Sadio Mane
 PAUL ELLIS Afp
MAJSTORIJA ODEGAARDA

Liverpool je prvi, Manchester City kiksao, Mane impresivnim rekordom ispisao povijest Premiershipa

Guardiolina momčad je uputila samo jedan udarac u okvir što im se nije dogodilo od ožujka 2017.
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 18. rujan 2021. 18:18

Liverpool je na Anfieldu svladao Crystal Palace (3:0) i zasjeo na vrhu Premier lige. Londončani su u prošlom kolu nokautirali Tottenham, a u samom početku gosti su u subotu propustili dva puta poentirati i šokirati papirnatog favorita. Zaha i Benteke dokazana su vrijednost i ključni ljudi u napadačkom dijelu londonskog sastava. U obrani Redsa po prvi puta se pojavio i Konate u debitanskom nastupu. Sadio Mane posebno je raspoložen protiv Crystal Palace, ali je prvi golu gostiju neuspješno zaprijetio Jota, a Portugalac nije bio precizan niti u završnici prvog poluvremena za razliku od Manea koji je dvije minute prije odlaska na odmor nakon udarca Salaha iz blizine ubacio loptu u mrežu i postao prvi igrač u povijesti Premier lige koji je istom suparniku zabio gol devet puta zaredom.

image
OLI SCARFF Afp

Bio mu je to 100. gol za Liverpool, a dosadašnji rekord držao je s Robinom van Persiejem, koji je protiv Stokea zabio u osam utakmica zaredom.

Senegalski majstor igra odlično na početku sezone, mogao je Mane u prošlom kolu na gostovanju kod Leedsa postići minimalno dva pogotka, a i ovoga puta bio je najveći razlog za zadovoljstvo menadžera Liverpoola Jürgena Kloppa. Sve dvojbe oko pobjednika razriješio je Salah za devetu uzastopnu pobjedu Liverpoola protiv gostiju iz britanske prijestolnice uz golčinu Keite u posljednjim trenucima za veliki Kloppov osmijeh i navijača Redsa koji mogu biti više nego zadovoljni izvedbama svojih ljubimaca u prvih pet odigranih kola. Liverpool ipak nije Tottenham...

image
OLI SCARFF Afp

Manchester City je na svom travnjaku kiksao protiv Southamptona uz mršavi remi bez pogodaka (0:0) Menadžer Građana Josep Guardiola na određeni način je prije utakmice kritizirao pristalice Cityja da bi svojoj momčadi mogli dati bolju i glasniju podršku i španjolski stručnjak dobio je ono što je želio s obzirom da se na Etihadu okupilo najviše gledatelja ove sezone.

No u većem dijelu prvog poluvremena navijači su bili u puno boljem izdanju nego Guardiolina momčad koja je djelovala poprilično letargično uz propuštenu prigodu Gündogana. Guardiola je i u nastavku uz trenerski prostor bio, malo je reći, nezadovoljan igrom svojih zvijezdi protiv sastava koji za branitelja naslova ne bi trebao biti pretežak zalogaj, a strateg Manchester Cityja mogao je itekako odahnuti kada je Walker uz pomoć VAR-a ostao na travnjaku i izbjegao crveni karton nakon sat vremena igre, dok su gosti ostali bez jedanaesteraca.

U konačnici papirnati autsajder može itekako žaliti što je sudačkom odlukom možda ostao i bez punog plijena. Tek jedan udarac u okvir vrata uputio je City i to u nadoknadi, a tako mali broj pokušaja posljednji je put imao 2017. protiv Stokea.

image
Martin Odegaard protiv Burnleya
LINDSEY PARNABY Afp

Arsenal je na gostovanju kod Burnleyja slavio minimalnu pobjedu 1:0 uz nazočnost engleskog izbornika Garetha Southgatea. Topnici su katastrofalno krenuli u sezonu uz tri poraza na kontu bez postignutog pogotka, ali niti muke londonskog velikana ne mogu trajati vječno. Odegaard je poentirao iz slobodnog udarca za prednost momčadi menadžera Mikela Artete koja polako kompletira svoje redove.

U nastavku je VAR bio saveznik Topnika nakon što su domaćini ostali bez dosuđenog jedanaesterca. Burnley je u završnici bio opasniji suparnik, ali dojam će se brzo zaboraviti jer je Arsenal drugom minimalnom pobjedom ipak najavio izlazak iz krize.

Brentford je na krilima sjajnog Toneyja slavio na gostovanju kod Wolverhamptona i nastavio s odličnim predstavama kao novak u ligi što se ni u kojem slučaju ne može kazati za Norwich koji je protiv Watforda upisao i 15. uzastopni poraz u Premier ligi.


Aston Villa bolja od Evertona

U posljednjem subotnjem susretu susretu 5. kola Aston Villa je pobijedila Everton s 3:0 nanijevši mu prvi poraz ove sezone.

Villa je do pobjede došla u posljednjih pola sata golovima Matthewa Casha (66), Lucasa Dignea (69-ag) i Leona Baileya (75).

Za Casha je to bio premijerni gol u elitnom razredu engleskog nogometa, dok je Digne upisao već treći autogol u Premiershipu.

Za momčad iz Birminghama je to druga pobjeda ove sezone, dok je Everton upisao prvi poraz.

Linker
25. travanj 2024 13:51