Luka Modrić protiv Eibara
 PIERRE-PHILIPPE MARCOU
PRATE BARCELONU

Nakon tri mjeseca vratili se Real i Modrić, ‘kraljevi‘ odigrali akciju za pamćenje kod drugog gola...

Na stadionu Alfredo di Stefano Zidaneovoj je momčadi bilo dovoljno i jedno dobro poluvrijeme...
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 14. lipanj 2020. 21:45

Real Madrid prati Barcelonu, nedjeljnom pobjedom nad Eibarom 3:1 na stadionu Alfredo Di Stefano zadržali su zaostatak od dva boda za vječnim rivalom, a do kraja španjolskoga prvenstva ostalo je još deset kola. Nogometu se nakon stanke dulje od tri mjeseca vratio i Luka Modrić, kapetan hrvatske reprezentacije koji je bio u udarnom sastavu kraljevskoga kluba.

Ovaj put glavne uloge su imali neki drugi što se tiče pogodaka i asistencija, no Modrić dao svoj obol, imao zanimljivih dodavanja i rješenja, a igrao je do 84. minute kada ga je zamijenio Valverde.

Igralo se u Realovu trening kompleksu gdje je i mali stadion kapaciteta šest tisuća sjedećih mjesta na kojemu inače igra druga momčad, no kako se velebni Santiago Bernebeu uređuje, do kraja će domaćini biti u Valdebebasu, premda se i gradski rival Atletico Madrid nudio da bi im prepustio svoj Wanda Metropolitano ukoliko se do kraja sezone eventualno bude igralo s publikom.

Madriđani su poveli nakon prve opasnosti pred vratima Eibara kada je u četvrtoj minuti lopta došla do Tonija Kroosa koji je odmjerenim udarcem pogodio suprotni gornji kut. Sjajan pogodak za 2:0 zabio je kapetan Sergio Ramos u 30. minuti koji je poveo akciju, krenuo naprijed sa stoperske pozicije, dodavši za Benzemu koji je dao za Hazarda (vratio se nakon ozljede), a on onda omogućio Ramosu da zabije na praktički prazna vrata.

Učinkovita igra Reala se nastavila i nakon toga, nedugo zatim, u 37. minuti, zabio je i Marcelo (prvi put ove sezone) i utakmica je išla samo u jednom smjeru. Druga priča bila je u nastavku jer je Eibar najavio da bi mogao biti opasan po gol, pa je tako nakon dvije obrane Courtoisa i grede, stiglo smanjenje u 60. minuti kada je Bigasovo nenamjerno skretanje lopte iznenadilo vratara domaćih. Igra se u potpunosti preselila na Realovu stranu igrališta, ali ostalo je samo na inicijativi, rezultat se nije mijenjao...

Linker
17. travanj 2024 00:09