Sigali i Fernandes
 KRAJAC DAMIR/CROPIX
Sve se zakompliciralo

Potpuni zaokret u Maksimiru: U Dinamu odustali od dovođenja prve želje kada su otkrili jedan važan detalj

Želi doći u Zagreb i vratiti se u Dinamo, ali njegov klub zasad i ne pomišlja pustiti ga olako
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. srpanj 2020. 07:51

Čini se da se u Maksimiru polako okreću novim opcijama za stopera, iskusni argentinski defenzivac Leonardo Sigali postaje sve teže dohvatljiva meta. Iako su s njim Modri sve dogovorili, iako i on želi doći u Zagreb i vratiti se u Dinamo, njegov klub Racing zasad i ne pomišlja pustiti ga olako. Zašto je sve toliko komplicirano?

Sigali bi, dakle, želio nazad između ostaloga i zato što se trenutačno ne zna što će biti s nogometom u Argentini, kad će se i hoće li se nastaviti prvenstvo. Tamo se ne igra još od ožujka, perspektiva je trenutno nejasna, a Sigali je igrač u godinama koji je svjestan da nema puno vremena pred sobom u karijeri.

Međutim, Racing igra Copu Libertadores, ima u tom natjecanju visoke ambicije, puca čak i na naslov konačnog pobjednika i Sigali je u toj priči vrlo bitan igrač. Pogotovo što zbog iste neizvjesnosti nastavka sezone Racing ne može tako lako pronaći zamjenu. U tom kolopletu ovih nesvakidašnjih nogometnih okolnosti još jedan važan detalj. Argentinski mediji, recimo, otkrivaju da Sigali ima u ugovoru odštetnu klauzulu od čak 10 milijuna eura!?

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX

Znaju u Racingu da to Dinamo nikad neće i ne može platiti, niti toliko traže, navodno ipak potražuju manje, ali svejedno previše za Modre u ovom trenutku. A čelnicima kluba je to i dobar alibi zašto ga ne žele prodati, evo, imate odštetnu klauzulu, a mi vam još spuštamo cijenu...

Naravno, iz dana u dan se sve može okrenuti, možda ispadne da od prave sezone neće biti ništa, pa Racing pristane pustiti Sigalija za minimalnu odštetu i izađu mu ususret da zadnje godine nogometaške karijere ne provodi na odmoru već na terenu, možda im ne bude u interesu zadržati nezadovoljnog igrača, jer to je uvijek dvosjekli mač.

Svašta se može promijeniti, ljetni prijelazni rok se tek zahuktava i trajat će dugo, a Dinamo već gleda neke druge igrače koje bi, potencijalno, mogao dovesti u obranu. Ima kandidata, čujemo, odasvud, skupljih, jefitnijih, mlađih, starijih, a ako se u međuvremenu opet otvori mogućnost Sigalijeva dolaska, on će biti ‘prvi pick’ maksimirskim šefova.

33 godine ima argentinski branič rođen u Campani
1,6 milijuna eura vrijednost je Sigalija prema TM-u

Do dvostruke krune mogu doći Moharrami i Atiemwen

Nijedan klub iz HNL-a ove sezone neće osvojiti dvostruku krunu, to je jasno otkad je Dinamo ispao od Rijeke u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa, jer već se tad znalo da će Modri biti prvaci.

Međutim, dvojica igrača mogli bi se okititi dvama trofejima. Dakle, osvoji li Lokomotiva na šibenskom Šubićevcu Rabuzinovo Sunce, Iyayi Atiemwen i Sadgeh Moharrami završili bi sezonu s rukama na dva pehara.
Moharrami je u prvom dijelu sezone odigrao tri utakmice u Kupu za Lokose, zimus se vratio s posudbe u Dinamo i bio značajan igrač na putu do naslova. Atiemwen, pak, obrnuto, prošle jeseni upisao je 11 nastupa za Modre u HNL-u, a onda otišao na posudbu u Lokomotivu. Proljetos je igrao protiv Slavena Belupa, zanimljivo, upravo nakon što je on izišao iz igre njegova je momčad ‘okrenula’ 1:0 u 1:3. Ali, piše se.

Linker
25. travanj 2024 07:44