Jakov Puljić u Rijekinom dresu
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX
SJEĆATE GA SE?

Video: Zadivio Miškovića, a onda su ga ‘ukrali‘ Poljaci: Hrvat zabio hat-trick i postao drugi topnik lige

Rođeni Vinkovčanin trećeg je ove subote zabio u 91. minuti, i to iz jedanaesterca.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. prosinac 2020. 17:42

Mreže je tresao, barem što se hrvatskih travnjaka tiče, u Cibaliji, Lokomotivi i zaprešićkom Interu. Ondje je zabljesnulo, a to nije promaklo tada šampionskoj Rijeci. Nakon što su se trube za prvake utišale, a Damir Mišković započeo izgradnju nove generacije koja će na Rujevici nastaviti s osvajanjem trofeja, stigao je - Jakov Puljić.

Sve do veljače ove godine, baš prije no što će koronavirus poharati sportski svijet, Puljić je zabijao za Rijeku. A onda su na vrata pokucali Poljaci, točnije Jagiellonija. Da nije zaboravio što to znači kad je lopta u mreži, ovaj je 27-godišnji Vinkovčanin pokazao baš danas.

Poljsko prvenstvo zašlo je u svoje 12. kolo, a Puljić je, ni manje ni više, zabio - hat-trick. Tri njegova gola bila su dovoljna za pobjedu Jagiellonije protiv Warte, rezultatom 4:3. Da stvar bude još slađa, Puljić je svoj treći, onaj koji će i donijeti bodove njegovoj momčadi postigao u prvoj minuti sudačke nadoknade. I to iz jedanaesterca...

Naime, Jagiellonija je morala hvatati Wartinu prednost u koju su gosti došli preko Kuzminskog u 15. minuti. Puljić je izjednačio u 19., a domaći su u 28. minuti već vodili golom Imaza. No, Warta je na veliki odmor otišla s prednošću nakon novog preokreta.

Dva pogotka Puljića, jedan u 59., a drugi u 91. minuti dovela su Jagielloniju na šesto mjesto sa 17 bodova nakon nekompletnog 12. kola. Puljić je trenutno sa osam pogodaka drugi strijelac poljske lige, ispred njega je samo Legijin Tomas Pekhart, Čeh je trenutno na devet...

Linker
23. travanj 2024 10:10