Luka Modrić oduševio je u zadnjim minutama utakmice
 AFP
PODVUČENO

Modrić i društvo spasili Zidanea potencijalne ‘cipele‘! Koeman? Jesu li Rakitić i Suarez i sada krivi?

U Realu se nemaju zbog čega uljuljkati da je sve super, koliko će im god trijumf podići krila
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 25. listopad 2020. 09:09

Iako je moglo izgledati da je za Zinedinea Zidane najgora kazna nakon dva poraza i nakon što mu se počelo raditi o glavi izaći na Camp Nou, to je za trenera Kraljevskog kluba bila božja ruka spasa.

Na niti jednom mjestu na svijetu nije mogao tako ekspresno revitalizirati momačad, rezultat i atmosferu. Nakon što je zabio Barceloni tri komada na njezinom terenu i demonstirao da Real i dalje može biti pobjednički, Zidane se u jednom poslijepodnevu obračunao s kritičarima i natjerao čelnike kluba da se ponovno kunu u njega. Koliko god Madriđani posrnuli, Barcelona tone već nego vrijeme i ništa mu se bolje da osvjetla obraz i vrati povjerenje nije moglo dogoditi.

Vidjeli smo zanimljiv nogomet ne i veliki El Clasico. U Realu se nemaju zbog čega uljuljkati da je sve super, koliko će im god trijumf nad najljućim rivalom podići krila. Imali su jasan plan igre, Zidane je demonstrirao svoje taktično znanje, a motivacija ovaj put nije mogla biti sporna. Još jednom predvodio ih je Sergio Ramos "španjolski viking", lider i ponovno realizator s bijele točke, a pobjedu je potvrdio Luka Modrić, jedan od najstarijih strijelaca u El Clasicu ikad. Real je bio Real, u svoj snazi tog naziva po gardu i samopouzdanju, no ta momčad i dalje nema kompletnost igre, a niti pojedinačnu vrijednost nekih ranijih ekipa toga kluba.

image
Modrić je opet zabio ovoga tjedna i tu u najvećoj utakmici Primere
AFP

Modrić sigurno nije bio sretan što je sjedio na klupi do 69. minute, da bi u finišu pokazao klasu, zabio lijep gol, svoj drugi u El Clasicu, nakon što je i prvi bio na gostovanju. Nakon El Clasica fokus je na Realu, s pravom jer o Barceloni se mogu ponoviti samo davno ispisane rečenice. Ronald Koeman ništa nije napravio, čovjeku dođe da ga pita - jesu li Rakitić i Suarez i sada krivi? Barca je danas kombinacija igrača koji već neko vrijeme propadaju poput Busquetsa i Piquea, skupih promašenih investicija koje se nikako nisu našle u njezinom okruženju, talentiranih ali još nedoraslih mladića za najveće pobjede i Lionela Messija čija božanska karizma može samo blijediti i otvarati sve više pitanja - što bi Messi bio bez Xavija, Inieste i svih asova uz koje je postao i toliko dugo opstao na vrhu svjetskog nogometa? Zar ovo što od njega vidimo danas?

Rano je decidirano ustvrditi da će ovo za Barcelonu sigurno biti propala sezona, no mnogo toga signalizira upravo takva raspet. Činjenica da je rijetko kad bilo teže predvidjeti prvaka svima i dalje daje šanse. Čak i lošoj imitaciji Barcelone. No, ta teza ima smisla samo ako Messi dokaže da može sam osvojiti prvenstvo. Malo je vjerojatno, danas je izglednije da će njegova slava kopniti u nemoći jednog rašitamanog kluba. Koji vapi za restartom.

Linker
25. travanj 2024 09:34