BEN STANSALL Afp
VRAĆA SE?

Hoće li Kovačić biti spreman za veliko finale? Evo što kaže njegov trener: ‘To je dobra vijest...‘

Nakon osam utakmica u kojima ga nije bilo u sastavu, Mateo Kovačić mogao bi dobiti utrku s vremenom.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. svibanj 2021. 14:31

Čak osam utakmica propustio je Mateo Kovačić zbog ozljede zadnje lože u posljednje vrijeme. Među njima su i oba polufinalna susreta Lige prvaka u kojima je njegov Chelsea s ukupnih 3:1 nadigrao madridski Real i plasirao se u treće klupsko finale najelitnijeg klupskog natjecanja u povijesti.

Nesumnjivo, hrvatskom reprezentativcu bilo je žao što je morao propustiti okršaje protiv svog bivšeg kluba, iz kojeg ga je upravo Chelsea doveo u poslu vrijednom 50 milijuna eura. Nije Kovačić igrao ni u uzvratu četvrtfinala protiv Porta, kao ni u oba sraza s Manchester Cityjem kroz recentno razdoblje.

Baš ga je nakon subotnje utakmice na Etihadu spomenuo i trener Thomas Tuchel koji često govori o Vatrenom, čak i onda kada Kovačić nije u konkurenciji za nastupe.

- Nastojat ćemo ga ubaciti za srijedu kada igramo s Arsenalom, a nadam se da ćemo ga imati za svih 90 minuta finala FA kupa protiv Leicestera. Dobra vijest je što nam je on jedini ozlijeđeni igrač u ovom trenutku kada smo stalno aktivni. Morat ću i u sljedećim utakmicama nešto mijenjati na planu taktike, jer trebaju nam samo svježi igrači - rekao je Tuchel u nadi da će se Kovačićevo stanje srediti za vrlo važne obveze u nadolazećem tjednu.

Linker
19. travanj 2024 14:38