GABRIEL BOUYS AFP
RAĐANJE VOĐE

KAKO JE LIONEL MESSI OD SAMOZATAJNOG DJEČAKA POSTAO LIDER BARCELONE I ARGENTINE: 'Kad bi dolazio na okupljanje uopće ne bi pričao niti izlazio...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. travanj 2020. 00:48

Lionel Messi. Simbol svega onoga što u nogometu volimo, navijali za Barcelonu ili ne. Finoća, umjetnost u igri, golovi, asistencije, slobodni udarci. Jednostavno, nema dijela igre u kojem nije najbolji ili barem jedan od najboljih. Kad je lopta u njegovim nogama, s njom može baš sve.

O Messiju s one druge strane, izvan terena priča se također podosta. Ali, za španjolsku je Marcu njegov nekadašnji suigrač iz reprezentacije Argentine, Roberto Ayala otkrio kako je mlađahni i tada šutljivi Messi postao lider.

- Kad je došao u reprezentaciju, tada sam ja još igrao, a on uopće ne bi govorio. Ne bi ni izlazio iz hotelske sobe za vrijeme okupljanja ili priprema. Trenirao bi, odradio svoje i vratio se natrag. Bio je vrlo povučen, samozatajan - kaže bivši stoper Valencije, Villarreala i Zaragoze.

Međutim, posljednjih godina Messi se prometnuo u lidera na i izvan terena. Nije se libio govoriti, nije prezao od toga da ga se vidi.

- Danas je vođa. Sudjeluje u svemu, razgovara sa suigračima, pita ih kako su, zanimaju ga njihove stvari. Ipak, i dalje voli da ga se tretira jednako kao i ostale igrače. Ne voli stršiti i biti prvi među jednakima - rekao je Ayala.

Linker
20. travanj 2024 23:08