Xavi Hernandez

 SAEED KHAN/AFP/PROFIMEDIA Saeed Khan/Afp/Profimedia
KATALONCI TRAŽE RJEŠENJE

Barcelona u novom ruhu! Ovo je plan za dovođenje 4 velike zvijezde, evo kako misle namaknuti novac za transfere

Barcelona bi u novu sezonu mogla ući u potpuno novom ruhu
Piše: Andro PolićObjavljeno: 02. srpanj 2022. 13:19

S obzirom na već poznate financijske probleme, klub se odlučio na ostvarivanje zarade prodajom TV prava. Tako su prodali 10% klupskih TV prava za utakmice La Lige američkoj kompaniji Sixth Street, a ugovor će vrijediti 25 godina čime će Barcelona inkasirati 207,5 milijuna eura.

Glavni sponzor kluba ovih dana postala je glazbena platforma Spotify, a čak će i stadion sada nositi ime Spotify Camp Nou. Barcelona planira prodati i još dio svojih TV prava čime se nada dodatnoj zaradi od oko 400 milijuna eura.

Glavnina zarade bit će usmjerena na rekonstrukciju momčadi. Oko 200 milijuna eura planira se potrošiti na jačanje trenutnog rostera, a u fokusu su četiri imena. Prva želja je Robert Lewandowski, a već se dulje vrijeme priča kako i sam Poljak ima veliku želju zaigrati za katalonskog diva.

Brazilac Raphinha također je na popisu želja, a u utrci za igrača Leedsa stoje i engleski klubovi, najviše su zagrizli Chelsea i Arsenal. Još bi jedan igrač mogao Premier ligu zamijeniti La Ligom, radi se o Bernardu Silvi iz Manchester Citya. Ipak, mnogi bi se složili kako je obrana najslabiji dio momčadi Barcelone, stoga je prva želja za pojačanje u zadnjoj liniji stoper Seville Jules Koundé.

Treba spomenuti kako se spominje i interes za španjolskim dvojcem iz Chelseaja, Cesarom Azpilicuetom i Marcosom Alonsom.

Linker
19. travanj 2024 07:59