Pogodak Borne Barišića
 SCREENSHOT
SJAJNA VEČER HRVATA

VIDEO: Evo zašto za Vatrenog nude 9 milijuna eura! Zabio na dan kad je osvanula vijest o novom transferu

Povratnik u Premier ligu ozbiljno je zainteresiran za hrvatskog reprezentativca
Piše: Karlo GuberinaObjavljeno: 12. kolovoz 2020. 22:20

Borna Barišić zabio je prekrasan pogodak u 3. kolu škotskog Premiershipa za svoje Rangerse, prekrasno je pogodio iz slobodnog udarca za 1:0 protiv St. Johnstonea i upisao svoj treći gol otkad je 2018. godine stigao u Glasgow. Rangers je pobijedio 3:0, Barišić je igrao cijelu utakmicu, a Nikola Katić nije kandidirao zbog ozljede koljena.

Sva tri svoja pogotka postigao je Borna iz slobodnjaka, no ovoga puta u danu u kojem je s Otoka stigla zanimljiva glasina o njegovom odlasku u Premiership.

Naime, nakon što se poslije 16 godina vratio u Premier ligu, Leeds United želi pojačati svoje redove kako bi za početak bez stresova osigurao ostanak u elitnom razredu engleskog nogometa. Mediji bliski Leedsu navode da je klub s Elland Roada spreman za Barišića platiti 9 milijuna eura, no u škotskom velikanu za sada nisu skloni prodaji jednog od svojih najboljih igrača, koji je prošle sezone upisao 40 nastupa uz 14 asistencija.


- Barišić se odlično snašao u momčadi i da ga želimo prodati sigurno s njim ne bismo potpisali novi ugovor, a što se tiče zanimanja Leedsa za njegove usluge to me uopće ne iznenađuje - istaknuo je menadžer Glasgow Rangersa Steven Gerrard.

image
Pogodak Borne Barišića
SCREENSHOT

Čelnici Leedsa su dovođenje novog lijevog braniča označili kao jedan od prioriteta u ovom prijelaznom roku. Na spomenutoj poziciji jedini istinski lijevi branič u klubu je Škot Barry Douglas, koji je sklon ozljedama. Makedonski reprezentativac Ezgjan Alioski ipak se bolje snalazi u ofenzivnim zadacima na lijevoj strani veznog reda, tako da je u većem dijelu sezone tu poziciju pokrivao reprezentativac Sjeverne Irske Stuart Dallas, koji je najuniverzalniji igrač Bijelih s obzirom da je kao veznjak igrao na poziciji i lijevog i desnog braniča.


Poslije dugo godina u Leedsu novac nije problem i ako za stopera Bena Whitea može Brightonu ponuditi preko 20 milijuna eura, onda može bez problema platiti i veću svotu za Barišića nego što je trenutačnih 8 milijuna, a tada bi se i škotska odlučnost vrlo lako mogla naći na popriličnoj kušnji. Uostalom, prijelazni rok traje do 5. listopada, a na Elland Roadu se još uvijek čeka najvažnija vijest, s obzirom da argentinski trener Marcelo Bielsa još uvijek nije stavio potpis na novi jednogodišnji ugovor, a ostanak Bielse je trenutačno Leedsu važniji od dolaska bilo kojeg igračkog pojačanja.

Linker
21. travanj 2024 01:59