Manji kapacitet, manji proračun, ali realno napravljen
 SCREENSHOT/INSTAGRAM
U SRBIJI KAO U KATARU

Video: Susjedi grade čak 10 stadiona, a ova snimka potvrđuje završetak još jednog kojim će se ponositi!

I dok se u Hrvatskoj gradi tek jedan i to mađarskim novcem, naši susjedi rade na infrastrukturi
Piše: SNObjavljeno: 25. siječanj 2021. 13:46

I dok se u Hrvatskoj, zemlji svjetskih vice-prvaka u nogometu, gradi tek jedan stadion i to onaj u Osijeku koji financira Orban i mađarska vlada, kod naših susjeda u Srbiji situacija je kao u - Kataru! Istovremeno se gradi čak šest novih stadiona, kroz nekoliko godina imat će ih čak 10, a tu je i Nacionalni stadion u Beogradu.

Prije nekoliko dana objavljeno je kako je postavljen kamen temeljac za stadion u Zaječaru, a sad je objavljena snimka modernog stadiona iz Bačke Topole. Da nije sve izmišljotina potvrđuju snimke iz zraka u trenutku dok su montirali - reflektore.

Nogometni klub TSC dobit će tako novi stadion, a gradi se još u Subotici, Loznici, Kraljevu, Leskovcu, Vranju...

Možda je to malo ipak pretjerano, s ozbirom na njihov BDP i prosječne plaće i mirovine u susjedstvu, no evidentno je da se upravo Srbija ponaša kao da je igrala finale Svjetskog prvenstva u nogometu. Možemo li i zamisliti kakav bi u tom slučaju izgradili tek nacionalni stadion?

Hrvatska? Pisali smo o tome da je Zagreb za 2021. donio odluku da se izdvoji stotinjak tisuća kuna na temu stadiona u Maksimiru i to tek za - papirologiju.

No zahvaljujući pomoći drugih susjeda (Mađarska), ipak se gradi i Hrvatska će dobiti novi stadion, jer da nije tako ostali bi samo i isključivo zemlja - stadionskih maketa.

Linker
20. travanj 2024 15:59