PAUL ELLIS Afp
NAJVEĆI ENGLESKI DERBI

Manchester United neokrznut napustio Anfield i ostao prvi, Pogba promašio zicer za potpuno slavlje

Salah, Firmino i Mane u zadnje su četiri utakmice zabili samo jedan gol. Nije ih išlo ni večeras...
Piše: Danijel GašpertObjavljeno: 17. siječanj 2021. 19:52

U velikom premierligaškom debiju Liverpool i Manchester United odigrali su bez golova i pobjednika na Anfield Roadu.

Menadžer Redsa Jürgen Klopp nakon više od godinu dana odlučio je od prve minute pružiti prigodu Shaqiriju, a švicarski Kosovar je u prvom dijelu bio vrlo aktivan u napadačkim akcijama branitelja naslova, koji je prema očekivanjima imao više od igre, ali u prvih pola sata dvoboja bez nekog konkretnijeg učinka.

Gosti s Old Trafforda strpljivo su čekali prigodu iz kontranapada pokušavajući iskoristit izostanke u obrani Kloppova sastava s obzirom na činjenicu da se njemački stručnjak odlučio za Hendersona na mjestu stopera zajedno s Fabinhom. Marcus Rashford bio je najistureniji napadač Uniteda, no gosti, osim jednog pokušaja Brune Fernandesa iz slobodnog udarca, nisu do odlaska na odmor imali konkretnih i opasnih pokušaja prema golu prilično nezaposlenog vratara Alissona. No, gosti su bili na pola puta od osnovnog cilja da Anfield napuste neporaženi.

U nastavku je Liverpool nastavio s terenskom inicijativom nadajući se da će prije ili kasnije stići trenutak kada će vječnog suparnika nokautirati netko od ubojitog trojca Salah - Firmino - Mane, koji je prije ovog derbija u tri utakmice postigao samo jedan pogodak.

U posljednjih petnaestak minuta napokon su oba sastava krenula po pobjedu, prvo je Fernandesov udarac iz blizine obranio vratar Alisson, a potom je na suprotnoj strani De Gea obranio dalekometni pokušaj Fabinha, a potom zicer nije iskoristio Pogba.

U konačnici, Solskjaer je neokrznut i s velikim bodom u džepu napustio i Anfield, a Manchester United je ostao na prvom mjestu na tablici.

U prvoj utakmici nedjeljnog programa 19. kola engleskog prvenstva Tottenham je kao gost svladao Sheffield United sa 3-1 (2-0). Tottenham je poveo 2-0 u prvom poluvremenu pogocima Auriera (5) i Kanea (40). Nadu domaćima nakratko je vratio McGoldrick (59), no samo tri minute potom Ndombele (62) je vratio gostima dva gola prednosti.

Nogometaši Manchester Cityja probili su se na drugo mjesto ljestvice engleskog prvenstva uvjerljivom 4-0 (1-0) domaćom pobjedom protiv Crystal Palacea u susretu 19. kola.

Dvostruki strijelac bio je Stones (26, 68), a po jedan gol dodali su Gundogan (56) i Sterling (88). Manchester City sada ima 35 bodova iz 17 susreta, dva manje uz utakmicu manje od lidera, gradskog rivala Manchester Uniteda

Linker
24. travanj 2024 17:44