CARLOS COSTA Afp
STRAŠNA IGRAČINA

Liverpool je doveo pravi stroj za golove! Elitni igrač s urugvajskim ‘štihom‘ i ponašanjem boljim od Suáreza

Predstavljamo novog napadača Liverpoola kojeg će "Redsi" platiti 100 milijuna eura i time srušiti klupski rekord
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 13. lipanj 2022. 16:20

Benficin stroj za golove Darwin Núñez uskoro bi mogao pojačati napadačku artiljeriju Jürgena Kloppa. S obzirom na to da je Mané odlučio otići te su Bayern i Liverpool u aktivnim pregovorima oko odštete te da se sa Salahom nikako ne može ostvariti napredak oko produljenja ugovora koji istječe u ljeto 2023. godine, dovođenje urugvajskog napadača apsolutni je prioritet "redsa". A i Firminu je preostala još jedna godina ugovora.

U 41 nastupu protekle sezone, za lisabonski je klub u svim natjecanjima postigao 34 pogotka i privukao veliku pozornost nogometne javnosti, a njegove dionice skočile su u nebo. Sve do 100 milijuna eura (80 zajamčenih i 20 kroz bonuse), na koliko je Benfica procijenila svog najboljeg igrača. To će biti rekordan ulazni transfer za engleski klub nakon što su 2018. doveli Virgila Van Dijka iz Southamptona za 84,65 milijuna eura. Baš je Van Dijk, nakon utakmica u kojima je Núñez postigao po gol na Luzu i na Anfieldu, na određeni način sugerirao njegovo dovođenje.

image
CARLOS COSTA Afp

Van Dijk: sličan je Haalandu

- Malo je sličan Haalandu. Vrlo izravan brz, visok, jak i prilično je teško igrati protiv njega - odgovorio je u svibnju na izravno pitanje Rija Ferdinanda.

Riječ je igraču impresivnih fizičkih predispozicija koji je, unatoč svojoj visini od 187 cm, vrlo brz i prodoran, te sposoban probijati obrambene linije kroz sredinu i s krila. Prošle sezone je 65 posto utakmica odigrao kao središnji napadač, 25 posto na poziciji iza "devetke", a ostatak na lijevoj strani.

- On je moderni napadač kao Haaland i Mbappé. Ne fokusira se samo na postizanje golova nego igra za momčad. Nije tipična devetka, može odigrati široko kako bi razbio prostor za suigrače u središnjim područjima ako je to potrebno. U Kloppovim rukama može postati jedan od najboljih napadača na svijetu - opisao je Núñeza za Sky Sports portugalski nogometni ekspert Pedro Sepulveda.

image
CARLOS COSTA Afp

Núñez je karijeru započeo u Peñarolu iz Montevidea, da bi u kolovozu 2019. za 13 milijuna eura prešao u španjolskog drugoligaša Almeriju. Nakon godine dana u La Ligi 2, u rujnu 2020. napravio je novi iskorak i potpisao s Benficom petogodišnji ugovor za 24 milijuna eura. Dvije godine kasnije postat će čovjek od "sto milijuna",

- Njegove vještine uvijek su se isticale iznad ostalih jer je imao vrlo atletsku građu za svoje godine. Najnevjerojatnija stvar kod Darwina je taj fizički potencijal, u kombinaciji sa sposobnošću da uvijek pronađe prostor za probijanje svake obrane s kojom se suoči - osvrnuo se na početke Gonzalo de los Santos, sportski direktor Peñarola.

U drugoj španjolskoj ligi, noseći dres Almerije, nastupio je 32 puta i pritom zabio 16 golova uz tri asistencije.

- To je vrlo obrambena liga s agresivnim braničima, ali Núñez se vrlo dobro prilagodio. Mogao si mu dati dugu loptu, a on bi prestigao obrambene igrače čak i ako su bili dva metra ispred njega. Bio je nevjerojatan - izjavio je za Sky Sports David Badia koji je u vrijeme Núñezova boravka u klubu bio pomoćni trener.

image
KYLE RIVAS Afp

Zvijer gladna slave

Javiera Agenja najviše su se dojmili Núñezovi tjelesni kapaciteti.

- Vidjelo se da je bio jedan od najbržih igrača u ligi s ubrzanjem koje je imao. Poput zvijeri - rekao je Almerijin kondicijski trener.

Potvrdu kvaliteta Núñez je doživio u Benfici gdje je u 84 utakmice postigao 48 pogodaka uz 16 asistencija.

- Ima pobjednički mentalitet i urugvajski DNK. Gladan je slave i sportskih uspjeha - zaključio je de los Santos.

I ponašanje bolje od Luisa Suáreza, Liverpoolova Urugvajca s kojim će ga svi uspoređivati.

Linker
25. travanj 2024 10:39