ADRIAN DENNIS
KORONA OPET HARA

Odgođena večerašnja utakmica Evertona i Cityja, više igrača Pepa Guardiole pozitivno na COVID-19

Više informacija o svemu trebalo bi uskoro biti obznanjeno. Utakmica se neće igrati.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. prosinac 2020. 17:03

Večerašnji susret 16. kola nogometnog prvenstva Engleske koji se trebao od 21 sat održati na Goodison Parku između Evertona i Manchester Cityja neće se igrati. Razlog je, iako to još uvijek nije službeno potvrđeno, čak pet pozitivnih korona-slučajeva u redovima Cityja.

Više informacija trebalo bi biti poznato vrlo brzo.

Iz Evertona su odmah uputili notu u javnost da utakmice nema.

Također, poznato je da su još u dane Božića iz Cityja obavijestili javnost da su dva njihova igrača, Kyle Walker i Gabriel Jesus pozitivni, no očito se pojavilo još više pozitivnih rezultata nakon zadnjeg kruga testiranja.

Ubrzo nakon toga stiglo je i priopćenje iz Cityja:

- Manchester City može potvrditi da je večerašnja utakmica kod Evertona odgođena.

Manchester City FC can confirm that this evening’s Premier League fixture at Everton has been postponed. Nakon zadnje runde testiranja, u klub je vraćeno nekoliko pozitivnih nalaza, pored četiri već potvrđena na Božić. Pošto je sigurnost balona kompromitirana, postoji rizik da bi se virus mogao proširiti dalje u momčad i stožer, te izvan našeg sustava.

Nakon strogog medicinskog savjeta, Premier liga je, u dogovoru s oba kluba, odlučila odgoditi utakmicu.

Svi pozitivni slučajevi, uključujući i igrače ići će u samoizolaciju u skladu s Premier liginim i državnim protokolima za karantenu. Prva momčad neće trenirati do daljnjega, a svi će se testirati opet prije bilo kakve konačne odluke o nastavku treninga - stoji u priopćenju s Etihada.

Linker
23. travanj 2024 09:49