Modrić protiv Rakitića
 CRISTINA QUICLER Afp
DRAMA U MADRIDU

Ivan Rakitić prvo asistirao, pa zabio nakon bizarnog VAR preokreta, Real se spasio u 95. minuti!

Luka Modrić odigrao je za Real do 66. minute, dok je Ivan Rakitić zamijenjen u 88. minuti
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 09. svibanj 2021. 23:08

Nakon subotnjeg remija Barcelone i Atletico Madrida najsretniji su bili u Realu, jer su im izravni suparnici takvim ishodom stavili sve u ruke. Kraljevski klub bio je u prilici sam odlučivati o obrani naslova, trebao je 'samo' pobijediti u preostale četiri utakmice do kraja prvenstva.

Međutim, Zidaneova je momčad zapela odmah na prvoj prepreci, na domaćem terenu je odigrala samo 2:2 sa Sevillom. Madriđani pritom mogu biti zadovoljni što su u samoj završnici uspjeli izbjeći poraz, a nedjeljni derbi obilježila je i jedna raritetna VAR-situacija koja je možda i presudila borbu za naslov.

Na terenu Alfreda Di Stefana bile su i dvije hrvatske desetke. Luka Modrić odigrao je za Real do 66. minute, dok je Ivan Rakitić zamijenjen u 88. minuti, a s bijele točke je bio strijelac drugog pogotka Andalužana.

Remiju Reala i Seville najviše su se pak veselili u taboru Atletica koji je zadržao vodeću poziciju na ljestvici sa 77 bodova, dva više od Reala i Barcelone te šest više od Seville. Sad opet sve u svojim rukama drže Simeone i njegovi igrači. Svladaju li Real Sociedad, Osasunu i Valladolid, postat će novi španjolski prvaci...

Sevilla je u uvodnim minutama pritisnula domaćina na njegovu polovicu, da bi Real zabio iz prvog napada. Benzema je poentirao, ali je VAR utvrdio da se dodavač Odriozola nalazio u zaleđu.

Andalužani su poveli u 22. minuti. Nakon prekida je lopta došla do Rakitića koji je glavom uposlio Fernanda, a defenzivac gostiju odlično se snašao, riješio se Casemira i Odriozole i iz blizine pogodio.

image
Ivan Rakitić statistika
SOFASCORE

Foto: Sofascore

Real je u prvom poluvremenu bio blijed i neuvjerljiv. Teško je dolazio do opasnijih situacija pred gostujućim vratima, do odmora su tek Benzema i Casemiro pokušali iz daljine, no promjene rezultata nije bilo.

Nastavak je dobrim udarcem ljevicom otvorio Modrić, a Bono je uz dosta poteškoća uspio obraniti. Uzvratila je Sevilla iz kontranapada, Rakitić je tukao s ruba kaznenog prostora, lopta je otišla iznad grede. Zicer je u 65. promašio Vinicius nakon lijepe akcije Modrića i Kroosa, spetljao se i iz blizine pogodio vratnicu.

Zidane je u 66. minuti umjesto Modrića i Marcela uveo Asensia i Gutierreza, a već minutu kasnije stiglo je izjednačenje. Joker je bio Asensio, pogodio je vrlo precizno iz prve uz samu vratnicu nakon dodavanja Kroosa, a akciju je oduzimanjem lopte na centru započeo Benzema.

A onda situacija kakva se rijetko viđa, a za sve je 'kriv' VAR. Sudac Munuera pokazao je u 74. minuti na bijelu točku nakon što je Sevillin vratar srušio Benzemu koji je povukao opasnu kontru poslije kornera gostiju. I tu ništa nije bilo sporno, prekršaj je postojao, ali je VAR soba u prethodnoj akciji Seville primijetila da je Militao igrao rukom.

Munuera je pogledao snimku i dosudio kazneni udarac na suprotnoj strani, a siguran realizator bio je Rakitić. Courtois je odabrao desnu stranu, hrvatski veznjak poslao je prizemnu loptu u lijevi kut za 1:2. Igrala se tada 78. minuta.

U četvrtoj od šest minuta sudačke nadoknade Real je ipak stigao do izjednačenja. Kroos je tukao s 25 metara, a lopta je pogodila Hazarda na rubu kaznenog prostora, prevarila Bona i završila u mreži. Mogla je Zidaneova momčad i do velikog preokreta, ali je Casemiro tukao malo pokraj vratnice.

Linker
24. travanj 2024 13:06