DAMIR KRAJAC/CROPIX
ŽELE GA ŠTO PRIJE

Više ne žele čekati! Rastanak na pomolu, sjajni Dinamov dragulj igra posljednje utakmice u modrom dresu!?

Ukoliko dođe do dogovora, zima bi na Maksimiru također mogla biti prometna
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. prosinac 2020. 09:36

Hoće li Joško Gvardiol u iduća dva tjedna odigrati svoje zadnje utakmice za Dinamo? Informacije koje su u četvrtak plasirali neki njemački mediji sasvim sigurno idu u tom smjeru, iako konačnog dogovora između Dinama i Red Bull Leipziga još nema.
Dakle, situacija je ovakva.

Dinamo i Leipzig prilikom ugovaranja Gvardiolova transfera i svih onih bonusa i nagrada, dogovorili su i da mladi stoper ostane u Maksimiru do kraja sezone. Ali, uz mogućnost da ga Leipzig već na zimu povuče u svoju momčad. Tu se najviše pričalo o Dinamovu prezimljavanju u Europi, da bi u tom slučaju Leipzig ostavio Gvardiola do ljeta, da još malo stasa i početkom iduće sezone stigne u Njemačku kao “gotov igrač”.

Međutim, unatoč tome što će Dinamo i na proljeće igrati u Europi, moguće je da će Gvardiol već u siječnju trenirati s novim klubom. Naime, Leipzig ima problema u obrani, stoper Klostermann je izvan terena zbog teže ozljede, a sad je, čini se, opet izvan pogona i lijevi bek Halstenberg. S obzirom na to da su Nijemci vidjeli kako Gvardiol može jako dobro pokriti i poziciju lijevog beka, što je pokazao u europskim utakmicama ove sezone, Leipzig, pišu Nijemci, ozbiljno razmatra mogućnost aktiviranja klauzule po kojoj može Joška uzeti već na zimu.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

Naravno, Dinamo bi za to dobio još neki bonus, a trener Nagelsmann polivalentnog igrača koji može paralelno biti alternativa na obje kritične pozicije, kao stoper i kao lijevi bek. Dakako, u tom slučaju, Gvardiol bi ipak još neko vrijeme bio upravo to, alternativa, pomalo dobivao minutažu i koristio u rotaciji. Budući da Leipzig na proljeće očekuje borba i u Bundesligi i u Europi, Nagelsmannu bi Gvardiol sigurno dobro došao da proširi roster.

U Dinamu zasad ne znaju ništa službeno, tako smo čuli, Leipzig nije poslao taj konačan zahtjev, no očito bi se idućih dana nešto moglo dogoditi po tom pitanju. Jasno, ako Leipzig odluči dovesti Gvardiola odmah, on će to i učiniti, Dinamo tu teško može raditi problem. Ipak, pričekajmo još neko vrijeme, idućeg bi tjedna možda sve moglo biti jasnije, uostalom, ionako je vrijeme za odluku, polusezona je na isteku i treba rješavati pitanja koja su još u zraku.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

U slučaju Gvardiolova odlaska imao bi Zoran Mamić na stoperskim pozicijama Lauritsena, Theophilea, Perića i Šutala, bio bi i dalje Dinamo solidno pokriven, ali bi sigurno morao u potragu za lijevim bekom, s obzirom na to da bi tada ostao samo na Leovcu. Mogla bi zima u Maksimiru također biti prometna.

Linker
16. travanj 2024 22:14