GABRIEL BOUYS Afp
EVO GDJE JE PROBLEM...

Zapelo u pregovorima Modrića i Reala, hoće li se s hrvatskim maestrom ponoviti slučaj legendarnog kapetana!?

Luka Modrić ušao je u posljednju godinu ugovora s Real Madridom...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 29. studeni 2021. 10:02

Iako su u Španjolskoj svi puni hvale na račun kapetana hrvatske nogometne reprezentacije, iako se puno pričalo o tome kako će on i dalje biti važan dio postave Blancosa, predsjednik Florentino Perez zasad s njim još uvijek nije produljio ugovor koji traje do ljeta sljedeće godine.

Španjolski Superdeporte piše kako Realov gazda već tjednima radi na tome u želji da zadrži Modrića, ali zasad još nije postigao dogovor, niti je s njim potpisao novi ugovor.

Kako tvrdi autor teksta, problem je u tome što je Modriću ponuđeno produljenje ugovora na još jednu sezonu, kao i svim igračima iznad 30 godina. Međutim, hrvatski veznjak je još uvijek važan u Realu, ima status standardnog igrača, a njegovih 36 godina na terenu se ne osjeća.

Superdeporte tvrdi da ponuda nije impresionirala Modrića koji bi volio produljiti ugovor na još dvije sezone, i to pod aktualnim uvjetima. Ipak, Realov predsjednik zasad nije promijenio svoje stajalište. Sličan je problem Perez imao sa Sergiom Ramosom, dugogodišnjim kapetanom i jednim od najboljih svjetskih stopera, koji je po isteku ugovora besplatno otišao u Paris Saint-Germain.

Hoće li se s Modrićem dogoditi nešto slično? Ni tu opciju ne treba isključiti, iako je tabor hrvatskog maestra ostao hladan na zov Newcastlea i svog bivšeg kluba Tottenhama.

Međutim, opcija s Manchester Cityjem već zvuči primamljivije. Navodno su i Građani zainteresirani za njegovo dovođenje, a u slučaju prijelaza na Etihad Modrić bi imao i buduću opciju igranja za New York City, koji je franšiza Manchester Cityja u SAD-u.

Pregovori se u Madridu nastavljaju, Perez ima još mjesec dana, a onda kapetan Vatrenih može početi pregovarati s potencijalnim poslodavcima. Kako je najavio da će predvoditi Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu krajem sljedeće godine, Modriću će biti najvažnije održati dobru formu i u Katar stići u top izdanju.

Ako to i neće biti u Realu, unatoč poznim igračkim godinama ne bi trebao imati problema s pronalaženjem neke druge, isto tako vrhunske sredine...

Linker
19. travanj 2024 09:49