REUTERS/Sebastian Granata
OKUPILE SE TISUĆE

VIDEO/FOTO: POSLJEDNJI POZDRAV TRAGIČNO PREMINULOM SALI, NA DAN SPROVODA PALE TEŠKE OPTUŽBE 'Ubili su ga... shvatili su da je postao prevažna figura!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. veljača 2019. 00:03

U subotu je u njegovu rodnom Santa Feu pokopan tragično preminuli argentinski nogometaš Emiliano Sala. Na sprovodu se okupilo oko 3 i pol tisuće ljudi, a njegovi su obožavatelji ispred okupljenoga mnoštva razvili transparent s natpisom "Emi, You'll Never Walk Alone".

"Osjećam se kao da mi je preminuo član obitelji", izjavila je Emilianova susjeda Lucia Torres.

"To je nešto što nikada neću shvatiti niti prihvatiti jer jednostavno previše boli."

Njegov matični klub San Martin de Progreso objavio je na Facebooku:

"Bit ćeš zauvijek u našim srcima. Čekamo te... kao i prvoga dana kada si otišao, samo što ćeš ovoga puta ostati s nama zauvijek. Svima si nam bio uzor."

Mattias Gatti, blizak rođak Emiliana Sale, smatra da se nesreća mogla izbjeći te da je niz neobičnih okolnosti doveo do tragedije, prenosi španjolska Marca. Izjavio je kako smatra da je Sala ubijen.

"Ubili su Emiliana", poručio je Gatti usred Emilianove rodne kuće u Santa Feu.

"Previše je tu bilo nepravilnosti. Sve je odrađeno iznimno loše, a i obvezali su ga da uđe u tu letjelicu, on nije imao mogućnost izbora. Shvatili su da je postao prevažna figura te su ga ostavili samog budući da nije imao nikakvog predstavnika uz sebe.", nastavio je.

"Njihova je obaveza bila da vode brigu o njemu i morali su mu omogućiti bolje uvjete putovanja", zaključio je Gatti.

Nakon obdukcije utvrđeno je da je nogometaš preminuo od "ozljeda glave i trupla". Tijelo Davida Ibbotsona, pilota letjelice koja se srušila, još nije pronađeno, a kampanja za potragu njegova tijela prikupila je više od 240 000 funti. Vremenski uvjeti dodatno otežavaju potragu i spasioci sve više gube nadu da će tijelo ikada biti pronađeno.

Linker
19. travanj 2024 15:19