OLI SCARFF Afp
MOŽDA NEĆE BITI DOVOLJNO

Legendarni trener dao podršku Solskjaeru, ali teško će ga to spasiti. Vlasnici su već našli nasljednika?

Najveći kandidat za nasljednika Norvežanina sad je spreman napraviti iznimku od svog pravila
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 26. listopad 2021. 17:43

Menadžer Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer već danima živi u velikoj neizvjesnosti glede svog posla, a nakon što je dobio pet komada od Liverpoola, taj se pritisak utrostručio.

Međutim, Solskjaer je dobio veliku podršku dva jako važna čovjeka Uniteda, legendarnog trenera Sir Alexa Fergusona te izvršnog dopredsjednika Eda Woodwarda. Njih su dvojica tijekom dana posjetili Unitedov trening kamp kako bi aktualnom treneru dali podršku. No, konačnu odluku o njegovoj budućnosti ne donose oni, nego Joel Glazer, većinski vlasnik kluba.

Inače, Antonio Conte i dalje slovi kao veliki favorit za mogućeg novog trenera. Conte nikada do sad nije uzeo neki klub usred sezone, ali kažu da je sad spreman napraviti iznimku.

Što se svlačionice Uniteda tiče, svakakvih je priča. Cristiano Ronaldo uputio je kritiku svojim suigračima nakon šokantnog poraza od Liverpoola, kapetan Harry Maguire ispričao se navijačima, vratar David de Gea opalio je svoje suigrače zbog "neprihvatljive izvedbe", dok je branič Shaw inzistirao da su igrači više skrivili nego njihov trener.

Također ide priča kako su stariji igrači počeli ispitivati ​​Solskjaerovu taktiku i način vođenja zbog zabrinutosti da je previše blag prema njima, te da nema dovoljno iskustva da preokrene stvari.

Solskjaer je, kako pišu Englezi, pozvao svoje igrače da se ujedine i zajedničkom borbom pronađu put za izlazak iz najteže krize koju klub proživljava u ovom stoljeću.

Mogu li Ferguson i Woodward, u kombinaciji s igračima, ipak spasiti Solskjaera? Nema puno ljudi koji vjeruju u takav rasplet...

Linker
25. travanj 2024 14:49