Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia
PAO JE DOGOVOR

Bomba iz Španjolske: Messi se vraća kući, igrat će za četiri puta manji novac nego u PSG-u?

Argentinski čarobnjak navodno se na ljeto vraća u Barcelonu i to kao slobodan igrač
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 31. ožujak 2023. 18:29

Sve je spremno za veliki povratak. Iz Argentine stižu vijesti, a prenose ih u Španjolskoj, kako se Lionel Messi na ljeto, nakon što mu istekne ugovor s PSG-om, vraća u Barcelonu! Vrata Nou Campa su mu širom otvorena i sve je ovisilo o njemu. A odgovor je potvrdan.

Messi je postavio razumne financijske uvjete, argentinska novinarka Veronica Brunati prenijela je kako ga novac uopće nije zanimao.

- Lionel Messi je imao razgovor s ljudima iz kluba. Zarađivat će 10 miliona eura po sezoni i njegov povratak se tako uklapa u ekonomske mogućnosti kluba - prenijela je.

Za usporedbu, na Parku prinčeva Messi trenutno zarađuje četiri puta veći iznos.

Da se nešto "kuha" bilo je jasno već neko vrijeme. Iz Barcelone su uporno slali signale kako žele Messija natrag.

- Učinit ću sve što je u mojoj moći da vratim Lea natrag. On se mora vratiti u klubu na bilo koji način - poručio je predsjednik Joan Laporta, a trener Xavi Hernandez prisnažio:

- Čitav svijet žele vidjeti povratak Lionela Messija u Barcelonu. To bi bio njegov posljednji ples, kao kod Michaela Jordana.... To je tema na kojoj radimo, ali ne ovisi sve od mene već od njegove volje - kazao je Xavi.

Messijeva obitelj je, naravno, jednoglasno za povratak kući, ali ni u Parizu ne sjede skrštenih ruku. Čelnici PSG-a napravili su prvi korak prema obnavljanju ugovora, ali sve je izvjesnije kako neće uspjeti u svojim redovima zadržati najboljeg nogometaša nedavnog Svjetskog prvenstva.

Messi je za Barcelonu odigrao 778 utakmica te zabio 672 gola i upisao 303 asistencije.

Linker
19. travanj 2024 03:26