Francois Nel Getty Images
NIŠTA OD NAGRADE?

PREKIDA SE TRADICIJA DUGA 46 GODINA Liverpoolovi igrači trebali su trijumfirati i treću godinu zaredom, ali ispriječio se koronavirus i sve je stalo

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. travanj 2020. 21:53

Prema napisima engleskih medija lako bi se moglo dogoditi da najbolji igrač godine u odabiru Profesionalne udruge nogometaša (PFA) u Engleskoj neće biti odabran.

Prestižna nagrada dodijeljuje se posljednjih 46 godina, a proces glasovanja sada je suspendiran.

Svečana dodjela trebala se održati u Victoria Warehousu u Manchesteru, nakon što je posljendjih 25 godina održavana u Grosvenor Hotelu u Londonu.

Liverpoolov kapetan Jordan Henderson slovio je kao favorit za osvajanje nagrade, dok su kandidati bili i njegov suigrač Sadio Mane, te Kevin de Bruyne iz Manchester Cityja. Najveći favorit za osvajanje u kategoriji najboljeg mladog igrača bio je Trent Alexander-Arnold.

Inače, posljednja dva igrača koji su ponijeli PFA nagradu najboljeg igrača godine također su bili 'Redsi', a riječ je Mohamedu Salahu (2018.) i Virgilu van Dijku (2019.).

Engleski mediji tvrde da postoji realna mogućnost da će se tradicija dodjele nagrade ove godine prekinuti zbog pandemije koronavirusa.

Linker
25. travanj 2024 13:08