Thomas Tuchel i Antonio Conte

 GLYN KIRK Afp
ISKRE SU FRCALE

VIDEO: Kaos u londonskom derbiju! Perišić asistirao, Tuchel i Conte se na kraju utakmice skoro potukli

Nemir je kolao čitavom utakmicom, treneri Chelseaja i Tottenhama imali su nekoliko obračuna...
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 14. kolovoz 2022. 19:44

Chelsea u londonskom derbiju na svom travnjaku nije uspio pobijediti Tottenham (2:2), iako je imao vodstvo do 6. minute sučeve nadoknade, u dvoboju obilježenom velikom nervozom i sukobima. Oba sastava u novu sezonu ušla su uz podosta novih igrača, ali i s naglašenim ambicijama oko nove borbe za vrh ljestvice. Izostao je dvoboj hrvatskih reprezentativaca s obzirom na to da Mateo Kovačić nije nastupio za Chelsea zbog ozljede, dok je Ivan Perišić ušao u igru u 79. minuti.

Domaći su stigli do prednosti kada je ovoljetno pojačanje, senegalski stoper Koulibaly, poentirao nakon vrhunskog udarca s vrha šesnaesterca u 19. minuti. Harry Kane je u prvih 45 minuta bio prilično samozatajan, a kada najbolji engleski napadač nije u optimalnom izdanju onda i izgledi Tottenhama u derbijima rapidno padaju. Engleski reprezentativni napadači nisu bili u realizatorskoj formi s obzirom na to da su u nastavku zicere promašivali Sterling i Kane, ali ne i danski veznjak Hojbjerg, koji je matirao Mendyja vrhunskim udarcem s vrha šesnaesterca, dok je potom uslijedilo koškanje na relaciji Tuchel - Conte. Menadžer Chelseaja smatrao je da je pogotku Tottenhama prethodio prekršaj nad Havertzom, a i poprilično je Tuchela iznervirala Conteova proslava izjednačenja.

image

Thomas Tuchel i Antonio Conte

GLYN KIRK Afp

U 77. minuti James je na asistenciju Sterlinga vratio Chelsea u prednost, ali posljednju riječ ipak je imao Harry Kane, koji je zabio pogodak za bod gostiju u šestoj minuti sudačke nadoknade. Osiguranje je potom spriječilo fizički obračun Tuchela i Contea nakon posljednjeg sučeva zvižduka, a talijanski stručnjak zaradio je crveni karton.

Liverpool večeras na Anfield Roadu (21.00) dočekuje Crystal Palace u posljednjem susretu 2. kola Premier lige, a Redsi se nadaju da ih ovog puta neće dočekati novo londonsko neugodno iznenađenje kao na gostovanju kod Fulhama.

>>> SITUACIJU NA KRAJU DVOBOJA POGLEDAJTE OVDJE <<

Linker
19. travanj 2024 16:29