Ante Budimir zbog ozljede je propustio posljednje dvije reprezentativne akcije
 AFP
‘BORIM SE S TIM...‘

Hrvatski as opet je otpao zbog ozljede: ‘Ako ja nisam taj, onda nisam. Nema tu plakanja, to je realnost‘

Hrvatski napadač neko vrijeme vuče ozljedu aduktora i preskočit će Cipar i Slovačku
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. rujan 2021. 23:23

Ante Budimir, napadač Osasune, nije dobio pozivnicu izbornika Vatrenih Zlatka Dalića za sljedeće reprezentativno okupljanje, kvalifikacijske oglede za Svjetsko prvenstvo u Kataru sljedeće godine s Ciprom (8. listopada, Larnaca) i Slovačkom (11. listopada, Osijek). Sve je apsolutno logično, Budimir nakon ozljede još uvijek nije spreman. Bio je na popisu za prošlu reprezentativnu akciju (Rusija - Slovačka - Slovenija), ali je već tada otpao zbog istog razloga, odnosno ozljede.

Do sada je u španjolskom prvenstvu ove sezone odigrao 88 minuta, 72 protiv Espanyola u prvom ligaškom kolu, te 16 protiv Celte u drugom.

- Pred posljednje okupljanje mi se dogodila ozljeda, borim se i dalje s tim. Nisam bio u pravom pogonu, očekivano je da nisam dobio pozivnicu za ovu reprezentativnu akciju. Moram što prije definitivno sve riješiti i što prije se vratiti na teren, te uhvatiti ritam - kazao nam je Ante Budimir.

Moglo bi i bolje

Kada smo ga pitali kako se osjeća ovog trenutka, kaže:

- Pa, moglo bi i može bolje... Iz dana u dan pratimo situaciju. Dakle, nije savršeno, nisam na sto posto. Vidjet ćemo sve kroz jedno buduće razdoblje. Imam problem s aduktorom, u hvatištu, stvar je i živca, zapravo, ozljeda je dosta kompleksna. Nije teška, ali je recimo komplicirana. Otprilike kao da slažete puzzle. Ima više stvari koje su povezane oko te pubične kosti.

Dobro, rekli ste da će se sve vidjeti u nekom budućem razdoblju. Što to točno znači, koliko će trebati do ‘budućeg razdoblja’? Što kažu liječnici o vašoj situaciji?

- Bio sam na klupi 18. rujna protiv Alavesa. Znači da sam bio u kadru, spreman za ulazak u igru. Sve su to zapravo sada nijanse. Klub treba vidjeti što i kako, u kojem smjeru će se sve kretati. I liječnici gledaju na koji me način najbolje mogu osposobiti. U teoriji, mogu igrati već sljedeću utakmicu (Osasuna danas igra protiv Betisa u 6. prvenstvenom kolu). Ali opet treba vidjeti kakvi će biti zaključci liječničke službe. Zaista samo mogu kazati da ćemo vidjeti kako će se stvari dalje odvijati.

Kakva su mu predviđanja za sljedeće kvalifikacijske oglede Vatrenih, protiv Cipra i Slovačke?

- Nadam se da ćemo nastaviti niz koji smo započeli u prošloj akciji. To su utakmice za Svjetsko prvenstvo, treba pobjeđivati, uzimati bodove. Vjerujem da ćemo ovoga puta imati drukčije kvalifikacije nego što smo ih imali inače. Obično je uvijek bilo neke muke, doigravanja. Ovoga se puta nadam da nikakvo doigravanje neće biti potrebno, te da ćemo se izravno plasirati u Katar.

Priča nam kako su Vatreni sada u ritmu koji bi ih trebao zaustaviti na prvom mjestu skupine.

- Mislim da su ove dvije utakmice s Ciprom i Slovačkom ključne. Tu trebamo uzeti maksimalni broj bodova i onda bi put prema Svjetskom prvenstvu na neki način bio praktički otvoren. Naravno, prvo treba skočiti, pa kazati ‘hop’, jer nas čekaju još ogledi protiv Malte i Rusije, ali susreti s Cipranima i Slovacima su ti koji nas mogu defintivno približiti Kataru. Prošli ciklus zaista je bio dobar, bilo je gušt pobjeđivati, nismo primili niti jedan pogodak, bilo je super.

Očekivano i realno

Nada se da će dobiti poziv za te sudare s Maltom i Rusijom u finišu kvalifikacija u studenome.

- Da, nadam se... Rekao sam vam da je činjenica da ovog puta nisam dobio poziv nešto sasvim očekivano i realno. Trebam se spremiti i igrati, dobro igrati. Normalno je da izbornik zove igrače koji su u formi, koji igraju. Ako ja nisam taj, onda nisam. Nema tu plakanja, to je realnost. To sam prihvatio i sada je jasno što moram napraviti. Biti zdrav i spreman za sljedeću akciju reprezentacije - zaključio je Ante Budimir.

Linker
14. travanj 2024 12:04