PETER POWELL Afp
INCIDENT SLAVNOG NIJEMCA

Bijesni Klopp potpuno izgubio živce i lovio suparničkog trenera u tunelu:‘Ovo je bilo nemoguće izgubiti!‘

Malo Liverpoolu nakon susreta vrijedi 72% posjeda lopte i 27 udaraca u suparnička vrata
Piše: SNObjavljeno: 22. siječanj 2021. 08:20

Nogometaši Burnleya senzacionalno su sinoć u gostima svladali Liverpool sa 1-0 (0-0) i tako prekinuli nevjerojatan niz nepobjedivosti 'Redsa' na njihovom Anfieldu. Naime, do tog susreta 'Redsi' su kod kuće bili neporaženi u 68 uzastopnih prvenstvenih susreta.

Bio je to novi težak udarac za aktualnog engleskog prvaka koji je bez pobjede pet uzastopnih susreta i za liderom Manchester Unitedom zaostaje velikih šest bodova.

Na kraju prvog poluvremena došlo je do usijanog verbalnog sukoba između dvojice menadžera, Jürgena Kloppa i Seana Dychea. Na putu prema tunelu Dyche je nešto rekao Nijemcu što ga je izbacilo iz takta, nakon čega se ovaj sjurio za njime, mahao rukama i galamio.

image
PETER POWELL Afp

Na to je Dyche zastao, odgovorio Kloppu, a onda se zaputio prema svlačionici.

"Ako on o tome neće govoriti, neću ni ja. Ja to nisam započeo, ali nije ništa. Sve je u redu", komentirao je Klopp za Sky Sports upitan nakon susreta za incident.

Malo Liverpoolu nakon susreta vrijedi statistički podatak da su imali 72% loptu u svom posjedu, te 27 udaraca na vratima. Presudio im je kasni penal koji je pospremio Ashley Barnes.

image
Liverpool's German manager Jurgen Klopp gestures on the touchline during the English Premier League football match between Liverpool and Burnley at Anfield in Liverpool, north west England on January 21, 2021. (Photo by PETER POWELL/POOL/AFP)/RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications./
PETER POWELL Afp

"Izgubili smo utakmicu za koju sam mislio da je nemoguće izgubiti, ali uspjeli smo. A to je moja krivica jer je moj posao osigurati da momci imaju pravi osjećaj i pravu razinu samopouzdanja, kao i da donose prave odluke", rekao je Klopp.

"Mi smo imali puno loptu u svom posjedu, kreirali smo neke situacije i bilo je sve ok, ali u posljednjim trenucima odluke nisu bile prave i pravovremene. Rekao sam sve već prošlog tjedna. Problem je što nešto ne štima, moramo se više potruditi i donositi bolje odluke. Protiv Burnleyja nam nije išlo i to treba priznati", dodao je Liverpoolov trener.

Posljednji koji je uzeo puni plijen Liverpoolu na Anfieldu u Premiershipu bio je Crystal Palace u travnju 2017. godine.

Upitan o borbi za naslov Klopp je imao zanimljiv komentar.

"Izgubili smo od Burnleyja, nismo zabili zadnje četiri utakmice i razgovor o utrci za naslov sada bi bio smiješan. Moramo početi zabijati golove. To je posao kojem se menadžer i trener moraju posvetiti", zaključio je Nijemac.

Linker
23. travanj 2024 09:56