ANDREW BOYERS
KONAČNO SLAVLJE

Slaven Bilić nakon prve pobjede u Premiershipu: ‘Nismo uzeli samo tri boda, ovo je nešto puno više...‘

Iznimno mi je drago zbog igrača, pokazali su karakter i da znaju igrati nogomet - rekao je Slaven
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. studeni 2020. 08:44

Nogometaši West Bromwich Albiona, koje vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, u susretu su 10. kola engleskog prvenstva ostvarili svoju prvu ovosezonsku pbojedu svladavši na svom Hawthornesu izravnog suparnika za ostanak Sheffield United sa 1-0 (1-0).

Gol vrijedan tri boda postigao je Gallagher u 13. minuti. Hrvatski veznjak Filip Krovinović igrao je za WBA od 75. minute. Ovom pobjedom WBA je izašao iz zone ispadanja, sada je 17. sa šest bodova, jednim više od 18. Burnleya, a dva više od 19. Fulhama, dok je Sheffield united ostao na dnu sa samo jednim bodom.

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić imao je puno razloga za sreću nakon susreta.

- Znao sam čim neka od momčadi postigne pogodak da će se utakmica rasplamsati i da će doći do puno prilika. Jedni i drugi smo željeli pobjedu, jer, jedna i druga momčad su u sličnoj situaciji i zato mislim da smo ovog puta ostvarili puno više od samo tri boda. Ovo je naša prva pobjeda u sezoni i to je pobjeda protiv momčadi koja je tu negdje kao i mi. Sezona je tek počela, ali imam osjećaj kao da smo uzeli šest bodova, govorio je Slaven Bilić nakon utakmice.

- Iznimno mi je drago zbog igrača, pokazali su da znaju igrati nogomet i pokazali su karakter, ma sve su pokazali. Mogli smo postići i drugi pogodak i onda bi bilo puno lakše za nas do kraja susreta. I oni su također imali dobrih prilika. Igrali smo kao momčad i drago mi je zbog pobjede. Izvedba i nije bila toliko važna koliko konačni rezultat, ali uspjeli smo ostvariti oboje.

Linker
25. travanj 2024 08:27