OLI SCARFF Afp
PUCANJE PO ŠAVOVIMA

Raskol i u svlačionici: Ronaldo jednog suigrača ne može podnijeti od prvog dana!? Loptu si - ne dodaju

Njih dvojica slabo komuniciraju na terenu, ne dodaju si, što, naravno, više iritira Ronalda
Piše: N. Lipovac/JLObjavljeno: 26. listopad 2021. 11:45

Ne jenjava seciranje Manchester Unitedova sramotećeg nedjeljnog poraza protiv Liverpoola (0-5), pa se tako izvlače statistike dodavanja i analizira govor tijela pojedinih nogometaša, a jasno da je u prvom planu uvijek Cristiano Ronaldo. Američki ESPN tako donosi priču da je ozračje u svlačionici „crvenih vragova” na niskoj razini i da pucaju odnosi među nekim igračima, konkretno Ronaldu i Masonu Greenwoodu.

image
Mason Greenwood
OLI SCARFF Afp

Naime, Cristiano Ronaldo po dolasku na Old Trafford igra u vrhu napada, a Greenwood je na krilu, no Ronaldo kao špica očekuje asistencije, da mu se serviraju lopte za gol, dok je Greenwoodov stil na krilu sličniji nekadašnjem Ronaldovom, završavanje akcija, a ne traženje centarfora. Njih dvojica slabo komuniciraju na terenu, ne dodaju si, što, naravno, više iritira Ronalda, jer briga 20-godišnjeg Greenwooda za egocentričnog mu slavnog suigrača.

Greenwood igra na desnom krilu, na lijevom se izmjenjuju Rashford i Sancho, ali na startu sezone baš je 20-godišnjak bio špica i kao takav zabio dva od svoja četiri novosezonska gola, Leeds Unitedu (5-1) u 1. i pobjedonosni Wolvesima (1-0) u 3. kolu. Ronaldo igra od 4. kola i to „devetku” u Solskjaerovih 4-2-3-1 te je zabio tri gola u Premiershipu, ali oba u prva dva nastupa, dok u zadnja četiri „posti”. Ipak, bio je efikasan u Ligi prvaka, u sva tri kola po gol, Young Boysima (1-2) te Villarrealu (2-1) i Atalanti (3-2), a u potonje dvije Greenwood je također bio desno krilo.

Linker
19. travanj 2024 04:26