BEN STANSALL Afp
CHELSEA VS MAN. UNITED

Podjela bodova nakon derbija na Stamford Bridgeu: Jorginho napravio veliku pogrešku pa zabio za izjednačenje

U derbiju 13. kola Engleske lige Chelsea i Manchester United su u Londonu igrali 1-1
Piše: HinaObjavljeno: 28. studeni 2021. 19:54

Gosti su poveli golom Jaydona Sancha u 50. minuti, a pogotku je prethodila velika pogreška igrača Chelseaja Jorginha, koji je nakon kornera svoje momčadi ostao zadnji igrač u obrani.

U 67. minuti prekršaj u kaznenom prostoru nad Thiagom Silvom napravio je igrač Uniteda Aaron Van-Bisakka, a Jorginho je bio precizan s bijele točke.

image
BEN STANSALL Afp

Chelsea i dalje vodi u Premier ligi s 30 bodova, bodom više od Manchester Cityja, dok je United, kojeg je prvi put u Premier ligi predvodio privremeni trener Michael Carrick, na osmom mjestu s 18 bodova. Inače, Ronaldo nije započeo dvoboj, već je ušao u 63. minuti.

image
BEN STANSALL Afp

Pobjede Rangersa i Celtica, navijači grudama izazvali prekid

Škotski nogometni velikani Rangers i Celtic ostvarili su pobjede u susretima 15. kola nacionalnog prvenstva pa Rangers i dalje ima četiri boda prednosti pred najvećim suparnikom.

Rangers je do bodova stigao gostujućom 3-1 pobjedom protiv Livingstona. Prva je to ligaška pobjeda novog menadžera Rangersa, Nizozemca Giovannija van Bronckhorsta nakon što je njegov prethodnik Steven Gerrard preselio na klupu Aston Ville.

Gosti su poveli u osmoj minuti golom Scotta Arfielda, a u već u 16. minuti je bilo 2-0 nakon što je lijepo zabio Joe Ayodele-Aribo. Bruce Anderson je vratio nadu domaćinima u 30. minuti, no Fashion Sakala je razriješio sve dvojbe oko pitanja pobjednika pogodivši u 78. minuti za 3-1.

Drugo poluvrijeme dvoboja na stadionu Almondvale kasnilo je više od 10 minuta jer su se navijači Rangersa zabavljali bacajući grude na teren i na domaćeg vratara Maksymiliana Stryjeka.

Hrvatski reprezentativac Borna Barišić igrao je cijeli susret za Rangers.

Pobjedu je ostvario i Celtic porazivši na svom travnjaku Aberdeen s 2-1. Jota (20) i Callum McGregor (60) zabili su za Celtic, dok je za goste strijelac bio Lewis Ferguson (33-11m).

Josip Juranović je igrao cijeli susret za pobjednički sastav.

Rangers vodi na ljestvici s 33 boda, Celtic je drugi s 29 bodova, dok Hearts na trećoj poziciji ima 27 bodova.

RB Leipzig - Bayer Leverkusen 1-3



U derbiju 13. kola njemačkog nogometnog prvenstva Bayer Leverkusen je na gostovanju pobijedio RB Leipzig s 3-1 ostvarivši prvu pobjedu u posljednjih sedam međusobnih susreta.

"Apotekari" su poveli u 21. minuti preko Floriana Wirtza, da bi u 34. minuti Moussa Diaby zabio za 2-0.

Domaćin je smanjio u 62. minuti, a strijelac je bio Andre Silva, no samo dvije minute kasnije Jeremie Frimpong je postigao i treći pogodak za goste. Leipzig je u 88. minuti mogao smanjiti na 2-3, no Dominik Szoboszlai nije uspio realizirati kazneni udarac. Pogodio je lijevu stativu. Joško Gvardiol je odigrao cijeli susret za domaći sastav.

U prvom nedjeljnom susretu Eintracht je u Frankfurtu pobijedio Union Berlin s 2-1, a pobjednički pogodak domaćin je zabio u petoj minuti sudačke nadoknade.

Bila je to prva domaća pobjeda Eintrachta ove sezone u Bundesligi nakon što je u prvih pet ogleda u Frankfurtu upisao četiri remija i jedan poraz.

Eintracht je poveo u 22. minuti golom Djibrila Sowa, izjednačio je Max Kruse u 62. minuti iz jedanaesterca, a pobjedu domaćinu donio je Obite Evan N'Dicka u petoj minuti nadoknade.

Hrvatski reprezentativac Kristijan Jakić je za domaći sastav igrao cijeli sastav.

Vodi Bayern s 31 bodom, dok Borussija Dortmund na drugoj poziciji ima bod manje. Bayer je napredovao na treće mjesto s 24 boda.

RB Leipzig je osmi s 18 bodova.

Linker
20. travanj 2024 03:40