog naleta.

12' Nema ozbiljnijih opasnosti za vratare obje momčadi. Gledamo jednu dosta izjednačenu utakmicu u kojoj se većina igre odvija na sredini terena. Posjed lopte je 55% - 45% u korist drugoligaša.

3' Domaćini prvi prijete! Škrijelj pokušava iskosa, ali njegov udarac blokirao je Škorić.

1' Počela je utakmica u Zagrebu!


12.15 - Stigli su sastavi! Pogled na prvih 11 Osijeka govori nam da će danas na vratima debitirati mladi, 22-godišnji Marko Barešić.

Linker
25. travanj 2024 10:58