Nogometaši Reala

 GABRIEL BOUYS Afp
SVI MU SE DIVE

‘On je najbolji na svijetu ovog trenutka! Zlatna lopta? Za ovu je prekasno, ali 2022. već ima pobjednika‘

Španjolski mediji selili su mladu zvijezdu Reala prema Parizu, ali nedvojbeno je da će ostati.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. studeni 2021. 07:26

Vodeća momčad na ljestvici španjolskog nogometnog prvenstva je madridski Real, i to s četiri boda prednosti u odnosu na gradske rivale iz Atletica. Pošto su Colchonerosi slavili s 4:1 u Cadizu, nedjelja navečer na Bernabeuu imala je u zraku samo jedan okus - onaj pobjede. A prema mišljenju mnogih, možda je Sevilla trebala uzeti bod. Ipak, jedan dečko nije mislio tako.

Vinicius Junior izveo je u 87. minuti dvoboja u prohladnoj španjolskoj prijestolnici izveo pravo malo čudo. Dobio je loptu na lijevoj strani, primio je prsima pored Ocamposa, ostavio Montiela iza sebe u dijagonalnoj kretnji i iskosa s dobrih 25 metara potegnuo u suprotan kut Bonovih vratiju. Bilo je to za konačnih 2:1, za novo slavlje momčadi Carla Ancelottija i za mir uz +4 na ljestvici...

Nije trebalo dugo čekati na reakcije nogometnog svijeta. Svi koji su u prijenosu uživo vidjeli pogodak sjajnog Vinija slažu se u jednome. Svijet je ove sezone baš u njegovom liku dobio igrača za budućnost nogometa. Možda najbolju opisnu ocjenu dao je Tomas Roncero, glavni urednik španjolskog lista AS.

>>> POGODAK VINICUSA POGLEDAJTE OVDJE

image
GABRIEL BOUYS Afp

- On je najbolji igrač na svijetu ovoga trenutka. Način na kojeg je riješio utakmicu na njenom kraju priliči samo najboljem. The Bestu. On je prava Zlatna lopta ovog trenutka, on je Ballon d'Or. Istina, možda je neće dobiti ove godine, ali za 2022. godinu već imamo pobjednika - piše Roncero.

Zabijao je Šahtaru, Elcheu, Levanteu, a u svakom od tih golova ima malo spektakla. Bernabeu je dobio novog idola. Po mišljenju španjolskih medija, vrlo je daleko njegov transfer u PSG...

- Ma kakvi, on ostaje u Madridu. Način na kojeg je sinoć odreagirao kada je stadion zazivao njegovo ime jasno pokazuje da je Viniciusu mjesto u Realu. Toga je svjestan i on, ali i ljudi oko njega - piše Marca uz dodatak da je ove sezone Vini Jr. zabio već 11 pogodaka, devet u prvenstvu i dva u Ligi prvaka uz sedam asistencija u svim natjecanjima.

Linker
26. travanj 2024 00:53