SCREENSHOT Screenshot
ZA TO VRIJEME U NIGERIJI...

VIDEO: Pobješnjeli predsjednik kluba uletio u teren i šakom odvalio pomoćnog suca, uslijedio neviđeni obrat

Priča je odmah zaintrigirala nogometnu javnost jer VAR-a u Nigeriji nema, a odluka je nezapamćena.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. lipanj 2022. 16:54

Nevjerojatan skandal trese nigerijski nogomet. Udruga vlasnika nogometnih klubova Nigerije suspendirala je predsjednika Kano Pillars FC-a, Yahayu Suraja, zbog njegova ponašanja tijekom utakmice između Kano Pillarsa i Dakkade FC.

Domaći Kano Pillars vodio je 1:0 kada je u 92. minuti došlo do izjednačenja. U tom je trenutku na travnjak utrčao Yahaya Surajo jer je smatrao da je pogodak postignut iz zaleđa. Na snimci koja je vrlo brzo postala viralna jasno se vidi kako šakom u glavu pogađa nesretnog linijskoga suca.

Ali nije ova priča odmah zaokupila pozornost javnosti samo zbog barbarskog udarca, nego i zbog bizarnih okolnosti koje su nastupile nakon reakcije predsjednika Suraje.

Naime, suci su - pod očiglednim pritiskom - odlučili poništiti taj pogodak koji su prethodno priznali. Budući da u Nigeriji VAR još uvijek nije implementiran, jasno je da gol poništen isključivo na temelju naknadne sugestije.

Izvršni tajnik Udruge vlasnika nogometnih klubova Alloy Chukwuemeka iznio je priopćenje odmah nakon incidenta:

"Vlasnici kluba suspendirali su predsjednika Kano Pillars FC-a, Malamu Yahayu Suraja, na neodređeno vrijeme iz svih aktivnosti udruge. Informirat ćemo vas naknadno nakon istrage o nesretnom incidentu."

Linker
18. travanj 2024 06:17