INA FASSBENDER
BROJKE SU OKRUTNE

Navijači Reala u panici, ali uprava je nemilosrdna: Nema pojačanja ni na zimu, iznimka je samo jedna

Najtrofejniji europski klub u korona-krizi mogao bi izgubiti preko 200 milijuna eura.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. listopad 2020. 09:27

Korona-krizu, dakako, osjete i oni najjači, poslijedično i najbogatiji sportski klubovi svijeta. Jedan od takvih je, zasigurno i madridski Real čije je nogometno odjeljenje trenutno u jednom vakuumu. Točno je tako to opisala i španjolska Marca koja se u subotnje jutro pozabavila financijama najtrofejnijeg europskog nogometnog kolektiva.

Poznato je da Zinedine Zidane nije u ovoljetnom prijelaznom roku doveo baš niti jednog novog igrača. Iako se govorilo o tome da je Francuz zadovoljan stanjem svoje momčadi, vjerojatno i je računovodstvo kumovalo upravo takvom raspletu. Nije tajna da su se nogometaši Kraljevskog kluba morali odreći dijela primanja kako bi klub funkcionirao u hladnom pogonu na proljeće.

Marca tako piše da su se u Realu posvetili finiširanju konačnog izgleda proračuna za ovu sezonu. Jasno je da će njihov aktualni teren, onaj u kampu Alfredo di Stefano ostati u uporabi sve do trenutka kad se navijači ne budu mogli početi vraćati na stadione u Španjolskoj. Nema razloga da se igra na tek obnovljenom Bernabeuu sve dok će tribine biti prazne.

U konačnici, Real bi nakon svih rezanja plaća igračima i ostalih ušteda ipak mogao izgubiti oko 200 milijuna eura, što je ogroman novac. To znači da se Zidaneu neće dati financijska potpora u vidu mogućnosti dovođenja pojačanja ove zime. Iznimku predstavlja jedino novac koji će eventualno uprihodovati.

Tako će Real na kupnju novih igrača moći potrošiti samo ono što će zaraditi prodajom. Drugim riječima, proda li primjerice Luku Jovića za 50 milijuna eura, toliko će moći i potrošiti. Odbačena je na razini kluba i mogućnost da se fiktivnim razmjenama igrača vara na računovodstvenom planu.

Linker
26. travanj 2024 01:49